Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Aksaray BARO su tarafından seçim takip kurulu oluşturuldu

Aksaray BARO su tarafından seçim takip kurulu oluşturuldu

Aksaray Barosu Başkanı Av . Levent Bozkurt yaptığı Basın Açıklamasında şunları söyledi.

Aksaray Barosu Başkanı Av . Levent Bozkurt yaptığı Basın Açıklamasında şunları söyledi. Aksaray Barosu Seçimlerin Özgür, Adil ve Demokratik biçimde gerçekleştirilmesi bakımından “Seçim Takip Kurulu” oluşturdu. Seçmenlerimiz seçimde yaşanabilecek her türlü olumsuzluklar karşısında Aksaray Barosu tarafından tahsis edilen, 0 534 392 6 888 numaralı telefon numarasından iletişime geçebilirler.

30 Mart 2014 günü ülkemiz genelinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde oy kullanma gününe sadece 3 gün kalmıştır. Son günlerde başta, seçimlere katılacak  iktidar ve muhalefet parti liderleri olmak üzere  birçok kesimden, sandıklara sahip çıkılması gerektiği, seçimlerde ve oylarının tasnif ve sayımında hile yapılacağı  yönünde uyarılar dikkat çekici boyutlara ulaşmış, maalesef  kamuoyunda da bu yönde bir algı oluşmuştur. Nitekim bazı seçmen pusulaları ile  Yüksek Seçim Kurulu tarafından  dağıtılan “evet” mühürlerinin çalındığı  yönünde ulusal basında yer alan haberler de  bu  kaygıları arttırmaktadır.

Hiç kuşkusuz, seçimlerin şeffaf, özgür ,adil ve en önemlisi güvenilir    bir biçimde yapılması,  seçmen iradesinin hiçbir baskı altında kalmadan sandığa yansıması demokrasi ve demokratik  yönetimlerin  olmazsa olmaz koşullarındandır. Sandıklar demokrasinin ve  tüm siyasi partilerin namusudur.

Avukatlık Kanunu’nun 76. Maddesi ile hukukun üstünlüğünü savunmak ve korumak bu yönde demokratik çalışmalarda bulunmak Baroların görevi olarak kanunla tanınmış bir ödevdir.

Aksaray Barosu olarak kanundan kaynaklanan bu yetkimiz çerçevesinde, ilimizde de seçimlerin  huzur içinde şaibesiz ve güvenilir biçimde gerçekleşmesi, seçmenlerimizin sandıkta oylarının kullanmaları sırasında yaşanabilecek her türlü hukuksuzluğun önlenmesi, izlenmesi bakımından anında müdahale edebilmek amacıyla  “Seçim Takip Kurulu”  oluşturulmasına karar verilmiştir.  

Baromuz yönetim kurulu üyelerimizin tamamı  bu kurul üyesi olarak  görevlendirilmiştir. Seçimle ilgili yaşanabilecek  olumsuzluklara karşı anında müdahale edebilmek ve vatandaşlarımızdan gelecek her türlü ihbar ve şikayetin raporlandırılması ve değerlendirilmesi  ve gereğinin yapılması  amacıyla  bir iletişim hattı tesis edilmiştir.

Seçmenlerimiz , sorunlara ilişkin oluşturulan 0 534 392 68 88 numaralı telefonda iletişime geçebilirler.

Aksaray hepimizin demokrasinin namusu olan seçimlere sahip çıkmak  siyasi partilerimiz kadar tüm sivil toplum  kuruluşlarının ve   vatandaşlarımızın  görevidir.

Bugüne kadar  huzurlu bir şekilde  seçim çalışmalarını yürüten siyasi partilerimize, tüm adaylarımıza   ve  vatandaşlarımıza teşekkür ediyor,  30 Mart 2014 günü de bu huzurlu ortamın bozulmaması  temennisi ile    sonuçların şimdiden milletimize, ülkemize ve güzel Aksaray’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Aksaray Barosu, hukuktan ve adaletten yanadır öyle olmaya devam edecektir.

Aksaray Barosu, vatandaşlarının yanındadır. Yanında olmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyulur.               



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu