Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray Karabağ Parkı Büyük Bir Coşkuyla açıldı

Aksaray Karabağ Parkı Büyük Bir Coşkuyla açıldı

Aksaray Karabağ Parkı Büyük Bir Coşkuyla açıldı

Aksaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Aksaray´ın İlk Tematik Parkı olan Karabağ Parkı yapılan törenle açıldı.Aksaray  Fatih Mahallesinde Kadın Aktivite Merkezin bulunduğu yerde açılan park´ın açılışına Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, başkan yardımcıları, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Azerbaycan ve Türkiye başta olmak üzere Tüm şehitler için bir dakika saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile proğram başladı.Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,Milletvekili Doç.Dr.Mustafa Serdengeçti ve Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva duygu dolu birer konuşma yaptılar.

Azerbaycan´ın sınırları içinde bulunan ve fiilen Ermenistan tarafından işgal edilmiş olan Dağlık Karabağ Bölgesi´nde işgal halen sürerken, Aksaray´dan Karabağ´a birlik ve beraberlik mesajları verildi. Aksaray Belediyesi tarafından yaptırılan ve ´Karabağ´ ismi verilen Tematik Parkın açılışında Azerbaycanlılar ve Aksaraylılar bir araya gelerek Azerbaycan ve Türkiye´nin bir millet iki devlet olduğunu belirterek, birlik beraberlik çağrısında bulundular.

Bu tür program ve etkinliklerin, birlik ve beraberliğin aynı zamanda düşmana da önemli bir mesaj olduğunu belirten Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Azerbaycan ve Türkiye´nin bir millet iki devlet olduğunu belirterek, "Sevincimiz de aynı, acımız da aynı. ve Karabağ her iki devletimizin de en önemli konularındandır, en önemli meselesidir" dedi.

Milletvekili Paşayeva, Karabağ topraklarının birlik ve beraberlik içerisinde işgalden kurtulacağını belirterek, "Bu günler çok önemli bir gün ve çok önemli bir hadise. Kadim Aksaray´ımızda, Aksaray tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yeri olan bölgemiz. Bu güzel şehrimizde en güzel vatan topraklarımızdan olan ama bugün Ermenistan´ın işgali altında olan Karabağ´ımızın ismini taşıyan parkın ve anıtın açılışıdır. Bu dosta da düşmana da bir mesajdır. İlk önce büyüyen gençlerimiz, bakın bu parkta ne kadar genç var, çocuklar var, büyüyen çocuklar var. Onlar nereye gidiyoruz, nereye geliyoruz dediklerinde Karabağ Parkı´na diyorlar. Bu Karabağ artık, ´Demek ki Karabağ bizim için çok önemli ki biz bu adı Aksaray´da en güzel parkımızda vermişiz´ diyecekler dedi.

Milletvekili Doç Dr. Mustafa Serdengeçti şunları söyledi.Sayın Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı´ya çok teşekkür ederim.Çok güzel hizmetler yapıyor.Çok güzel parklar inşa ediyor.O güzel parklardan birisi olan ismi ile de çok manidar olan Karabağ Parkının açılışını yapıyoruz.İsmindende anlaşıldığı gibi Karabağ bizim için Türk milleti için çok önemli bir yere sahiptir.Aramızda Azerbaycan Prlemontosu üyesi Milletvekili Ganire Paşayeva hanım efendi de var kandilerine Ülkemize ve Aksaray´ımıza hoş geldiniz diyorum.Karabağ bir Azerbaycan kenti ama yaklaşık çeyrek asırdır işgal altında,Ermeniler burayı işgal etti.Bir sürü katliam yaptı soy kırımı yaptı.Azerbaycan  topraklarının yüzde 20 si işgal altında ve Dünya seyirci kalıyor hiçbir şey yapmıyor.Anlaşılıyor ki Türkün Türk´ten başka dostu yoktur.

Belediye Başkanı Yazgı, "Bizim amacımız şu: Tek millet iki devletiz. Bizim, Türk´ün Türk´ten başka dostu yok. Tüm dünyada 300 milyona yakın Türk nüfusu var ve bunların önce bir arada kardeşçe olması lazım ki, sonra diğer birliktelik bütünlük sağlanabilsin. Bunun adımını da biz burada, Aksaray´da bu bilinci, bu anlayışı daha çok anlatmak maksadıyla bu parkımıza böyle bir isim verdik. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Karabağ Tematik Parkı protokol ve davetlilerin kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Ardından konser gerçekleştirildi. 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli