Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Aksaray Girişimcilik Zirvesi Gerçekleştirildi

Aksaray Girişimcilik Zirvesi Gerçekleştirildi

Aksaray Girişimcilik Zirvesi Gerçekleştirildi

 

Aksaray Girişimcilik Zirvesi Gerçekleştirildi. Prof.Dr.Himmet Karadal´ın moderatörlüğünü yaptığı, konuk girişimci olarak girişimcilik deneyimlerini paylaşmak üzere Yapılcanlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yapılcan´ın katıldığı programa Aksaray Ticaret Borsasi Baskanı Hamit Özkök, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Baskanı Ahmet Koçaş, Aksaray KOSGEB Müdürü Hakan Koçak, Doç.Dr.Zeliha Seçkin, Yrd.Doç.Dr.Mehmet Halit Yıldırım ve TOBB Aksaray Genç Girişimciler Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Yeşilöz ve üyelerinin katkıları; Genç ve kadın girişimciler, girişimci adayları yüksek lisans ve lisans öğrencilerinin katılımları ile gerçekleşti. Girişimciler ile girişimci adaylarının buluştuğu programda, girişimcilikte başarı ve üniversite-sanayi işbirliği konuşuldu.
Prof.Dr.Himmet Karadal, girişimciliğin geliştirilmesinde rol modelleri ile girişimci adaylarının buluşturulmasının önemini vurguladı. Beşeri sermayemizin gelişmesi açısından, üniversitede verilen teorik eğitimin uygulamayla pekiştirilmesi gerektiğini belirterek, üniversite sanayi-işbirliğinin sağlanması gerektiğine işaret etti.
Çıraklığını yapmadığınız hiç bir işin ustalığınızı yapamazsınız diye sözlerine başlayan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, girişimci adaylarına "hedefiniz kendi işinizi kurmak olsun. Hedefiniz büyük olsun. İnsan isterse ve azmederse başarabilir. Kendinizi hiç bir zaman zayıf görmeyiniz. Ancak başarı kolayca kazanılmaz, bir bedel ödenir. Zirveye ulaşmak zordur. Ama esen fırtına da zirvede kopar" dedi. Kadın girişimciliğinin geliştirilmesi gerektiğine inandıklarını ve Aksaray´da üniversite-sanayi işbirliğinin yeterince sağlanamadığına işaret etti.
Aksaray Ticaret Borsasi Başkanı Hamit Özkök, girişimci adaylarına "heyecanınızı eksik etmeyiniz. Her biriniz birer değersiniz, hiç bir şeyden korkmayınız, hedeflerinizi özgürce anlatınız! düşündüğünüzü çarpıcı bir şekilde sunun. Başarının sırrı hayal kurmak, hedef belirlemek ve çok çalışmaktır" dedi. Aksaray´ın bir çok sorunu olduğunu, bunları aşmak için de üniversite-sanayi işbirliğinin güçlü olması gerektiğine işaret etti.
KOSGEB Müdürü Hakan Koçak, girişimciliğin ve bu süreçte bilginin önemini anlattı.
Yapılcanlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yapılcan, yenilenebilir enerji, sağlık ve iyi tarım/organik gıda üretiminin en iyi yatırım alanları olduğuna, bunun için de güçlü bir üniversite desteğinin önemine işaret ederek, üniversitenin şehrin vizyonunu ve kültürünü belirleme noktasında aktif olması gerektiğini belirtti. Girişimci adaylarına "Araştırın! Teknik, ekonomik ve sosyal yönleriyle ayrıntılı biçimde tartışın" dedi.
Program, soru ve cevaplarla sona erdi. Girişimci adayı öğrenciler memnuniyetlerini dile getirerek, Aksaray Girişimcilik Zirvesinin periyodik olarak yapılmasını arzu ettiklerini belirttiler.



Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı