Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

AKSARAY BELEDİYESİ TARAFINDAN BAŞLATILAN "ÖDÜLLÜ ATIK PİL TOPLAMA" KAMPANYASI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

AKSARAY BELEDİYESİ TARAFINDAN BAŞLATILAN

AKSARAY BELEDİYESİ TARAFINDAN BAŞLATILAN "ÖDÜLLÜ ATIK PİL TOPLAMA" KAMPANYASI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Aksaray Belediyesi tarafından çocuklarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla başlatılan okullar arası "Ödüllü Atık Pil Toplama" kampanyası yoğun ilgi görüyor.  

Sıfır atık projesi kapsamında; çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi, geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması ve sıfır atık bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen kampanya ile okullarda atık piller toplanıyor.  
Aksaray genelinde başlatılan Kampanya kapsamında Hacı Cevriye Ünsal Ortaokulundan, Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden, Emlak Kredi İlkokulundan, Mehmet Timur Sarrafoğlu İlkokulundan, 15 Temmuz Ortaokulundan, Nuray Kaya İmam Hatip Ortaokulundan ve Kılıçarslan Ortaokulunda katılım sağlandı. Kampanya dahilinde şuana kadar toplam 403 kilogram atık pil toplandı.  

Kampanyaya katılarak atık pilleri toplayan öğrenciler, bu atık pilleri Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne teslim ediyorlar. Aksaray Belediyesi ekipleri de toplanan pilleri çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesi için ilgili tesislerde bertaraf edilmesini sağlıyor.  
Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor.

Evlerde, işyerlerinde, ulaşımda ve sanayide önemli miktarda pil kullanılmaktadır. Piller, motorlarda, elektronik cihazlarda, saatlerde, kameralarda, hesap makinelerinde, işitme aletlerinde, kablosuz telefonlarda, oyuncaklarda v.b. yerlerde geniş bir kullanım alanı bulmaktadır. Son yıllarda artan pil kullanımı insan sağlığı ve çevre için potansiyel tehlike oluşturmaktadır. Dolayısıyla kullanılmış pillerin tehlike oluşturmaması için ayrı toplanması, taşınması ve geri kazanılması gerekmektedir. Ayrıca pillerdeki tehlikeli ve zararlı metallerin azaltılması da zaruri bir konudur.  Pillerin içindeki tüm maddelerin zararı kimi zaman öldürücü boyuta ulaşabilir. Pilin içerisindeki bu zararlı maddeler toprağa

karışarak hayvanların yediklerinden ya da sulardan insan vücuduna karışır. Ayrıca bir küçük kalem pil 4 metrekare toprak kirletir ve bu toprağı üretim yapamaz hale getirir.
 

Aksaray’da son 5 yılda hayata geçirdiği çevre projeleri ile dikkat çeken Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer "Ödüllü Atık Pil Toplama" kampanyasına öğrencileri teşvik etmek için kampanyaya katılan öğrencileri ziyaret ederek öğrencilere hediyeler verecek. Çocuklara daha yaşanabilir bir şehir bırakmak için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Dinçer, yeni dönemde de çevrenin korunmasına yönelik projelerin artarak devam edeceğini söyledi.  
 


 



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu