Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Aksaray Belediyesi tarihinde bir ilk gerçekleşti

Aksaray Belediyesi tarihinde bir ilk gerçekleşti

Mahalle meclisi toplantısında vatandaş konuştu başkan Yazgı çözüm üretti

Aksaray Belediyesi Başkan Haluk Şahin Yazgı döneminde başlayan değişiklik ve yenilikler, Aksaray belediyesi tarihinde ilk’leri de beraberinde getiriyor.

Yeni yönetim, yeni bir anlayışla Aksaray’da bir ilke daha imza attı. Selçuklu ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerini kapsayan ilk “Mahalle Meclisi Toplantısı” gerçekleştirildi.

Selçuklu Mahallesinde düzenlenen “Mahalle Meclisi Toplantısı”na Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Başkan Yardımcıları Yılmaz İlhan, Mustafa Karahancı, Güven Kemerkaya, Refik Gündoğar, belediye meclis üyeleri, ilgili daire müdürleri, mahalle muhtarları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

 

YAPTIĞIMIZ DEĞİŞİKLİKLERLE SİSTEMİMİZİ SAĞLAM TEMEL ÜZERİNE KURACAĞIZ

 

Başkan Haluk Şahin Yazgı, Aksaray’da ilk kez gerçekleştirdikleri Mahalle Meclisi Toplantısında vatandaşların sorunlarına çözüm üreten bir anlayışı hayata geçirdiklerini ifade ederek şunları söyledi “ Belediyemizin işleyişini daha aktif ve canlı  bir hale getirebilmek için bazı değişikliklere gittik Daha önce görev yapan belediye başkan yardımcılarına yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ettik onların yerlerine yeni başkan yardımcılarımızı atadık 5 tane yeni başkan yardımcımız var. İnşallah bundan sonra Aksaray’ımıza yapılacak hizmetlerde hep birlikte olacağız. Çalışmalar yapacağız. Yeni teknik elemanlar aldık Mühendislerimiz, Mimarlarımız var. Teknik kadromuzu biraz daha sağlamlaştırdık. Müdürlerde yapacağımız değişikliklerle inşallah sistemimizi sağlam bir temelin üzerine kuracağız.”

 

HİZMETLERİMİZİ YAPARKEN VATANDAŞLARIMIZLA PAYLAŞACAĞIZ

 

 Başkan Yazgı, seçim gezileri esnasında vatandaşların isteklerini not aldıklarını ve göreve geldiklerinden neler yapacaklarını hatırlatarak  “Sizlerin huzuruna geldiğim zaman bu notları teker teker okuyacağım Hangi hizmetten başladık ve neler yapıyoruz onu sizlerle paylaşacağım demiştim İşte verdiğimiz söz işte sizlerin huzurundayım.”dedi.

 

BİZLERİ BU GÖREVE LAYIK GÖRDÜNÜZ İÇİN SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

Başkan Yazgı seçimlerde vatandaşların verdiği desteklere teşekkür ederek “ Seçimlerde bize vermiş olduğunuz desteklerden dolayı bizi o makamlara layık gördüğünüz için her şeyden önce şahsı, belediye başkan yardımcılarımız belediye meclis üyelerimiz ve tüm ekibim adına teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. İnşallah Aksaray’ın daha iyi noktalara geldiğine daha da iyi seviyelere çıktığına hep beraber şahit olacağız çalışmaları hep birlikte göreceğiz.”dedi

Göreve geldikten sonra ilk önce Selçuklu mahallesinde asfalt çalışmasına başladıklarını ifade eden Başkan Yazgı “İlk önce Selçuklu mahallemize geldik ve burada asfalt çalışmalarımıza başladık Muhtarımız ve sizler mahalle sakinleri çalışmalarımızı takip ettiniz. Bununla beraber mahallemizdeki eksik çalışmaları inşallah kısım kısım yapacağız.”

 

ULAŞIMI ÇİLE OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ

 

Aksaray’ın ulaşım sorununa çözüm getirmek için minibüsçülerle görüştüklerini, görüş ve düşüncelerini aldıklarını ve onlardan neler istediklerini yazılı bir şekilde verdiklerini ifade eden Başkan Yazgı “İnşallah ilerleyen haftalarda minibüsçüler ve belediyemiz düzgün bir çalışma yapmak suretiyle artık bu ulaşım sıkıntısını çözmek için uğraşacağız.”dedi. Başkan Yazgı, ulaşımda istenilen verimin alınamaması halinde kendi araçlarını ve kendi sistemlerini kurmak suretiyle ulaşımı artık bir çile olmaktan çıkaracaklarını belirterek “Daha rahat ve Aksaray’ımıza yakışır bir ulaşım sistemi içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”dedi.

 

SU İLE İLGİLİ PROJELERİMİZİ ADIM ADIM GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

 

Toplantıda içme suları konusunda değinen Başkan Yazgı “ Göreve ilk geldiğimiz hafta her mahallemizin ortak sorunlarından bir tanesi de içme suyu idi. Hemen DSİ Bölge müdürü ile görüşmelere başladık Orman Bakanımızla görüşmelerimiz oldu. Aksaray’ımızın su sıkıntısını Vekillerimizle birlikte kendimiz bizzat ilettik. Onlara projelerimizi sunduk. Onların bizlere katkıları oldu. İlerleyen safhalarda su ile ilgili düzenlemeleri adım adım gerçekleştireceğiz.”dedi

  

İçme suyu kaynakları bulmak için çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Yazgı bu konudaki projelerini şu şekilde dile getirdi  “ Suyumuzu biz barajdan alıyorduk bir kısmını da yer altından alıyorduk. Hedefimiz şuydu; barajdan aldığımız suyu azaltalım yer altı su kaynaklarını artıralım istiyoruz. Biz yeni yer altı kaynaklarını bulma çalışmalarına şimdiden başladık Hangi bölgemizde su var hangi bölgemizde daha güzel su bulabiliriz o çalışmanın içine girdik. Bununla birlikte barajdan alacağımız suyun miktarını azaltmak suretiyle gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ancak bu hemen olacak bir şey değil. Biraz uzun sürüyor. Çünkü suyu bulmak boruları tekrar sisteme dahil etmek yeniden depo yapmak ve arıtma sistemini kurmak biraz zaman alıyor. Ben bu konuda da her aşamayı sizlerle mutlaka paylaşacağım. Nasıl başladık hangi noktaya geldik ilerlemelerimiz hangi aşamaya gelmiş inşallah sizlere kısım kısım vereceğiz. Artık su projelerimizi başlatmış olduk.”

 

HANGİ MAHALLEYE ÇOCUK PARKI İSTİYORSANIZ ORAYA PARK YAPILACAK

 

Çocuk parkı sorununa da değinen Başkan Yazgı “Bizler ayaklarınıza kadar geldik siz söyleyeceksiniz biz gerçekleştireceğiz. Allah nasip ederse bundan sonra nerede neye ihtiyacınız var. Başkan yardımcılarımız notlarını alacak hangi mahallede nereye çocuk parkı istiyorsanız o park gerçekleştirilecek. Parkı yaparken biz hep şunu söyledik parkımızın etrafında rahatça yürüyebileceğimiz bir pist olacak jimnastik aletleri olacak çocuklarımızı için kaydıraklar salıncaklar olacak. Allah nasip ederse bizlere ve sizlere yakışır bir parkı hayata geçireceğiz.”dedi

 

 

GECE KONDU YAPMAYIN

 

Vatandaşlara gece kondu yapmamaları konusunda ricada bulunan Başkan Yazgı “ Gece kondu yapmayın. Biz bunu bir plan yapalım. Projelendirelim. Sizlere o konuda yardımcı olalım Bundan birkaç hafta önce çok elim bir kaza olmuştu Aksaray’da 3 tane yavrumuz yanarak can vermişti. Yüreğimiz yandı. Çünkü gecekondunun içindeydi o çocuklarımız. Elektrik kontağından çıkan ve televizyon tüpünün patlamasında kaynaklanan bir alev alma sonucu annesi su doldurmak için dışarı çıkıyor 3 yavrumuz orada vefat ediyor. Şimdi aynı acıları ben bir daha yaşamak istemiyorum. Sizlerde yaşamak istemiyorsunuz o zaman gelin biz her konuda size yardımcı olalım.” Dedi.

 

VATANDAŞ KONUŞTU BAŞKAN YAZGI ÇÖZÜM ÜRETTİ

 

Daha sonra mahallelerinin sorunlarını ifade etmeleri için vatandaşlara mikrofon uzatıldı. Mikrofonu eline alan vatandaşlar çok güzel bir samimiyet içerisinde sorunlarına Başkan Haluk Şahin Yazgı’ya ilettiler.

Bu arada bir vatandaş çöplerin alınmadığını söyleyince Başkan Yazgı, temizlik işleri müdürüne o anda talimat vererek vatandaşla birlikte çöplerin alınmadığı bölge gitmeleri ve yerinde gördükten sonra hemen kaldırmaları konusunda talimat verdi. Temizlik müdürü ile birlikte çöplerin alınmadığı bölgeye giden vatandaş daha sonra toplantı alanına tekrar gelerek Başkan Yazgı’ya çöplerin alınmaya başlandığını söyledi ve teşekkür etti.  

 

MUHTARDAN BAŞKAN TEŞEKKÜR PLAKETİ

 

 

Toplantı sonrası Selçuklu Mahallesi muhtarı Hacı Er, Mahalle Meclisi Toplantısını ilk kez Selçuklu mahallesinden başlatan ve halkın sorunlarını dinleyen Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya mahalle sakinleri adına teşekkür ederek plaket verdi. 

 

 

BU HABERİN RESİMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,49% -0,17
  • EURO

    34,75% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2420,38% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3985,16% -0,84
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false