Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray Devlet Hastanesinde ilkler yaşanmaya devam ediyor.

Aksaray Devlet Hastanesinde ilkler yaşanmaya devam ediyor.

Aksaray Devlet Hastanesinde ilkler yaşanmaya devam ediyor.

 

 

Koldan ve kasıktan anjiyodan sonra ilk defa ICD (Kalp şoklama cihazı) başarı ile takıldı.Aksaray Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet Durgut; Kalp yetmezliğine bağlı ani ölümleri sonlandıracak cihaz olan kalp şok cihazı (ICD)´nin, Aksaray Devlet Hastanesi Anjiyo Ünitesinde ilk defa başarı ile takıldığını, kalp pili ölçümlerinin de Aksaray´da yapılacağını açıkladı.

İlk ICD (Kalp Şoklama Cihazı) Dr. Sinan İnci ve Dr. Pınar Doğan tarafından 46 yaşında ki Türkan Eren isimli bayan hastaya takıldı

Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Cengizhan Kılıçaslan´da yaptığı açıklamada, ?Anjiyo Ünitesinin hizmet vermeye başlaması ile birlikte iyi bir ivme yakaladık. Koldan ve kasıktan anjiyo sonrasında ICD (Kalp Şoklama Cihazı) ve Kalp pillerini de daha rahat takabiliyoruz. Sıra da kalp ameliyatı var. Önümüzde ki günlerde ilk kalp ameliyatını da İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinin koordinatörlüğünde gerçekleştirmeyi planlıyoruz? dedi.

Konuyla ilgili olarak  görüşlerini açıklayan Aksaray Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinan İnci, ICD cihazının kalp yetmezliğine bağlı ölümcül kalp ritim bozukluğu bulunan hastalara takıldığını söyledi.

Dr. İnci ?Kalp yetmezliğine bağlı olarak ritim bozukluğu yaşayan ve ani ölüm riski bulunan hastalara, kalp pilinden biraz daha büyük olan ve içinde bir mini jeneratör-bilgisayar kutucuğu ve bir iki tane yumuşak iletken elektrot-tel parçalarından oluşan ICD cihazı takılmakta. Bu cihaz tıpkı kalp pili gibi yerleştirilmekte. Bu cihaz ölümcül ritim bozukluğu ortaya çıktığında otomatik olarak kalbe şok vererek insan hayatını kurtarmaktadır. Daha önceki yıllarda Aksaray Devlet Hastanesinde zor şartlarda kalp pillerini başarı ile takmıştık. Şimdi anjiyo ünitemizin açılması ile kardiyak şok cihazı ve kalp pillerini daha rahat şartlarda takıyoruz? dedi.

KALP PİLİ ÖLÇÜMLERİ AKSARAY´DA YAPILACAK

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Himmet Durgut;  kalp pillerinin ölçümlerinin de Aksaray´da yapılacağını açıkladı.

Genel Sekreter Durgut; ?Artık kalp pili ölçümleri Aksaray Devlet Hastanesinde yapılacak. Her ayın son Çarşamba günü, tüm marka pillerin ölçüm cihazları Aksaray´a getirilerek ölçüm işlemleri yapılacak. Kalp pillerini ölçümleri için il dışına yapılan sevkler tamamen sona erecektir? dedi.

 

 



Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli