Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Aksaray-Ulukışla Tren Hattı Etüt Projesini Yapacak Kuruluş Belli Oldu

Aksaray-Ulukışla Tren Hattı Etüt Projesini Yapacak Kuruluş Belli Oldu

Aksaray-Ulukışla Tren Hattı Etüt Projesini Yapacak Kuruluş Belli Oldu


Aksaray´ın mutlu istikbalinin olmazsa olmazının teminatı olan ve teşviklerin kalkmasından sonra çevre illerinin sanayicileriyle ilimizdeki sanayicilerin aynı işi yapanlarının hammadde temini ve ürettiklerinin satış yerlerine sevkte rekabet etmelerini sağlayacak olan bizi en yakın limanlar ve hammadde temin edecek yere bağlayacak olan Aksaray-Ulukışla Tren hattında yapım ihalesinden bir önceki aşama olan Etüt Projenin yapımını gerçekleştirecek firma belli oldu.
3Milletvekilimiz,1 Bakan Yardımcımız ve 2 Bakanlık Müsteşarımızla birlikte tüm Seçilmiş ve Atanmışlarla, Siyasiler,Meslek Odaları ve STK yetkilileriyle ilimiz Medyasının çatı organları tarafından konunun sıkı takip edilmesiyle etüt projenin yıl sonundan önce tamamlanmasının sağlanabilmesi halinde 2017 yılında hattın yapım ihalesini yapmak mümkün olacak!

AKSARAY´IN 96 YILLIK RÜYASINA ULAŞMAYA TEK ADIM KALDI!!!
İl defa 13Ekim 1920 günü memleketimizin hayırlı evlatlarından ve 1. Meclisteki temsilcimiz Vehbi Çorakçı tarafından ikna edilen Meclis Başkanı geleceğin Atatürk´ü Mustafa Kemal Paşanın teklifiyle Aksaray´ın 59 yıl süren 1. ilçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan 40 Numaralı kanunun görüşülürken Burdur milletvekili Soysallı İsmail Süphi Bey tarafından gündeme getirilen Aksaray-Ulukışla Tren hattı konusunda ihaleden önceki son aşamaya geçildi.
2004 Mahalli seçimlerinden bu yana başta Cumhurbaşkanı Erdoğan,Başbakan Davutoğlu,Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olmak üzere en yetkili kişiler tarafından defalarca sözü verilen hattın 2013 yılında tamamlanan Çed projesinden sonra yapım ihalesinden önceki son aşama olan Etüt Projenin yapımını gerçekleştirecek olan Mühendislik Şirketi belirlendi.
Devlet Demir Yolları yetkililerinden edinilen bilgilerde; 2013 yılında tamamlanan hattın Çevresel Etkilerinin Belirlenmesi(ÇED) Projesinden sonra hattın Etüt Projesinin yapılmasıyla ilgili olarak geçen sene Haziran ayı içinde teklifleri alınan Projeyi yapacak firmaları arasından 27.10.2015´de oluşturulan kısa listeye katılanlar tarafından verilen tekliflerin incelenmesinin 26 Şubat 2016 günü tamamlandığı.
Verilen teklifler arasından yapılan incelemede Etüt Projenin Yüksel Domaniç Mühendislik A.Ş. tarafından yapılmasına karar verilerek önümüzdeki günlerde yapılacak sözleşmenin ardından projenin çizilmesi çalışmalarına başlanacağı belirtildi.
HATTIN EN KISA ZAMANDA İHALESİ MİLLETVEKİLLERİYLE TÜM SEÇİLMİŞ VE ATANMIŞLARLA MESLEK ODALARI VE STK YETKİLİLERİYLE AKSARAY MEDYASININ ÇABASINDA!!!
3 ayrı kaynaktan teyit ettikten sonra müjdeyi paylaştığımız hemşerilerimiz?96 yıllık hayalimiz olan ve 1861-1920,1933-89 yıl arasında 2 defa tarihin tekerrür etmesiyle toplam olarak 115 yıl süren 2 ilçelik esaretine çarptırılmamızın baş müsebbibinin yani tarihin yeniden tekerrürünü engelleyecek çalışmanın istikbali Aksaraylıların topyekun olarak yapacakları çalışmada!!!
Başta Milletvekillerimiz Ak Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun,İç İşleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok,Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı,Vali Şeref Ataklı,Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,2004-14 Arası Aksaray Belediye Başkanı ve 7 Haziran 2015 Seçimlerinden Milletvekili seçilen Nevzat Palta,İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün.
Ak Parti İl Başkanı Eczacı Abdul Kadir Karatay,CHP il Başkanı Avukat Ali Rıza Toprak,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan,Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök,Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak,Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Damızlık Süt Sığırı Birliği Başkanı Bekir Kayan ile STK Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş,68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ?le Aksaray Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar olmak üzere ilimiz genelindeki tüm seçilmişler,atanmışlarla Meslek Odaları ve STK yetkililerinde!!!
ÖNCELİK ETÜT PROJENİN 2016 YILI BİTMEDEN TAMAMLANARAK ?DDY´E? TESLİMİNİ SAĞLAMAKTA!
Teşvikler devam ederken de tren hatlarının sağlayacağı avantajın yapacağı dopingin etkisiyle ilimize gelecek yatırımların artması,teşviklerin kalkmasından sonra ise ilimizdeki yatırımcıların trenin olduğu yerdekilerle rekabet edebilmelerinin garantiye alınması için öncelikle Etüt Projenin yapım ihalesini alan firma ile zaman geçirilmeden sözleşmenin imzalanmasının sağlanması.
Ardından ise Bakanlık nezdinde aralıksız olarak yapılacak istikrarlı girişimlerle hattın ihalesinin 2017´nin ilk aylarında yapılacağına kesin gözü ile bakılarak Etüt Projenin yıl başından önce Devlet Demir Yollarına teslim edilmesini sağlamaları.
YAPIM İHALESİNİN 2017NİN BAŞINDA YAPILMASI İÇİN TÜM AKSARAY YEK VUCUT OLMALI!!!
Etüt projenin çalışmalarının hızlandırılarak bu senenin yılbaşından önce Etüt Projenin Devlet Demir Yolları yetkililerine teslim edilmesi için aralıksız olarak yapılacak çalışmalar devam ederken bir taraftan da çizilecek projenin yapımının gerçekleştirilmesi için gereken kaynağın 2017 yılı Genel bütçesine konması içinde aynı şekilde aralıksız olarak çalışmalar sürdürülmeli.
Konunun gereğini yaparak başarıya ulaşılmasını sağlayanların gelecekleri abat olur.
Aksini yapanlar ise bunun hesabını ne hemşerilerimize,nede Allah(C.C.) veremezler!!!?dediler.
ETÜT PORJENİN YIL İÇİNDE TAMAMLANMASI TEKNİK OLARAK MÜMKÜN!!!
Hemşerilerimizin görüşlerinin yanında yapılacak projenin mümkün olan en kısa zamanda bitirilmesinin de teknik olarak mümkün olup, olmadığını konunun uzmanı olan teknik yetkililere de ilettik.
Kendileriyle karşılıklı olarak bire ,bir yapılan görüşmelerde konuyla ilgili bilgi veren uzmanlar bunun mümkün olduğunu belirterek;
? Etüt Proje yapım işi için verilen süre 540 gün olmasına rağmen daha önce bu hattın Çed Projesinin yapılması ve burada Etüt Projeyi kolaylaştıracak tüm dokümanlarında bulunmasının yanında hattın geçeceği yerde coğrafi her hangi bir engelin bulunmaması ve nedeniyle Etüt proje yapımı için verilen sürenin yarısı kadar zamanda tamamlanması teknik olarak mümkün.
Burada yapılacak şey konunun sıkıca takibi ve ihaleyi alan firmanın motive edilmesidir.?dediler.
YER TESLİMİNDEN İTİBAREN 2 YILDA AKSARAY´DAN ULUKIŞLA´YA TREN SEFERLERİ BAŞLAYABİLİR!!!
İhalenin yapılmasından sonra hattın ne kadar zaman içinde bitirileceği hususunda ise yapılan araştırmada konuyla ilgili bilgi veren işinin uzmanları Aksaray-Ulukışla,Aksaray-Ortaköy,Ortaköy-Kırşehir ve Kırşehir-Delice hattının başlanması ile bitimi arasındaki süre DDY yetkilileri tarafından 5 yıl olarak hesaplandı.
Bu hattın toplam uzunluğunun 299 KM olması ve özellikle Aksaray -Kırşehir arasında bazı tüneller ile viyadüklere ve Kızıl Irmak üstüne yapılacak Demiryolu köprüsünün İnşaatının uzun süreceği göz önüne alındığında toplam uzunluğu 100 Km olan ve alanın düzlüğü,hattın geçeceği arazinin genelinin kamuya ait olmasının avantajı da göz önüne alındığında bu hattın 2 yılda, hatta daha da öncede bitirilmesi mümkün.?dediler.(Haber,Belge,Bilgi ,Döküm anlar ve Fotoğraflar Gazeteci Ali Genç)
Ali Genç´in konuyla ilgili yorumu 3. Sayfadaki (-) Parantez İçi köşesinde.



İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu EBA'ya yüklendi
Aselsan'dan 35,1 milyon dolarlık ihracat
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli