Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Aksaray vilayeti olarak 26 yaşındayız

Aksaray vilayeti olarak  26 yaşındayız

26 Yıl önce bugün Büyük Millet Meclisinde kabul edilen 3578 sayılı Kanunla 56 yıl süren hiçbir zaman hak etmediğimiz

       26 Yıl önce bugün Büyük Millet Meclisinde kabul edilen 3578 sayılı Kanunla 56 yıl süren hiçbir zaman hak etmediğimiz 2. İlçelik esaretinden kurtularak Vilayet olan Aksaray´ın istikbali 13 Ekim 1920´de birinci vilayetlik kanunu kabul edilirken gündeme gelen,2004´den 2014 Mart´ına kadar en yetkili ağızlar tarafından 5 defa sözü verilen,30 Nisan günü ise hemşerimiz Başbakan Davutoğlu tarafından  Ak Parti Aksaray mitinginde teyit edilen.

       28 Mayıs günü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Haziran ayında ihalesinin yapılacağını belirttiği Aksaray-Ulukışla ve diğer tren hatlarıyla Tıp Fakültesinin açılmasında,Ankara-Pozantı Otobanı hizmete açılmadan E.90 Karayolunun cazibesini  devam ettirecek tedbirler ve çalışan bir Hava alanında hizmete açılmasında.!!!

     Bu gün Şehit Başbakan Adnan Menderes´ten sonraki milletimizin 2. Adamı 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ve Aksaray´ımızın hayırlı evlatlarından Mehmet Altınsoy tarafından birlikte geliştirilen bir strateji,Aksaray Gazeteciler Cemiyeti tarafından ise 2 yıl boyunca arlıksız olarak yayınlanan haberlere oluşturulan kamu oyuyla belirlenen stratejiye katkıda bulunulmasıyla Aksaray´ın hiç hak etmediği 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtularak yeniden il olmasını sağlayan 3578 Sayılı Kanunun Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilişinin 26. Yıl dönümü.

 İLK KIVILCIM 1983 EKİM´İNDE YAPILAN ANAP MİTİNGİNDE MEYDANDAKİ İKİ TARİHİ

   HÜKÜMET KONAKLARININ VERDİĞİ İLHAMMA ÇAKILDI!

     1983 yılının Ekim ayının sonunda yapılan ANAP mitinginde meydandaki o zamanki meydanda bulunan 2 Tarihi vilayet binasının verdiği ilhamla gündeme gelen.

    1987 yılının Ramazan Bayramında ise Aksaray Gazeteciler Cemiyeti tarafından yayınlanan Bayramı gazetesinde gündeme getirilmesiyle bu konuda 2 yıl boyunca aralıksız olarak devam ettirilen yayınlarla oluşturulan kamu oyununda desteğiyle Turgut Özal,Mehmet Altınsoy ve dönemin ANAP Grup Başkan Vekili  Raşit Daldal´ın ortak çabasıyla 56 yıllık 2. İlçelik esaretinden kurtulan Aksaray söz verilen hizmetlerle devam eden kalkınmasının ivme kazandırılmasını bekliyor.!!!

    1983´ün Ekimindeki ANAP mitinginden itibaren aktif olarak konunun içinde olan ve 1987 yılının Ramazan Bayramı gazetesinde elindeki Aksaray´ın o zamanki Türkiye´nin 67 ilinin 31´inin merkez ilçesinden nüfus ve yüz ölçüm yönüyle büyük olduğunu gösteren belgenin verdiği ilhamla ?Tam 54 Yıldır Söyleye,Söyleye  Dilimizde Tüy Bitti? üst başlığı ve ? VİLAYET HAKKIMIZ VERİLSİN ARTIK? Manşetiyle kamuoyu oluşturulmasının ilk kıvılcımının yakılmasına vesile olan Gazeteci-Yazar Ali Genç çağrıda bulunduğu yetkililere? Aksaray bu gün geldiği konumunu sağlayan Turgut Özal,Mehmet Altınsoy,Raşit Daldal ve Çapan Tekeli başta olmak üzere bu konuda birlikte canımızı dişimize taktığımız emeklerimiz  mutlu istikbalimiz için gerekli olan hizmetlerle taçlandırılmalı.?dedi

     Ali Genç´in görüştüğü hemşerilerimiz ise Vali Ataklı,Milletvekillerimiz İlknur İnceöz,Nevzat Palta ve Turan Yaldır ile İstanbul dan seçilen hemşerimiz Profesör Ethem Tolga, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün ve Ak Parti İl Başkanı Abdul Kadir Karatay´a ve MHP il Başkanı Ayhan Erel´e seslenerek? İlk defa 13 Ekim 1920´de 1. ilçelik esaretinden kurtulmamızı sağlayan 40 Nolu Kanunun görüşüldüğü gün Burdur Milletvekili Soysallı İsmail Süphi Bey tarafından gündeme getirilen Tren hattımız la birlikte diğer hizmetlerin zaman geçirilmeden gerçekleştirilmesini istediler.

    Hemşerilerimiz ?2004 ve 2009 yıllarında Ak Partinin Mahalli seçim vaadi olan,eski Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım´ın 18 Aralık 2010´da,Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ise 26 Mayıs 2011 ve 13 Mart 2014´de sözü verilen Aksaray-Ulukışla,Aksaray-Ortaköy,Ortaköy-Kırşehir ve Kırşehir-Yozgat Yerköy arası tren hattımız.

   30 Nisan´da Aksaray´da yapılan Ak Parti mitinginde hemşerimiz Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da 2004´den bu yana en yetkili ağızlar tarafından 5 defa verilen tren sözlerinin teyit edilmesinin yanında  Tıp Fakültemizin açılacağı ve Aksaray,Konya ve Niğde arasına açılacak sözünü verdiği  Hasandağı Hava Alanının.

   28 Mayıs günü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Haziran ayı içinde ihalesinin yapılacağını belirttiği hizmetlerin  gerçekleştirilmesinin sağlanması.

    Oto Ban´ın hizmete açılmasından sonra E. 90 Karayolunun cazibesini sürdürecek tedbirlerin alınması için Milletvekillerimiz,Mülki ve mahalli yöneticilerimizle Meslek Odaları ve STK´lar tarafından sonuç alınıncaya kadar gündemde tutulmalı ?dediler.(Haber araştırma belge, bilgi ve fotoğraflar Gazeteci Ali Genç Arşivi)



Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false