Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Aksaray Belediyesinden Yemen Konferansı

Aksaray Belediyesinden Yemen Konferansı

Aksaray Belediyesinden Yemen Konferansı

Aksaray Belediyesi ve İHH tarafından ortaklaşa ?Yemen Konferansı? düzenlendi.Aksaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda düzenlenen programa Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın eşi Hasibe Yazgı, Emniyet Müdürü Ali Karabağ´ın eşi Reyhan Karabağ, İHH Kadın Kolları Başkanı Semiha Keleş, Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Kuran-ı Kerim´in tilavetiyle başlayan gecede konuşma yapan İHH Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, Yemen´de yaşanan insanlık dramını tüm detayları ile anlatarak izleyicileri bilgilendirdi.

 Peygamber efendimiz bir hadisinde ?Yemen bizimdir. Bizde Yemen´in? buyurmuştur.Hz. Nuh´un çocuklarının ilk olarak bu bölgeye yerleşmesiyle Yemen olmuştur. Arapların ilk ataları buradan gelmektedir.

Hz. Muhammed Yemen´e çok değer vermiş ve Muaz Bin Cebel´i buraya vali olarak göndermiştir. Yemen´i kaybeden tüm Arap Yarımadasını kaybeder. Bunu bilen Osmanlı daima bu bölgede askeri birlikler bulundurmuştur. Zira Yemen Giderse kutsal topraklarda tehlikeye düşerdi.Yemen Osmanlının bir parçası aynı ülkenin vatandaşı idik. 28 Milyon nüfusa sahip olan Yemen´in % 40´nı genç nüfus oluşturuyor.

Enerjiyle alakalı geçiş noktası olan Yemen çok büyük bir jeopolitik öneme sahip. Yılda 20-25 bin yük gemisinin geçtiği Süveyş ve Aden Körfezi yolunda olması Yemen´in Avrupa ve Asya arasındaki önemini daha da artırmaktadır. Stratejisi nedeniyle hep iç Savaş yaşamış ve fakir bırakılmış. İlk İngilizlerin Aden körfezini ele geçirmesi ile başlamış Yemen´in fakirliği. Petrol ve madenleri yabancı şirketler tarafından çıkarılmış. Mezhep Savaşları var gibi gösterilse de bugüne kadar uyum içinde yaşayan halk birbirinden kız alıp vermekte birbirinin mescidine dostça girmekteydi.

Husilerin İran´a yaklaşmasını bahane eden Suud´un Bin kadar Husi´yi öldürmesiyle iç savaş tetiklendi. Zaten fakir olan halk iç savaş ve ambargolarla açlık sınırında. Zenginlik ölçüsü Yemen´de evinde çay, şeker ve bir parça mısır ekmeği olması. Yemen; bölgedeki devletlerin hiçbiri engel olmada vergi vermeden ticaret yapabilmesinin kurbanıdır. Ne yazık ki 20 Milyondan fazla insan açlık sınırında. İnsanlar her an ölümle burun buruna kalmıştır.?

Yapılan konuşmanın ardından Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, programa ev sahipliği yapan Aksaray Belediyesine Teşekkür ederek, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın adına Konuşmacı İHH Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı´ya tablo hediye etti.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli