Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Aksaray Valiliğin Bugünkü Güncel Haberleri

Aksaray Valiliğin Bugünkü Güncel Haberleri

Aksaray Valiliğin Bugünkü Güncel Haberleri

 

Engelliler Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı

13 Yaş üstü zihinsel engelli erkeklere 24 saat bakım hizmeti verilmesi amacıyla kurulan Aksaray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi´nin ?Engelliler Haftası? münasebetiyle düzenlemiş olduğu oyunlar Belediye Tiyatro Salonunda sergilendi.

Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engellilerin sunduğu gösteriyi Vali Şeref Ataklı, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Aksaray Belediye Başkan yardımcısı Güven Kemerkaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Müdürleri ve davetliler izledi.

Vali Şeref Ataklı program öncesinde yaptığı konuşmada, Engelliler haftası münasebetiyle Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin düzenlemiş olduğu bu etkinliğin çevremizdeki engellilerin varlığının hissedilmesini, bu konuda toplumun bilgi sahibi olmalarını açısından önemli olduğunu belirtti.

Vali Ataklı: ?Ülkemizde son yıllarda gerçekleştirilen uygulamalarla engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması, daha rahat, daha huzurlu, daha konforlu hayat sürmeleri açısından her türlü imkân kendilerine sağlanmaya çalışılıyor. Devletimizin bu anlamda sağladığı imkânlar gerçekten bir hayli iyi durumda. Zamanla eksik gördüğümüz hususlar tamamlanarak eksikler giderilecek. Çünkü engellilerimiz bizim insanımız, hepimiz bir ve beraberiz, tüm farklı yönlerimizle bir bütünüz. Dolayısı ile onların herhangi bir mağduriyet yaşamasına fırsat vermememiz gerekiyor? dedi.

Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engelliler yaptıkları uzun hava, kaşık oyunları, halay ve tiyatro gösterileri ile izleyicileri etkileyerek hem kendileri eğlendiler hem de katılımcıları eğlendirdiler.

Öğrenciler Vali Şeref Ataklı´yı ziyaret etti.

Aksaray Üniversitesinde okuyan ve Türkiye Gençlik Konseyi Aksaray İl Başkanı Sefa Taş ve yönetim kurulu üyesi öğrenciler Vali Şeref Ataklı´yı makamında ziyaret etti.

İl Başkanı Sefa Taş, Gençlik konseyi olarak Aksaray´da yaptıkları ve yapmayı planladıkları faaliyetlerden hakkında Vali Ataklı´ya bilgi verdi.

Aksaray´ın tasavvuf anlamında önemli şahsiyetler ev sahipliği yaptığını ve bu bağlamda ibadet yerleri ve türbe ziyaretleri yapmayı ayrıca Aksaray´ın köylerini ziyaret ederek ihtiyaç sahibi ailelere ve başarılı öğrencileri hediyeler dağıtmayı düşündüklerini belirten Taş, bu bağlamda Vali Ataklı´dan kendilerine destek olmasını istedi.

Öğrencilerin böyle bir sosyal sorumluluk bilinci içerisinde olmasından mutluluk duyduğunu belirten Vali Şeref Ataklı, Gençlik Konseyinde görevli arkadaşlara ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Vali Şeref Ataklı: ?İmam-Hatipler bizim hazinemiz ve geleceğimizi güvenle teslim edeceğimiz çocuklarımızın yetiştiği okullarımız´

İmam-Hatipler Koordinasyon Kurulu tarafından İmam-Hatip öğrencileri ile birlikte öğretmen evi toplantı salonunda kahvaltı programı düzenlendi.

Düzenlenen programa Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, İl Müftüsü Cemalettin Bal, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Müdürleri, İmam-Hatip Okulları öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

                Programda konuşan İmam-Hatipler Koordinasyon Kurulu başkanı Emin Dağdaş öğrencilere, kendilerinden çok büyük beklentilerinin olduğunu belirterek, kendilerini geleceğin idarecileri, devlet yöneticileri olarak gördüklerini belirtti.

Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, programda yaptığı konuşmada, öğrencilere hedeflerini hep en yüksekte tutmaları gerektiğini söyleyerek ?Burada sizlerle birlikte oturan bu insanların sizinle birlikte olmasının tek bir amacı var, sizlere bir anlam ve bir değer vermek. Yarın koltukları sizlere teslim ettiklerinde, bu koltuklara layık olarak yetişmeniz gerekiyor? dedi.

                Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise ?Öğrencilerimiz ile sohbet ettiğimde bu yaşta öyle güzel hedefleri belirlemişler ki kendilerine, önlerinde hiçbir engelin kendilerini durduramayacağını düşünüyorum. En iyi mevkilere de, en iyi yerlere de layık olduklarını düşünüyorum? dedi.

                Vali Şeref Ataklı: ?Hiç şüphemiz yok ki bu öğrencilerimiz çok iyi mevkii ve makamlara gelecekler. İmam-Hatipler bu anlamda bizim hazinemiz ve geleceğimizi güvenle teslim edeceğimiz çocuklarımızın yetiştiği okullarımız. İnşallah kendine güvenen, etrafına duyarlı, hayatın anlamını kavramış, Allah´ın rızası doğrultusunda hayatını sürdürme gayreti içerisinde olan gençler olarak devam ederler. Bizler sizlere daha iyi şartlar sağlayabilmek için çalışıyoruz. İnşallah sizlerde sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirerek kendinizi yetiştirir ve bu millete hayırlı insanlar olarak hayatınızı sürdürürsünüz? dedi.

?12 Mayıs Hemşireler Gününü? kutlayan hemşirelerden Vali Şeref Ataklıya ziyaret.

?12 Mayıs Hemşireler Günü? ve ?12-18 Mayıs Hemşireler Haftası? münasebetiyle Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Himmet Durgut, Aksaray Devlet Hastanesi Başhemşiresi Belgin Kılıç, Başhemşire yardımcısı Ayşe Karanfil, yılın hemşiresi Yeşim Köksal ve yılın ebesi Aynur Şen Vali Şeref Ataklı´yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şeref Ataklı, vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarını büyük fedakârlıklarla karşılamakta, hayatın en önemli noktası olan ?sağlık hizmetleri? için ellerinden geleni yapmakta olan hemşirelerin Hemşireler günü ve Hemşireler haftasını kutladı.

 

 

 



Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli