Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Aksaray Ulukışla Tren hattında 3. aşama

Aksaray Ulukışla Tren hattında 3. aşama

Aksaray Ulukışla Tren hattında 3. aşama

 

2013´ün Temmuz  ayında Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) raporu tamamlanan ,bu sene 25 Haziran günü ise etüt proje tekliflerinin alınmasıyla geçilen 2. aşama ile  Bakanlık tarafından yapılan incelemeler sonucunda etüt projeyi hazırlamaları için oluşturulan kısa listede kalanlardan gelecek hafta bu gün(27.10.2015) saat:10.00´da teknik ve mali tekliflerini sunmaları için davet edilmesiyle hattın yapımında 3. Aşamaya geçilecek.

Yetkililerden alınan bilgilerde davet eden teklif verenler tarafından sunulacak  Teknik ve Mali teklifler den en uygunu belirlendikten sonra ihaleyi alan kurum tarafından hattın projesi yapılacak ve  Bakanlık tarafından bu yılın sonunda yapılması planlanan hattın yapımı ihalesine geçilecek!!!

  Aksaray´ımızın 2 ilçelik esaretine çarptırılmasındaki en büyük sebep olan Demir yolları hatları dışında kalmamız gelecek hafta bu gün Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında gerçekleştirilecek çalışmayla geçilecek 3. aşamayla yolun yarısı geride bırakılacak.!

   2008´den itibaren aralıksız olarak istikrarlı bir şekilde Sitemizde Aksaray Haberci ve konunun takipçisi olan ilimizin tek yayın organı olan Gazeteci-Yazar Ali Genç´in  konuyla ilgili isteğinin siyasiler tarafından Bakanlıktan sorulmasıyla ulaşılan bilgilerde  istikbalimizin olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla tren hattında gelecek hafta bugün  3.aşamaya geçilecek.

   3 TEMMUZ GÜNÜ 2. AŞAMA MÜJDESİNİ PAYLAŞTIK!!!

    Büyük Millet Meclisi tutanaklarına ilk defa 13 Ekim 1920´de Aksaray´ın 1. ilçelik esaretinden kurtarılmasını sağlayan 40 Numaralı kanunun kabul edilmesi esnasında söz alan Burdu Milletvekili Soysallı İsmail Süphi Beyin bu konudaki isteğiyle giren 95 yıllık hayalimiz olan Aksaray-Ulukışla Tren hattı konusunda Bakanlık tarafından 25 Haziran günü etüt proje tekliflerinin alınmasıyla 2. Aşamaya geçilmişti.

  2004-2009 yıllarında Ak Partinin Aksaray Mahalli Seçim vaadi olan,18 Aralık 2010 tarihinde 2002-2014 tarihleri arasındaki Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,26 Mayıs 2011,13 Mart 2014´de Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakan olarak, bu senenin 30 Nisan´ında Başbakan Davutoğlu tarafından 3. Kez teyit edilen ve 28 Mayıs günü ise Cumhurbaşkanı olarak ilk defa ilimize gelen Recep Tayyip Erdoğan tarafından Haziran ayında yapılacağı müjdesi verilen ihale sözünün bu müjdeden 28 gün sonra gerçekleştirilmesi 3 Temmuz günü haberle  kamuoyuyla paylaştık. 

     3 Temmuz  Cuma günü  yayınlanan bu konudaki haberde kamuoyuna verdiğimiz bilgide?  1 Temmuz gecesi cep telefonu mesajıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın 28 Mayıs tarihinde ilimizi ziyaretinde verdiği  müjdesiyle ilgili gerekenlerin yapılıp yapılmadığı konusunda Gazeteci-Yazar Ali Genç´in sorduğu soru hakkında ilgililerden teknik bilgi alan Nevzat Palta önce cep telefonu mesajıyla,ardından ise bizzat arayarak verdiği bilgide müjdenin gereğinin 1 hafta önce sonuçlandırıldığını belirtti.

   Nevzat Palta Meclis Başkanlığı son turunun sonuçlanmasından sonra cep telefonu Mesajıyla verdiği bilgide? Aksaray-Ulukışla Etüt Proje Mühendislik ve Danışmanlık Hizmeti Alım İşi 25 Haziran 2015 günü Saat 14.30´da ön yeterlilik başvuruları alınmış olup değerlendirme çalışmaları devam etmektedir.?dedi.

VERİLEN TEKLİFLER İNCELENDİKTEN SONRA İHALEYİ ALAN ŞİRKET POROJE YAPIMINA BAŞLAYACAK!!!

    Saat 19´da ise yazarımız Ali Genç´i telefonla arayan Milletvekili Palta? Uzun çalışmalar sonucunda Bakanlık tarafından etüt proje konusunda alınan teklifler incelenerek yapılan elemeden sonra beğenilen etüt projeyi teklif eden kuruluşa projenin yapımı ve danışmanlık işi verilecek.?dediğini belirtmiştik.

 ETÜT PROJE VE YATIRIM DAİRESİ BAŞKANLI BİLGİ NOTUNDA 27 EKİMDE 3.AŞAMAYA GEÇİLECEK!!!

   3 Temmuz Cuma günü yaptığımız 2. Aşama´da şimdiye kadar  gelinen aşamayı sorduğumuz 2004-14 Arası Aksaray Belediye Başkanı ve ilimiz milletvekili Nevzat Palta´ya Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Etüt Proje ve Yatırımlar Dairesi Başkanlığından gönderilen bilgi notunda ;Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesi:Hat Uzunluğu     : 100 Km,Tasarım Hızı: 200 km/h,İşin Süresi: 540 gün.

   25.06.2015 tarih saat:14.30´da ön yeterlik başvuruları alınmıştır.Kısa liste oluşturulmuş olup kısa listeye giren istekliler 27.10.2015 tarih saat:10.00´da teknik ve mali tekliflerini sunmak üzere davet edilmiştir.Proje ihalesine 2015 yılı sonuna kadar çıkılması planlanmaktadır.?denildi.

PROJENİN İSTİKBALİ ÖNCE SEÇİME KADAR 3 BAKAN 1 GRUP BAŞKAN VEKİLİYLE 3 MİLLETVEKİLİNDE!

   Aksaray´ın istikbalinin olmazsa olmazı olan proje konusunda bilgilendirip görüşlerini sorduğumuz hemşerilerimiz şimdiye kadar gelinen aşamanın gerçekleşmesinde emeği olanlara teşekkür ettiler.

   Projede mümkün olan en kısa zamanda sonuca ulaşılarak bu hattımızın hizmete açılması için çağrıda  bulunan hemşerilerimiz öncelikle  Seçim Hükümetinde bulunan Bakan hemşerilerimiz Ali Rıza Alaboyun,Selami Altınok ve Cenap Aşçı ile Ak Parti Grup Başkan vekili İlknur İnceöz´ün Milletvekillerimiz Profesör Ethem Tolga,Nevzat Palta ve Turan Yaldır tarafından yapılacak samimi iş birliğiyle konunun yeni hükümet kurulmasına kadar titizlikle takip edilmesini.

   Seçimden sonra ise yeni seçilecek vekiller tarafından çalışmanın ısrarla takibinin yapılmasını istediler.(Haber araştırma Ali Genç)



Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta
Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9499,79%-0,26
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,84% 0,32
  • GRAM ALTIN

    2492,63% 0,34
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli