Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

AKSARAY BİLİM MERKEZİ 2023 YILINDA 55 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADI

AKSARAY BİLİM MERKEZİ 2023 YILINDA 55 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADI

AKSARAY BİLİM MERKEZİ 2023 YILINDA 55 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Aksaray’a kazandırdığı Aksaray Bilim Merkezi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda her yaştan ziyaretçilerin uğrak noktası oldu. 2023 yılı ilk 11 ayında Bilim Merkezini 55 kişinin ziyaret ettiği bildirildi. Özellikle bilim ve teknolojiye ilgi duyan gençlere avantaj sağlayıp büyük imkanlar sunan Aksaray Bilim Merkezi, TÜBİTAK destekli bilim festivallerine ev sahipliği yapmasıyla adını duyurdu. Bilim ve teknoloji çevrelerinde dikkati üzerine çekti.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in vizyon projeleri arasında yer alan Aksaray Bilim Merkezi, açıldığı günden itibaren önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptı. İleri teknolojik donanımlara sahip alanlar ve laboratuvarlar aracılığı ile gençlere bilim ve teknolojiyi sevdiren Bilim Merkezi’nde uzay teknolojilerinden robot teknolojisi, model uçak, insansız hava araçları, ARGE atölyeleri, dene-yap atölyelerinde önemli teknolojik ürünler tasarlanıyor. Milli teknoloji hamlesiyle Aksaray Bilim Merkezinde tasarlanan teknolojik araçlar ise TEKNOFEST’e sergileniyor ve yarışmalarda da derece elde ediyor.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Bilim Merkezi faaliyetlerinin bilim ve teknoloji çevrelerince takip edildiği ve bu konuda çok güzel gelişmelerin yaşandığını söyledi. Bilim Merkezi projelerinin TÜBİTAK tarafından da desteklediğini açıklayan Belediye Başkanı Dinçer, “Bilim Merkezimizin adını son yıllarda daha fazla duyurmayı başardık. Bilim Merkezimiz, milli teknoloji hamlesi adı altında kendilerini teknolojik anlamda en iyi şekilde yetiştirmek isteyen her yaş grubundan çocuk ve gençlere hizmet veriyor. Bunun için merkezimiz ‘Gençler İçin En İyi Bilim ve Fenni” proje ödülüne layık görüldü. Bu gurur verici bir başarı.
Bilim Merkezimiz aracılığı ile gençlerimiz bilim ve teknolojiyi kullanarak yenilikçi birçok çalışmalar yapıyor. Çocuklarımız dene-yap atölyelerimizde ilgi ve yeteneklerini keşfediyor. Bilim ve teknolojiye meraklı gençlerin ilgisini ve ihtiyacını karşılayacak atölyelerin yanında çeşitli etkinliklerle gençlerin zihinsel, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlanıyor” dedi.
Bilim Merkezinde farklı birçok projeler yürütüldüğünü söyleyen Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray’da ilk kez düzenlenen Bilim Festivallerine, bilim merkezi olarak ev sahipliği yaptıklarını açıkladı. Bu yıl 2. düzenlenen Aksaray Bilim Festivalinin ülke genelinde büyük ses getirdiğini söyleyen Başkan Dinçer, “Ülkemizde Bilim Festivali yapan 3 belediyeden birisiyiz. Bizim gibi festival yapan Konya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kepez Belediyesi var. 2. Bilim Festivalimiz geniş kapsamlı olduğu için TÜBİTAK destek verdi. TÜBİTAK başkanımızı şehrimizde ağırladık. Bilim Merkezimizi çok beğendiler” şeklinde konuştu.
Bilim Merkezimizin kapıları her öğrencimize, bilim ve teknoloji meraklısı her gencimize açıktır” diyen Başkan Dinçer, “Gençlerimiz, burada bireysel çalışma yapabilirler. Takım çalışması yapabilirler. Belediyemizin desteği ile ülke genelinde yarışmalara katılım sağlayabilirler. Hali hazırda Teknofest’e gönderdiğimiz ekibimiz var zaten, kendi aralarında bilgi paylaşımı yapıyorlar. Farklı teknolojik ürünler tasarlıyorlar. Dene-yap atölyelerinde e-spor turnuvalarına yada düzenlediğimiz bilim etkinliğine katılabilirler.  
Bilim Merkezimiz her yaştan ziyaretçiye hitap ediyor. Bu yıl merkezimizde 55 bin ziyaretçi ağırladık. Bu sayı her yıl artıyor. Geleceğin teknolojisine yön vermek isteyen, teknolojiye ilgi duyan, meraklı ve yetenekli gençlerimizi Bilim Merkezimize bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
 



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu