Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray Kariyer ve İstihdam Fuarına Yoğun İlgi

Aksaray Kariyer ve İstihdam Fuarına Yoğun İlgi

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

            Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´ın talimatlarıyla başlatılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK öncülüğünde yürütülen Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında öğrencilerin beceri yetkinlik ve ilgilerini gözeten bir anlayışla onların iş dünyası ve akademik alandaki rol modeli profesyoneller ile etkileşimlerini sağlamak amacıyla Aksaray Valiliği himayelerinde Aksaray Üniversitesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından organize edilen istihdam fuarı başarıyla sonuçlanmıştır. Öğrenciler ve iş arayan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuarda gün boyunca 5.000 kişi tarafından ziyaret edildi.

İSTİHDAM FUARINI 5.000 KİŞİ ZİYARET ETTİ.

            İstihdam fuarında yaklaşık 50 kurum ve kuruluşun açmış olduğu stantlarda iş arayanların ve öğrencilerin firmaları tanıması işgücü piyasasını tanıması iş staj kariyer imkânları öğrenmesi iş arayan işveren buluşması gerçekleşmiş olup yüzlerce staj ve iş başvurusu fuar boyunca gerçekleşmiştir.

İSTİHDAMIN ENLERİ TÖRENİNDE DEV MARKALARA PLAKET

            Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında istihdamın enleri töreni gerçekleşmiş olup Aksaray ilimizde istihdam ve katma değer üreten 13 dev markaya çeşitli kategorilerde plaketler takdim edilmiştir.

100 GENCE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM SERTİFİKASI

            Programda ayrıca Aksaray Üniversitesi kariyer merkezi ve Aksaray Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birlikteliğinde iş arayan değil işveren gençler parolasıyla 100 gencimize uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikaları verilmiştir.

22 ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ 50.000 TL´YE KADAR HİBE DESTEĞİ

            2018 yılı içerisinde toplam 82 engelli ve eski hükümlü kendi işlerini kurmaları için 50 bin TL kadar İŞKUR tarafından hibe desteği sağlanmıştır. 2018 yılı 2. Dönemde hak kazanan 22 engelli ve eski hükümlü vatandaşımıza 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle hibe çeki dağıtım töreni gerçekleşmiştir

YÜZLERCE İŞ VE STAJ İMKANI

            Etkinliğimizin 2. Oturumunda gerçekleştirilen işveren panelinde Aksaray´ın 5 büyük dev firması olan Mercedes-Benz Türk A.Ş., Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş.i Eroğlu Giyim Sanayi Ticaret A.Ş., Sütaş Süt Ürünleri A.Ş. ve Doğuş Çay Gıda Maddeleri Üretim A.Ş insan kaynakları müdürleri tarafından firmaların işe alım süreçleri staj ve iş başvuru şartları işverenlerin iş arayanlardan beklentileri ve mülakatta iş arayana yönlendirilen sorular hakkında öğrenciler bilgilendirilmiştir.

GENÇLERE YÖNELİK GELECEĞİN MESLEKLERİ 

                        Her geçen gün büyüyen ve gelişen Aksaray İlimize ve üniversitemizde temennimiz başta üniversite yönetimimiz olmak üzere, fakültelerimizle, kariyer merkezimizle ve öğrenci topluluklarımızla etkin işbirliktelikleri geliştirerek üniversite-sanayi işbirliği projesinde kuvvetli şekilde yer almaktadır.

                        Üniversitemizde son dönemde iş birlikteliği içerisinde 100 gencimize uygulamalı girişimcilik eğitimi ve yine meslek edindirme kapsamında 2 grupta ilk etapta 50 kişiye geleceğin meslekleri alanında veri yazılım eğitimi ve önümüzdeki günlerde e -ticaret eğitimleri verilecektir. Gençlerimize aktif işgücü programlarımızın daha fazla yararlandırmak için üniversite kariyer merkezi ve İŞKUR irtibat noktası 2019 için geleceğin meslekleri girişimcilik eğitimleri başta olmak üzere planlamalar yapmaktadır.

            Endüstri 4.0 ile birlikte artık geleneksel mesleklerin yerine geleceğin meslekleri almaktadır. Bilhassa endüstri 4.0 ile birlikte Yapay Zeka daha şimdiden pek çok işi gereksiz hale getirdi. Bilgisayar işlem gücünde sürekli katlanarak artışı, yakın gelecekte istihdam pazarı ve ekonomiyi önemli oranda değiştirecektir. Sadece Google ve Facebook gibi yeni doğan şirketlerin devasa pazar değerlerine sahip olmalarına ve girmedikleri ev kalmamasına rağmen çalıştırdıkları insan sayısı boyutlarını ve etkilerini oranla ufacık kalıyor. Benzer senaryo birçok sektör için geçerli olacaktır. Bu nedenle İŞKUR Genel Müdürlüğü olarak Siber güvenlik, Bulut Bilişim, oyun geliştirme uzmanı, kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenleyeceğimiz işbaşı eğitim programlarından faydalanacak gençlerimiz için süreyi bakanlığımız 9 aya, günlük ödemeleri de 75 TL´ye çıkarmıştır. 

            2019 yılında gençlerimize yönelik işe ilk adım, işbaşı eğitim programı, ilave istihdam desteği, uygulamalı girişimcilik eğitimi, megip, meslek edindirme kursları Genç ve kadın istihdamı teşviği, İEP sonrası program teşviği, geleceğin meslekleri ve programlarımız aracılığıyla geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi gençlerimiz ve mesleki deneyim ve tecrübe kazandırılması girişimcilik yönünün arttırılması ile çalışma hayatı içerisinde daha belirgin bir şekilde yer alması için çalışmalarımız devam edecektir.

                        SITKI ASLANHAN´DAN KARİYER PLANI ÜZERİNE SÖYLEŞİ

            Programda ayrıca Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı ASLANHAN tarafından günümüz gençliği ve kariyer planlaması üzerine konferans gerçekleşmiştir.

İL PROTOKOLÜ VE İŞ DÜNYASINDAN YOĞUN İLGİ

            Programa Aksaray Valisi Sayın Ali MANTI, Aksaray MHP Milletvekili Ramazan KAŞLİ, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Fahrettin KAYA, Aksaray Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aylin KIZILDERE YALÇINKAYA, Aksaray Belediye Başkan Vekili Süleyman CANBULUT, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf ŞAHİN, İl Emniyet Müdürü Ali KARABAĞ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan ALTUNDAĞ, Aksaray Ticaret Sanayi Odası Başkanı Cüneyt GÖKTAŞ Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit ÖZKÖK, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin KOÇAK, MÜSİAD Başkanı Eyüp DAĞDAŞ, TÜMSİAD Başkanı İlker BAŞGAN, ASKON Başkanı Hasan DAĞ, Türk Metal ? Sen Başkanı Muhterem TAŞDEMİR, Memur Sen Başkanı Murat GÜNAYDIN, Kamu Sen Başkanı Tamer KARA, Hak İş Başkanı Nedim DENİZ, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ile iş dünyası temsilcileri işverenler insan kaynakları müdürleri katıldı.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli