Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Aksaray Kendine Yakışanı Yaptı

Aksaray Kendine Yakışanı Yaptı

Aksaray Kendine Yakışanı Yaptı

Aksaray´ın insani yardım alanında ülke genelinde ilk beşte yer aldığı haberi il genelinde büyük mutluluğa sebep oldu. Konu ile ilgili sorularımızı cevaplayan  Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan hafta sonu gerçekleşen il başkanları ve birimler toplantısında büyük bir sürpriz ile karşılaştıklarını belirtti. Özkan, ?´Genel Merkez tarafından takdir edildiğimize dair haberler alıyor ve mutlu oluyorduk. Lakin ilk beşte yer alacağımızı doğrusu hiç beklemiyorduk. Resmi verilerle İHH teşkilatları arasında en fazla ayni ve nakdi bağış yapan ilk beş il arasında yer aldığımızı öğrendik. Nüfusumuz dikkate alındığında büyükşehirlere oranla bunun önemli bir başarı olduğu söylenebilir. Bu başarı tamamen Aksaray halkımıza aittir. Maddi ve manevi desteklerinden ötürü tüm gönül dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.´´

Başkan Özkan´a nasıl bir çalışma ile bunu başardıklarını sorduğumuzda şunları söyledi: ?´Başarı ancak ekip ruhuyla elde edilir şiarıyla hareket eden bir anlayışa sahibiz. Sevgi, saygı ve hoşgörüyü önemsedik. İşlerimizi istişare ile yaptık. Tüm STKlar ve resmi kurumlar ile işbirliği ve dayanışmaya önem verdik. Toplumun refahı için mezhep, meşrep taassubu gözetmedik, kardeş kavgası olmasın diye sükuneti yeğledik. İslam coğrafyası kan ve gözyaşı dökerken tartışmalara girmeyip, sadece işimize odaklandık. Hanım Kolları, Genç İHH, Acil Yardım, Eğitim, Yetim, Halkla İlişkiler, Sosyal Faaliyetler,  İl İçi ve Yurt Dışı Yardım, Mali ve İdari İşler ve İlçe teşkilatlarımız uyum içinde çalıştı. Herkes kendi alanında uzmanlaştı. Bu vesile ile Aksaray İHH teşkilatındaki tüm arkadaşlarımı ve gönüllü kardeşlerimi takdir ve tebrik ediyorum. Onların özverili çalışmaları il genelinde güven sağladı ve beraberinde başarı geldi diye düşünüyoruz.´´ dedi.

Özkan sözlerine şöyle devam etti: ?´Halkımızın, bizlere güvenip, teslim ettikleri ayni ve nakdi bağışları, direktifleri doğrultusunda ve vaktinde yerine ulaştırdık. Her faaliyetimizi facebook ve twitter hesaplarımızdan ve hizmetlerimizde her daim yanımızda gördüğümüz basınımız aracılığıyla bağışçılarımıza duyurduk. Şeffaflığı çok önemseyen bir kuruluş olarak yapılan hayrı yerine ulaştırdığımızı resmi olarak devletimize rapor ettik. Devletimizin insani yardım kurumlarıyla sürekli işbirliği içinde olduk. Devlet denetçilerimizin denetimi öncesi yeminli mali müşavirlere kendimizi denetlettirdik ki her zaman evraklarımız düzgün, işlerimiz doğru olsun. Doğruluk ve dürüstlüğü kuruluşumuzun en önemli ilkeleri olarak gördük. Samimiyetle yapılan hizmetlerde Allah´ın yardımı ve bereketine inandık ve çalışmalarımızda bunu ziyadesiyle hissettik. Yetim çalışmalarımızda ve il içi insani yardım faaliyetlerimizde arkadaşlarımızın samimi ve nazik tavırları hep dua almamızla sonuçlandı. İnsanlardan para ile dahi samimi dua alınamayacağı bilinciyle hareket ederek gönüllerin derinliklerindeki içten dualara talip olduk. İşimizi severek yaptık, takdiri sadece Yüce Allah´tan bekledik. İşimize riyayı katmamak için oldukça sade olmaya gayret gösterdik. Öncelikle kendi mahallemizdeki yetim ve muhtaçlarımızdan başladık ve sonra İslam´ın emri, kardeşlik hukuku gereği savaş, doğal afet ve açlıkla mücadele eden kardeşlerimizi de unutmadık. İlimizdeki yetimlerimizi kendi evladımız olarak gördük, onlarla her hafta sonu ilgilendik. Lise ve üniversite öğrencilerimize burs verdik. Hanım kollarımız ve genç gönüllülerimiz her hafta mantı, içli köfte ve kermes malzemeleri üreterek, geliri ile il ve ilçelerdeki ihtiyaç sahiplerine kömür, gıda, vb. yardımlarda katkı sağladılar. Yetim anneleri ile düzenli olarak bir araya geldiler. Genç İHH üniversite, lise ve ortaokul birimleri ile kitap tahlilleri gerçekleştirdik, çevremizdeki gençleri örnek nesiller olarak yetişmelerinde yardımcı olmaya çalıştık. İHH Çocuk Kulübü ile haftasonları eğitim ve karakter gelişimine katkı sağlayacak etkinlikler yaptık. Acil Yardım ve Arama Kurtarma Birimimiz ile savaş bölgesinde çadır kurduk, yemek dağıttık.´´

Özkan´a halihazırdaki yapılan hizmetleri sorduğumuzda: ?´ Yetim, Katarakt Ameliyatı, Su Kuyusu, İl İçi Yardım, Öğrenci Bursu, Yurt dışı yardım,  vb alanlarda hizmetlerimiz halkımızın bağışlarıyla devam etmektedir.´´ dedi.

Son olarak, Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan bu başarıda büyük payları olduğu inancıyla Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi, Aksaray Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Sivil Toplum Kuruluşları, kanaat önderleri, hayırseverler ve İHH gönüllülerine yetimler, mazlumlar, mağdurlar ve muhtaçlar adına teşekkür etti.



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı