Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Aksaray-Ulukışla Tren Hattı Etüt Projesinin %60´ Tamamlandı

Aksaray-Ulukışla Tren Hattı Etüt Projesinin %60´ Tamamlandı

Aksaray-Ulukışla Tren Hattı Etüt Projesinin %60´ Tamamlandı

DDY Genel Müdürü İsa Apaydın´ın göreve başladığı 14 Nisan günü makamında Nevzat Palta´nın girişimiyle attığı ilk imzayla sözleşmesi onaylanan Etüt Projeyi alan Yüksel Domaniç Firması tarafından şimdiye kadar çalışmanın %60 tamamlandı.

Projenin devam eden % 40´lık bölümünün tamamlanmasından sonra ise yapım ihalesinin yapılacağı konusunda yetkililer tarafından söz verildi!

   İlimizin istikbalinin 1.olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla Tren hattının Nisan ayının 2. yarısında başlanan çalışmasının %60´ı tamamlanan Etüt Projenin kalan %40´lık bölümün tamamlanması aralıksız olarak devam ediyor.

     İlimiz milletvekilleri Ak Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile birlikte hattın bir an önce ihalesinin yapılabilmesi için aralıksız olarak girişimlerde bulunan2004-14 arası Aksaray Belediye Başkanı ve 25. Dönem Aksaray milletvekili Nevzat Palta´nında çabalarıyla  projenin ihaleden bir önceki aşaması olan Etüt proje çiziminin yarısından fazlası belirtilen günün ilerisine geçilerek çalışmanın yarısından fazlası geride kaldı.

   Projede gelinen aşama hakkında bilgi veren Nevzat Palta? Vekillerimizin girişimlerinin yanında bir Eski Demir Yolcu olarak bende Aksaray-Ulukışla Demiryolu projemizin ihalesinin yapılabilmesi için başta eski mesai arkadaşım Genel Müdür İsa Apaydın Bey olmak üzere ilgililer nezdinde ki girişimlerimi aralıksız olarak sürdürüyorum.

   Bu çalışmalarımız çerçevesinde İsa beyin göreve başladığı 14 Nisan günü makamında attığı ilk imza hattımızın ihalesini alan firmanın sözleşmesini onaylaması oldu.

     14 Nisan dan itibaren DDY Genel Müdürlüğü yetkilileriyle bire bir aralıksız olarak devam eden görüşmelerimizde projede gelinen son durumun projenin çiziminin %60´ının tamamlandığı ve geriye kalan çalışmanın ise aralıksız olarak devam ettiğinin bilgisi Genel Müdür İsa bey tarafından bana verildi.

 GENEL MÜDÜR İSA APAYDIN PROJE YAZIŞMALARININ ELDEN TAKİBİ TALİMATINI VERDİ!!!

   Sayın Genel Müdür´ün yine bu çerçevede astlarına verdiği talimatta Etüt Projenin mümkün olan en kısa zamanda bitirilmesi için yapılacak yazışmaların elden takip edilmesi talimatını verdi.

  Hemşerilerim adına DDY Genel Müdürü İsa Apaydın kardeşime ve onun şahsında hattımızın en kısa zamanda ihale edilebilmesi için çaba sarf eden tüm arkadaşlarına da canı gönülden teşekkür ederim.?dedi.

    Gelinen son durumu paylaşıp görüşlerini sorduğumuz hemşerilerimiz ilimiz Milletvekilleri Ak Parti Grup Başkan vekili İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu,Mustafa Serdengeçti,Vali Aykut Pekmez,Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün,Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay´la  Meslek Odaları ve STK yetkilileriyle basın mensuplarının aralıksız olarak konunun takipçileri olmalarını istediler.(Haber Ali Genç)



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,30
  • EURO

    34,71% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2491,33% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli