Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Aksaray belediyesi tarafından ekimi gerçekleştirilen 500 dönüm nohut'un bugün hasarı yapıldı

Aksaray belediyesi tarafından ekimi gerçekleştirilen 500 dönüm nohut

Aksaray belediyesi tarafından ekimi gerçekleştirilen 500 dönüm nohut'un bugün hasarı yapıldı

Aksaray Belediyesi, tarafından ekimi yapılan nohut tarlası bugün tören'de hasat edildi. Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer koordinasyonunda, TOKİ Cumhuriyet Mahallesinde bulunan 500 dönümlük araziyeekilen nohut bugün hasetı gerçekleştirildi.  Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, biçerdöver ile tarlada hasat yaptı ve törene Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ve çok sayıda davetli katıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı  açıklamada, şehrin zengin tarım arazilerinin ülke ekonomisine katkı sağladığını ve bu değerleri ön plana çıkarmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Geçmişte kullanılmayan tarım arazilerine yapılan arpa ekiminin başarılı olduğu ve elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi ailelere un dağıtıldığı da açıklamalarında yer aldı.

Bu yıl da 500 dekarlık araziye nohut ekimi gerçekleştirilerek “üreten belediyecilik” anlayışının sürdüğünü vurgulayan Başkan Dinçer, elde edilen bereketli nohut hasadının, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacağını ifade etti. Aksaray Belediyesi, suyu tasarruflu kullanma adına tarımda kuraklığa dayanıklı ve az suya ihtiyaç duyan “azkan” cinsi nohut üretimine odaklandı.

Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray’ın bitkisel tarım ürünleri üretiminde Türkiye’nin ilk 10’una girdiğini belirtti. Çerezlik ayçiçeği, yonca, arpa, buğday, mısır, patates ve şeker pancarı gibi birçok tarım ürününde şehrin önemli bir rol model olduğunu vurgulayarak üreticilere desteklerin süreceğini dile getirdi.

Nohut hasadına katılan tüm misafirlere teşekkür eden Belediye Başkanı Dinçer, bolluk ve bereket dolu bir hasat sezonu diledi. Yapılan açıklamalarda, Aksaray Belediyesi’nin tarımsal alanda gerçekleştirdiği çalışmalarla, şehrin tarım potansiyelinin ortaya çıkarıldığı vurgusu yapıldı.
Nohut ekimi töreni sırasında konuşma yapan Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Bizim milletimiz bütün tarihi boyunca sosyal adaletin peşinde olmuş. Neyi kast ediyorum; gelir dağılımında fakiri fukarayı gözetmek. Aslında devletin bu sosyal yardım yönünü ben tebrik ediyorum. Başkanımızı ve belediyemizi takdir ediyorum. Belediyemiz tarımsal üretim yapıyor ve bunu ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Belediyenin tarımla ne işi var gibi düşünülebilir ama bu belediyenin birinci değilse ikinci asli görevi olan vatandaşa sosyal yardım yönünden destek olma görevinin bir gereği olarak çok güzel bir şeye şahit oluyoruz. Başkanımdan sordum ve geçtiğimiz yıl iki bin aileye ulaşıldığını söyledi.” Sözlerine yer vererek Aksaray’da sosyal devlet anlayışının yaşatıldığı vurgusunu yaptı.

Milletvekili Aydoğdu sözlerinin devamında, “Türkiye’de devletin, devletin kurumlarının, mahalli idarelerinin işleyişinde bir şeyi hiç hatırdan çıkarmıyoruz. Nedir o; ülkemizde ihtiyacı karşılanmayan kimse kalmayacak. Devletin ve ekonominin asli görevi, sınırlarımız içerisinde, yani şimdi Aksaray Belediyesinin görevi Aksaray sınırları içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek. Bu çok esaslı asli bir görev. Bunu bütün o diğer iktisadi yatırımların vesairelerin önünde düşünün. Biz bunu binlerce yıldır getiriyoruz. Hepiniz ilkokulda okudunuz. Kültigin Yazıtlarında, Bilge Tonyukuk’un Yazıtlarında, Orhun Kitabelerinde, orada ne diyordu Bilge Kağan, “aç milleti doyurdum, çıplak milleti giydirdim” bizim devletimizin, devletimizin kurumlarının, mahalli idarelerin, sosyal yardım anlayışı, zihniyeti binlerce yıldan gelir ve inşallah binlerce yıl da devam edecektir. Ben başkanımı tebrik ediyorum, kutluyorum. Aksarayımıza, şehrimize hayırlı olsun. İnşallah bunlar artarak devam edecek. Aksaray bir tarım şehri. Sosyal yardım dediğimizde de birinci fasılda gıda gelir. Daha sonra iaşe, sonra barınma sonra giyim gelir. Allah devletimize, milletimize inşallah zeval vermesin.” diyerek katılan herkese teşekkür etti.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu