Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Aksaray Vilayeti 28 Yaşında

Aksaray Vilayeti 28 Yaşında

56 Yıllık bitmez tükenmez özlemle sürdürülen mücadelenin, 6 yıllık azimli ve istikrarlı çalışmanın 28 yıl önce alınan Meyvesi;Aksaray Vilayeti 28 Yaşında

 56 Yıllık bitmez tükenmez özlemle sürdürülen mücadelenin, 6 yıllık azimli ve istikrarlı çalışmanın 28 yıl önce alınan Meyvesi;Aksaray Vilayeti 28 Yaşında

 

*28 yıl önce bu gün TBMM´sinde kabul edilen kanunla vilayet olan Aksaray için Tarihin tekerrür etmemesi ve vilayetimizin mutlu geleceği olan bizi ülkemizin lojistik merkezi olmasını sağlayacak 2 Tren hattımızın söz verildiği gibi zamanında hizmete açılmasında.

  *E.90 Karayolunun cazibesini devam ettirecek tedbirlerinde yeriyle zamanında alınmasında ve  bizi ülkemizin ve dünyanın her yerine ,dünyanın ve ülkemizin de her yerini hava yoluyla bize bağlayacak  olan yılın 4 mevsimi her hava şartlarında 7/24 çalışacak milletler arası hava limanında!

   

 

    1933´de her yönüyle bölgesinin ve ülkemizin parlayan yıldızı haline gelmemize rağmen akli ve mantıki hiç bir gerekçe gösterilmeden çarptırıldığımız 2. İlçelik esaretini kabul etmeyen hemşerilerimizin 56 yıllık bitmez tükenmez ısrarlı her fırsatta il olma isteğinin dile getirildiği özleminin ve 1983 yılı Ekim inden başlayarak 15 Haziran 1989´a kadar süren istikrarlı ve azimli çalışmayla hiç hak etmediğimiz, asla ve asla da hak etmeyeceğimiz 2. İlçelik esaretinden  28 yıl önce bu gün kurtulduk.

TARİHİN TEKERRÜRÜNÜ ENGELLEMENİN VE VİLAYETİMİZİN MUTLU İSTİKBALİNİ SAĞLAMANIN ÇARESİ COĞRAFİ KONUMUMUZLA LOJİSTİK MERKEZİ OLMAMIZDA! VE BUNU SAĞLAYACAK HİZMETLERDE !

  TBMM´sinde 28 yıl önce bugün kabul edilen 3578 sayılı kanunun 2. Maddesiyle kurtularak yeniden vilayet olan Aksaray´ın istikbali son 13 yıldır verilen sözlerin zamanında gerçekleştirilmesinde.

SÖZÜ VERİLEN VAATLARIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNDE 1. DERECEDE GÖREV,YETKİ VE SORUMLULUK MİLLETVEKİLLERİYLE ,MÜLKİ VE MAHALLİ MAKAM SAHİPLERİYLE AK PARTİ TEŞKİLATLARINDA!!!  

 2004 yılından bu yana sözü verilen ve en son olarak 10 Şubat günü Cumhurbaşkanı Erdoğan,Başbakan Yıldırım tarafından  teyit edilen tren hatlarımızın vaat edilen zamanda ihalelerinin yapılarak temellerinin atılması başta olmak üzere istikbalimizi ilgilendiren diğer hizmetlerin zamanında gerçekleştirilmesinde.

   Bunun için ise hem  görev hem de yetki ile sorumluluk İlimiz Milletvekilleri Ak Parti Myk Üyesi ve Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Ak Parti İl başkanı Abdulkadir Karatay ile İGM Başkanı Mehmet Tüzün´le birlikte tüm siyasetçilerle atanmış ve seçilmişlerinde,25. Dönem Aksaray Milletvekili ve 2004-14 arası Belediye başkanı Nevzat palta ile 25. Dönem milletvekili Turan Yaldırında.

   Bu konuda önce ilimizin vekilleriyle, mülki ve mahalli atanmışlarıyla Ak Parti nin tüm teşkilatlarına çağrıda bulunan hemşerilerimiz 1861-1920 ve 1933-89 arasındaki toplam olarak 115 yıl süren ve bizi her yönüyle yeryüzünden silen 2 ilçelik esaretinin tekerrür etmesini  engelleyecek çalışmaların sözü verilen tarihlerde gerçekleştirilmesi için gecelerini gündüzlerine katmalarını!

VERİLEN SÖZLERİN YERİ VE ZAMANINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ MUHALEFET PARTİLER,İLİMİZ  GENELİNDEKİ MESLEK ODALARI,STK´LARLA MEDYA CEMİYETLERİYLE BASININ TAMAMINDA!!!

     CHP İl başkanı Ali Rıza Toprak, MHP il Başkanı Ramazan Kaşlı ile  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Ahmet Koçaş, Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Ticaret Borsası Başkanı Hamit  Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Damızlık Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Süt Birliği Başkanı Esat Zengin ile STK Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş.

     Aksaray Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Yaşar Karatay ,68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ?le Aksaray Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar´la yönetim kurulu üyeleriyle gazetecilerin tamamıyla ilimiz merkez ilçesi ve ilçelerimizdeki, yurt içi ve dışındaki Aksaray´la direk ve dolaylı bağlantılı tüm seçilmişler, atanmışlarla Meslek Odaları ve STK yetkilileriyle mensupları tarafından da her türlü siyasi taassup ve mevki ile makam ve diğer tüm dünya çıkarları beklentilerinden kurtularak samimiyetle  verilen sözlerin gerçekleştirilmesi için konunun ısrarlı şekilde takibini istediler.

   Hemşerilerimiz bu konuda ?Tarihin tekerrür etmemesi için öncelikle 2004 Mahalli seçimlerinden itibaren sözü verilen son olarak 5 Şubat günü Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan,10 Şubat günü ise yanlarındaki bakanlarla ilimize gelerek 15 Temmuz Milli İrade Meydanında yapılan mitinge katılan ve hemşerilerimizle istişarelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım tarafından.

    14 Nisan günü ise DDY genel müdürü İsa Apaydın tarafından bu sene ihalesinin yapılacağı ve temelinin atılacağı sözü verilen Aksaray-Ulukışla tren hattımızla Aksaray-Konya ve Aksaray-Nevşehir tren hatlarımıza mutlaka yıl içinde başlanmasının sağlanması.

    Ankara-Pozantı otobanı hizmete açılmadan Aksaray merkez ilçesiyle birlikte Ağaçören ve Sarıyahşi ilçelerimizin, Şereflikoçhisar, Evren, Kulu, Cihanbeyli, Haymana, Altunhisar, Ereğli ve Ulukışla  ilçelerinin de can damarı olan E.90 Karayoluna en az birer şerit ilavesiyle bu yollarda trafik seyrini tehlikeye sokan geçişlerin sıkça yapıldığı yerlerde yolun üstünden karşıdan karşıya geçen insan, yük ve araçlarla hayvanların yolun altından karşıya geçmesini sağlayacak yeterli sayı, genişlik ve yükseklikteki alt geçitlerin yapılması.

    Hızla büyüyen OSB´de yatırım yapanların ulaşımları ve yatırım yapacak olanların ise teşviki için ilimiz merkezine çokta uzak olmayan bir yerde yılın 4 mevsimi 7/24 tüm hava şartlarında çalışabilecek ilimize ait olan bir Hava limanının yatırım proğramına alınması.

   Tıp fakültemizin en kısa zamanda kendi ilimizde eğitime başlaması, bu sene hizmet açılacak olan Aksaray Şehir Hastanesinin yanında ilimiz sınırları içinden geçen araçların sebep olduğu kazalarda yaralananlara en kısa zamanda müdahale yapılabilmesi için Nevşehir asfaltı yanındaki ASÜ Uygulama  hastanesi Doğum ve Çocuk Kliniğinin  Trafik Hastanesi haline getirilmesi ve diğer hizmetleri zamanında alsınlar.? Dediler.(Haber Araştırma, belge, bilgi ve fotoğraflar Ali Genç)

 



Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Bursa merkezli Mahzen'e 24 gözaltı!
Bir testten daha başarıyla geçti
Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat!
Seçim zaferini karpuzla kutladılar
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Merkez faizi sabit bıraktı!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,51% 0,13
  • EURO

    34,84% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2433,61% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı