Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Aksaray İŞKUR ve ATSO iş birlikteliğinde 75 kişilik girişimcilik kursu başlıyor

Aksaray İŞKUR ve ATSO iş birlikteliğinde 75 kişilik girişimcilik kursu başlıyor

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

            2019 yılının ilk haftalarında girişimcilik kursları hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 600 girişimci adayı başarılı eğitim programlarının ardından işyerlerini açarak çalışma hayatı içerisinde girişimci olarak yerlerini aldılar.

            2019 yılında da girişimci sayısını artırmak için Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası iş birlikteliğinde 75 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolüne imza atıldı.

            Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde gerçekleştirilecek olan ?Girişimcilik Kursları? devam ediyor. Genç girişimciler tarafından yoğun ilgi gören uygulamalı girişimcilik eğitimleri girişimcilerden gelen talep üzerine ihtiyaç doğrultusunda 75 kişilik girişimcilik kursu açılıyor.

Müracaatlar bizzat girişimciler tarafından İŞKUR´da gerçekleşiyor.

Son müracaat tarihi 13 Ocak 2019

            Son müracaat tarihi 13 Ocak 2019 olup müracaat edeceklerin bizzat İŞKUR´a müracaatı ve e-devlet şifresi ile KOSGEB üzerinden işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu 21 ve 24 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecektir.

            Aksaray il ve ilçelerinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan ve kendi işyerlerini açan girişimcilerin başarılı performansları genç girişimci adayları açısından girişimcilik kurslarının tercih sebepleri arasında yer almaktadır.

            Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt GÖKTAŞ tarafından 75 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu Protokolü imzalandı. İŞKUR İl Müdürü Mahmut AKKUŞ konuşmasında bilhassa Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB iş birlikteliği içerisinde düzenlemiş olduğumuz bu kurslarımıza dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan kendi işinin patronu olmak isteyen gençlerimiz kadınlarımız ve engelli vatandaşlarımıza öncelik verme arzusundayız.

 2018 yılında 100 engelli ve eski hükümlü kendi işinin patronu oldu.

            Geçtiğimiz aylarda düzenlemiş olduğumuz girişimcilik kurslarında 100 engelli ve eski hükümlü vatandaşımız iş projelerini bizlere teslim ederek 2018 yılında yeni girişimciler olarak kendi işlerinin patronu oldular. Değişik mesleklerden kendi işlerini kurarak 50 bin TL´ye kadar hibe desteğinden yararlandılar. Bunun dışında da bu sertifikayı alan yüzlerce vatandaşımız kendi işini kurarak kendi işlerinin patronu oldular temennimiz işgücü piyasası içerisinde artık gençlerimizin iş arayan değil iş veren gençler olmasını sağlamaktır.

Ayrıca Aksaray ilimizi yeni girişimciler ile buluşturmak istiyoruz.

            21-24 Ocak 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olan uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin, 25´er kişilik gruplar halinde, günde 8 saat olmak üzere toplam 4 gün süreceğini, 18 yaşını doldurmuş herkesin katılabileceğini, eğitim giderlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağını ve kursa katılanlara (emekliler, çalışanlar vb hariç) günlük 20 TL. cep harçlığı ödeneceğini, genel sağlık sigortası kapsamında primlerinin yatırılacağını söyledi.

            Eğitimde girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri ile sorumlu girişimci kavramı ve tecrübe paylaşımı, işletme kavramı, işletme fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar, iş planı, kavramı ve öğeleri, iş modeli, iş planına yönelik atölye çalışmaları yer alacak.

            Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Ticaret ve Sanayi Odasına, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne, KOSGEB´e teşekkür ederiz.



Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli