Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

AKSARAY BELEDİYESİ TOPLAMA AYIRMA TESİSİNDE BİN 284 TON ATIK EKONOMİYE KAZANDIRILDI

AKSARAY BELEDİYESİ TOPLAMA AYIRMA TESİSİNDE BİN 284 TON ATIK EKONOMİYE KAZANDIRILDI

AKSARAY BELEDİYESİ TOPLAMA AYIRMA TESİSİNDE BİN 284 TON ATIK EKONOMİYE KAZANDIRILDI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisi ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde son bir yılda bin 284 ton atığın ekonomiye kazandırıldığını açıkladı. Belediye Başkanı Dinçer, bu rakamlar belirlenirken 2023 yılının ilk 11 ayınınverileri baz alınarak bu sonuca ulaşıldığını kaydetti ve “Toplama Ayırma Tesisimiz olmasaydı, devasa büyüklüğe ulaşacakatıklar çevre kirliliğine yol açacaktı” şeklinde konuştu.

Aksaray Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl işletmeye açılan Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ile I. Sınıf Atık Getirme Merkezinde aylıkortalama 107 ton atık ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılıyor.Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Toplama ve Ayırma Tesisinde 2023 yılında kademeli olarak kapasite artışı yapıldığını ve tesiste aylık ortalama 107 ton atık ayrıştırılarak ekonomiye kazandırıldığını söyledi. 

Sürdürülebilir atık yönetimi amacı ile hayata geçirilen Toplama Ayırma Tesisinde geri dönüşebilen cam, kâğıt, metal ve plastik gibi atıkların ayrıştırıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Dinçer, “Şehrimizin geleceği için önem arz eden projelerden olan Toplama Ayırma Tesisi ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi ile geleceğe temiz bir çevre bırakmayı hedefledik. Sıfır atık bilinci ile farkındalığın artırılması ve uygulamanın yaygınlaştırılması öncelikli amaçlarımız arasında yer alıyor. 2024 yılında sürdürülebilir çevre anlayışı çerçevesinde sıfır atığının çalışma alanını genişletilerek toplumun geneline yaymayı hedefliyoruz” dedi.

TOPLAMA AYIRMA TESİSİ VE I. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ OLMASAYDI NE OLURDU?

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hacılar Harmanı Mahallesi’nde işletmeye açılan Toplama Ayırma Tesisi ile atıkların doğru bir şekilde toplanması, geri dönüştürülmesi veya güvenli bir şekilde bertaraf edilip daha sonra ekonomiye kazandırıldığını söyledi. 

Aksaray’da başarılı bir sürdürülebilir atık yönetimi uygulandığının altını çizen Belediye Başkanı Dinçer açıklamasının devamında; “Bu tesisimiz sayesinde geri dönüşümü mümkün olan atıkları ayrıştırmak suretiyle tekrar ekonomiye kazandırıyoruz. Tesisimizde 2023 yılında ayrışma işleminden sonra bin 284 ton atık geri dönüşüm firmalarına nakledildi. Ayrışma işlemi öncesini düşünürsek işleme aldığımız atık miktarı bu rakamların daha da üstündedir. 

Bin 284 ton atığı; bir yığın olarak değerlendirirsek,bu tesisimiz olmasaydı? Şehrimizde çöp dağları oluşurdu. Atıklar çevrede kalır, çevre kirliliği ve su kirliliğine neden olurdu.

Atıkları doğaya zarar vermeden bertarafını sağlayan tesisimiz aracılığıylaşehrimizi bu devasa atık yığınlarından kurtardık. Hem ekonomiye kazandırdık hemde çevre, su, hava ve görüntü kirliliğini önlemiş olduk” ifadelerini kullandı.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu