Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Aksaray Vilayetimiz 96 Yaşında

Aksaray Vilayetimiz 96 Yaşında

Aksaray Vilayetimiz 96 Yaşında

İstikbalimizin 1. Şartının bizi en yakın liman ve hammadde merkezlerine bağlayacak olan Etüt Proje çalışmasına Nisan ayında başlanan Aksaray-Ulukışla Demir Yolu ve E.90 Kara yolunun akıbetinde!

  *Hemşerilerimiz tüm atanmış ve seçilmişlere seslenerek başta bu hizmetlerin en kısa zamanda  gerçekleştirilmesi olmak üzere mutlu istikbalimizi ilgilendiren tüm hizmetlerin zamanında gerçekleştirilebilmesi için gecelerini gündüzlerine katarak canlarını ise dişlerine takmalarını istediler.

 

     Bugün11000 yılı aşan kadim geçmişiyle yer yüzündeki bir elin parmaklarını geçmeyen yerleşim birimleriyle birlikte tartışmasız olarak şehirlerin anası olan ve bu kadim geçmişindeki yer yüzünü  aydınlatan maddi ve manevi ilimlerin oluşmasını sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi, iyi insanlar  ve zaferler yurdu,Selçuklunun şanlı başkenti Aksaray´ın hiç hak etmediği asla ve asla da hak etmeyeceği 59 yıl süren 1. İlçelik esaretinden kurtularak il olmasının 96. yıldönümü!!!

   Aksaray hiçbir zaman hak etmemesine rağmen 1861-1989 yılları arasında 2 defa ilçeliğe düşürüldüğünü ve toplam olarak 115 yıl süren bu 2 esaretinde her yönüyle adeta preslenerek yer yüzünden silindiğini.

AKSARAY´IN 1933´DEKİ 2. İLÇELİK PRANGASINA ÇARPTIRILMASININ SEBEBİ ?KUŞ UÇMAZ KERVAN GEÇMEZ? KONUMU NEDENİYLE GELİŞMESİNİN MÜMKÜN OLMADIĞIYDI!!!

   Bu olumsuzluklara gerekçe olarak ise o zamanlar ulaşım hatlarının dışında olduğumuzdan ?Kuş uçmaz kervan geçmez yerde bulunmamızdan dolayı gelişemeyeceğimizden il olarak kalmamızın da gereksiz olduğu belirtilmiş!!!

    Demir yollarının güzergahının dışında bırakılmamız, kervan ticaretinin de demir yollarına  kaymasıyla,motorlu araçların kullanabileceği yollardan da yoksun olmamızdan dolayı gerçektende kuş uçmaz kervan geçmez konumuna geldik!!!

AKSARAY TREN HATLARI DIŞINDA KALINCA 20 İLA 25000 HANE OLAN HANE SAYISI 1600´E İNDİ!!

    Bu olumsuzluk nedeniyle Selçuklu döneminde 20 İla 25 Bin hane olan nüfusumuz 13 Ekim 1920´de Büyük Millet Meclisinde il olmamızı sağlayan kanun kabul edildiğinde  Kütahya Milletvekili olan ve daha sonrada 1933´e kadar 1.,2.3 ve 4 dönem Aksaray Milletvekili de olan Besim Atalay tarafından verilen bilgide 1600 haneye düştüğümüz belirtiliyordu.

 TARİHİN TEKERÜR ETMEMESİ SEÇİLEN VE ATANANLARIN SAMİMİ ÇABASINDA!!!

   Aksaray´ın önce 1861-1920, daha sonra ise 1933-89 yılları arasında yaşadığı toplam olarak 115 yıl süren 2 ilçelik talihsizliğinin yeniden oluşmaması için şimdiden gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor!!!

   Bu konuda ilimiz milletvekilleri Ak Parti Grup Başkan vekili İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti ,Vali Aykut Pekmez Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve il genel Meclisi Başkanı Mehmet Düzgün, Ak Parti il Başkanı Abdulkadir Karatay ve CHP il Başkanı Ali Rıza Toprak´la birlikte eski milletvekilleriyle tüm atanmış ve seçilmişlerle Meslek Odalarıyla STK mensuplarının ve  ilimiz gazetecilerine seslenen hemşerilerimiz ?Tarihin tekerrür etmesi zamanında alınacak tedbirlerle mutlaka engellenmeli!!!

  Bunun için öncelikle 2004 yılından 2015  Haziran Genel Seçimlerine kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan,62.,63, ve 64. Hükümetlerin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından defalarca sözü verilen.

 İSTİKBALİMİZİN 1. OLMAZSA OLMAZI AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTININ HİZMETE AÇILMASINDA!

    Öncelikle 2013 yılında Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) projesi tamamlanan bu senenin Nisan ayında ise Etüt Proje çizimine başlanan Aksaray-Ulukışla Tren hattının projesinin mutlaka bu yıl içinde tamamlanmasının sağlanması!!!

   2017´de ise yapım ihalesinin yapılabilmesi için gereken ödeneğin bütçeye konmasının sağlanarak yılın ilk çeyreği içinde en geç 2019´un 1. yarısında hizmete açılacak şekilde ihalesinin yapılması.

   Bu proje ile birlikte Aksaray-Konya,Aksaray- Nevşehir tren hatlarımızın da aynı şekilde planlanan zamanda hizmete açılmasının sağlanması.

AKSARAY´IN İSTİKBALİNİN  2.OLMAZSA  OLMAZI ANKARA-POZANTI OTOBANI HİZMETE AÇILMADAN   E.90 KARAYOLUNUN CAZİBİSİNİ DEVAM ETTİRECEK YATIRIMLARA HEMEN BAŞLANMASINDA!!!

   Ankara-Pozantı Otobanını açılmadan can damarımız olan ve 21 Mart 1933´de TBMM´sinde kabul edilen 2197 sayılı kanununla 2.ilçelik esaretine çarptırılmamıza ana gerekçe olarak gösterilen en önemli olumsuzluk olan konuma yeniden düşmemizin mutlaka engellenmesi gerekir.

  Bunun için Ankara-Pozantı Otobanı ihalesi yapılmadan önce mutlaka otobana göre 60 ila 70 km daha kısa olan E. 90 Karayolunun alınacak tedbirlerle cazibesini devam ettirmesi.

  Bu çerçevede bu yolun ileride Aksaray-Ankara ve Aksaray-Ulukışla arasında 4 gidiş,4 geliş şeridi olacak şekilde şimdiden planlamasının yapılması.

 Bu çerçevede yolun trafik seyrü sefer güvenliğinin arttırılarak cazibesinin sürebilmesi için Aksaray-Ankara ve Aksaray-Ulukışla arasında yolun geçtiği tüm yerleşim yerleri ile mücavirlerinde  yolun üstünden geçilmesiyle sebep olan kazaların önlenebilmesi için yeterli sayı,genişlik ve yükseklikte   insanların,yüklerin, araçların ve hayvanların yolun altından geçmesini sağlayacak tünellerin yapılması sağlanmalı.

    4 ?er şerit olarak planlanacak yola en az bir şeridin Ankara,Pozantı Otobanı ihalesi yapılmadan başlanması sağlanmalı.

AKSARAY´LA KAPADOKYA HAVA LİMANI ARASINDAKİ KESTİRME YOLUN STANDARDI ARTTIRILMALI

      Öncelikle Aksaray-Kapadokya Hava alanı arısındaki yapılan kestirme yolun standardının arttırılması, ileride ise mutlaka amma mutlaka Aksaray ile Niğde arasında her iki ilin merkez ilçelerine aynı mesafede olacak olan,iki ilinde mesafesinden dolayı dışlamayacağı yılın 12 ayı 4 mevsim ve 24 saat hizmet verecek Milletler Arası  Hava alanının çalışmalarına start verilmesi.

ÇÖL VE BAYIRALTI KIZIL IRMAKTAN SULANMALI,TIP FAKÜLTESİNDE EN KISA ZAMANDA EĞİTİME BAŞLANMALI!!!

     Şu anda Tuz gölünün altına oyulan Doğalgaz deposu için Kzıl Irmaktan getirtilen suyun debisinin arttırılarak deponun yapımının tamamlanmasından sonra Ova ve Bayır altı bölgelerinin sulanmasında kullanılmasının planlanmasına başlanması.

     Dekanı atanan Tıp Fakültemizin mümkün olan en kısa zamanda  kampus sahası içinde ayrılan bölümde eğitimlerine ve yapılan protokolle  Tıp Fakültesine devredilme kararı alınan mevcut  Aksaray Sağlık kompleksinde uygulamaya başlanması sağlanmalı? Dediler.(Haber araştırma,bilgi,belge ve fotoğraflar Gazeteci-Yazar Ali Genç Arşivi.)

 



Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta
Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli