Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Aksaray Belediyesi Şehitler Anısına Üzüm Hoşafı Ve Ekmek Dağıttı

Aksaray Belediyesi Şehitler Anısına Üzüm Hoşafı Ve Ekmek Dağıttı

Aksaray Belediyesi Şehitler Anısına Üzüm Hoşafı Ve Ekmek Dağıttı

Aksaray Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla 15 Temmuz Milli İrade Meydanında vatandaşlara üzüm hoşafı ve ekmek dağıttı. Belediye Başkanı Evren Dinçer, meydanda vatandaşlara üzüm hoşafı ikram ederken “Ecdadımız Çanakkale’de yokluk içerisinde vatan savunması yapmış ve mücadelesi ile destanlaşmıştır” dedi.

Aksaray Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi yıl dönümümde vatandaşlara vatan bilinci aşılamak, 106 yıl önce bin bir zorluluklar içerisinde günlerce aç kalıp kimi zaman sadece üzüm hoşafı ve kuru ekmek yiyerek vatan savunması yapmış Çanakkale Şehitleri, anısına 15 Temmuz Milli İrade Meydanında üzüm hoşafı ve ekmek dağıttı.

Vatandaşlar soğuk havaya rağmen programa yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Evren Dinçer, meydanda kurulan stantlarda vatandaşlara kendi elleriyle üzüm hoşafı ve ekmek dağıttı.

Savaş döneminde askerlerimizin içinde bulunduğu durumun hatırlanması, aynı duyguların tekrar yaşanması için o günlerin menüsünün vatandaşlarla paylaşıldığını dile getiren Başkan Dinçer, Çanakkale’de geçit vermeyen ecdadın bir kez yad edildiğini belirtti. 

Başkan Dinçer, açıklamasının devamında “Bugün Çanakkale Zaferinin ve Şehitlerimizi anma gününde vatandaşlarımızla her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde şehitlerimizi anıyoruz. Vatanımız için canı feda etmiş şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyoruz. Mekânları cennet, makamları ali olsun. Ülkemiz coğrafyasında yaşamak elbette büyük sorumluluk ve külfeti getiriyor, bedel ödemek gerektiriyor. Bizlerde tarihin her aşamasında, her safhasında bu bedeli milletçe ödedik. Bundan sonra da ödemeye devam edeceğiz. Bu vesile ile şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, ahirete göç etmiş gazilerimizi minnet ve şükran ile anıyorum” dedi.

ÇANAKKALE RUHU YENİDEN YAŞATILDI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla Çanakkale ruhu meydanlara taşındı. Temsili olarak o dönemin askeri üniformasını giymiş asker, meydanda Çanakkale şiirini okudu. Milli duyguların yoğun yaşandığı o anlarda üniformalı asker, elindeki temsili gazete ile “Yazıyor Yazıyor, Çanakkale’de kahraman askerlerimizin zaferini yazıyor” şeklinde seslenerek Çanakkale Zaferini meydandan bulunanlara ilan etti. Meydanda günün anısına Çanakkale türküsünü seslendirilirken Belediye tarafından vatandaşlara bayraklar dağıtıldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu