Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Aksaray Dünyayı Uçuracak

Aksaray Dünyayı Uçuracak

Aksaray Dünyayı Uçuracak

Yamaç paraşütü sporunun, Dünyada düzenlenen en büyük organizasyonu PARAGLIDING WORLD CUP YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA KUPASI

22-28 Ağustos 2016 tarihleri arasında 100´ü Yabancı toplam 200pilotun katılımı ile AksarayHasan Dağı´nda gerçekleştirilecektir.

 

 

 

Kendisi de Aksaraylı olan GOSBF Türkiye Hava Sporları İl Temsilcisi ve Organizasyon Sorumlusu Abdullah KAHRAMAN yapılan çalışmalar ve organizasyonun gidişatı hakkında şu bilgileri verdi.

Dünyanın en prestijli Yamaç Paraşütü Şampiyonasının ilimize kazandırılmasında en büyük desteği veren AKP Aksaray Milletvekilimiz Sayın Mustafa SERDENGEÇTİ. Sayın  Valimiz Aykut PEKMEZ ,  Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin YAZGI başta olmak üzere Gençlik ve spor bakanlığına, GOSBF Gelişmekte olan spor branşları federasyonuna emek ve desteklerini esirgemeyen Tüm Kurum ve kuruluşlarımız ile böylesi büyük bir organizasyonuAksaray´ımızagetirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Yamaç paraşütü dünyada son yılların en gözde ve hızlı gelişen doğa ve havacılık sporudur. Ülkemiz ve özellikle de Aksaray coğrafi yapısı ve uygun iklim koşulları sayesinde Yamaç paraşütü sporuna son derece uygun keşfedilmemiş gizli bir cennettir.

İlimizin turizm çeşitliliğinin artırılması, başta yamaç paraşütü olmak üzere tüm hava sporlarının aktif olarak yapıldığı gözde bir merkez haline getirilmesi amacıyla, Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin çabalarıyla, 2014 yılında Yamaç paraşütü Festivali, 2015 yılında Hasandağı XC Open Yamaç ParaşütüTürkıye kupasıŞampiyonası  yapılmıştır. Başarıyla gerçekleştirilen bu organizasyonların ardından , uluslararası boyutta   Dünyanın en büyük Yamaç Paraşütü organizasyonu olan PARAGLIDING WORLD CUP,YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA KUPASI22-28 Ağustos 2016 tarihleri arasında Aksaray Hasan Dağı´nda gerçekleştirilecektir.

Bu büyük organizasyonu Aksaray´ımıza yakışır şekilde gerçekleştirebilmek için; Aksaray Vali Yardımcılarımız Sayın Şahin BAYHAN ve Sayın Haluk SEZEN başkanlığında, Aksaray belediye Başkan Yardımcımız Sayın Guven KEMERKAYA, Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan ALTUNDAĞ, il Kültür müdürü Mustafa DOĞAN, Gençlik hiz.Sporil müdürü Cüneyt ALKAN ve ilgili diğer kurum yetkilileriyle yaklaşık bir yıldır sürdürdüğümüz zorlu bir çalışma temposunun sonuna yaklaşmış bulunmaktayız.

Yapılacak olan bu yarışma için yamaç paraşütünün Şampiyonlar ligi diyebiliriz. HasandağKarbeyaz otel mevkiinde bulunan 2500 m² lik kalkış alanından yapılacak startla başlayacak olan yarışma, pilotlara verilen 70-100 km likzorlu uçuş görevlerinin en kısa zamanda bitirilmesini amaçlamaktadır.  Bu kapsamda aralarında Fransa, İngiltere, İtalya, Rusya, Almanya, Belçika, Norveç, İran, Polonya , Güney Afrika ve Amerika  gibi çok farklı ülkeden yaklaşık 100´ü yabancı toplam 200 üst düzey profesyonelYamaç Paraşütü Pilotu ile yarışmayı takip için çok sayıda yerli ve yabancı basın yayın mensubu bir hafta süresince ilimize geleceklerdir. İlimizin turizmine büyük katkısı olacak bu şampiyona sayesinde Aksaray´ın tarihi ve doğal güzelliklerini farklı bir açı ile tanıtma fırsatı da yakalamış olacağız. 22- 28 Ağustos tarihleri arasında, bir hafta süresince Aksaray semaları rengarenk yüzlerce paraşüt ile şenlenecek olup tüm organizasyon halkımıza açık olarak düzenlenecek, halkımızın özellikle de gençlerimizin farklı kültürlerle kaynaşması , doğa ve havacılık sporu ile kucaklaşması sağlamak amacı ile Hasan dağı kalkış alanına halkımızın ulaşımı ücretsiz olarak sağlanacaktır.

Bu kapsamda; böylesine büyük Uluslararası bir yarışmayı Aksaray´ımıza kazandıran Sayın Valimiz Aykut PEKMEZ ,Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin YAZGI başta olmak üzere  ve destek ve gayretlerini esirgemeyen tüm Kurum ve kuruluşlarımıza hava sporları camiası olarak şükranlarımızı arz eder ve tüm halkımızı Bu dev organizasyona davet ederiz.

Abdullah KAHRAMAN

PRE World Cup Organizasyon Sorumlusu

GOSBF Türkiye Hava Sporları il Temsilcisi



17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
'Orta Koridor' Kalkınma Yolu ile güçlenecek
41 ilde 'Narkoçelik-12'! 268 gözaltı
Süt ve süt ürünleri üretiminde artış
CHP'li vekil Suiçmez'den Adalet'in mülakat sonuçlarına tepki
Turist rehberi düzenlemesi TBMM'den geçti
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı
2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı!
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi
Yeşilay'dan gençlere kısa film yarışması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı