Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Aksaray Belediyesinden Çocuklara Yönelik Bir Kültür Hizmeti Daha..

Aksaray Belediyesinden Çocuklara Yönelik Bir Kültür Hizmeti Daha..

Aksaray Belediyesinden Çocuklara Yönelik Bir Kültür Hizmeti Daha..

Aksaray Belediyesinin Çocuklara yönelik Kültür hizmetleri devam ediyor.Aksaray Belediyesi tarafından hazırlatılan ve Somuncu Baba Aşkın Sırrı´ sinema filminin senaristi Mahmut Ulu´nun yeni çalışması olan "Anadolu Erenleri" serisi çıktı.

?Somuncu Baba Aşkın Sırrı´ kitabının yazarı ve aynı zamanda Somuncu Baba sinema filminin senaristi Mahmut Ulu´nun ?Anadolu Erenleri? ana temalı beşli çocuk kitabı serisi ilk baskısıyla okurlarıyla buluştu.

Aksaray Belediyesi Kültür Yayınlarından çıkan serinin aynı zamanda özel baskısı da yapılarak Türkiye´nin tamamında dağıtımı yapılıp satışa sunuldu.

 Yazar Mahmut Ulu, çocuklar için hazırlanan resimli/ renkli hikâye kitaplarını Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ya takdim etti.

Seride yer alan "Yunus Emre, Somuncu Baba, Taptuk Emre, Hacı Bayram-ı Veli, ve Emir Sultan´ın düşünce ve hayat anlayışlarının hikaye tarzında yer aldığı kitaplarda manevi aşka ulaşmak için çekilen çile ve uğraşlar yazarın ifadesiyle ?Yokluk Yolcusu ve Yitik Derviş´ ağzından anlatılıyor...

Tarih ve tasavvufun inceliklerinin nakış nakış işlendiği kitaplar, alanında ilklerden olma özelliğiyle öne çıkıyor. Mahmut Ulu´nun kendine has üslubu ve sevilen tarzıyla ele aldığı kitaplar, çocukların temiz dünyasının Anadolu erenlerinin mirasıyla yeniden yoğurmayı amaçlıyor.

Kitaplarda, yüreklere sevgi tohumlarını ekip, sevgi, hoşgörü, tevazu, çalışmak, paylaşmak... Gibi erdemler, bunun yanında Fetret devrinin Anadolu´yu kavurduğu günleri, zorlukları, sevgi yolundaki imtihanları, Emir Sultan, Somuncu Baba, Yunus Emre, Hacı Bayramı Veli, Taptuk Emre gibi büyükler vesilesiyle bir film gibi kurgulanıyor.

 Kitapların kültür dünyamıza ve şehrimize kazandırılmasına vesile olan ve mihmandarlık eden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı; yeni nesillerin, çocuklarımızın kendi öz değerleriyle yetişmesi gerektiğini belirterek, bu tür çalışmaların önemine dikkat çekti.

Bir medeniyet inşa etmenin sadece fiziksel inşa olmadığını asıl önemli meselenin insan inşa etmek olduğunu vurgulayan Yazgı ?. Biz kökleri sağlam bir medeniyetin çocuklarıyız. Ve kendi çocuklarımızı da aynı sağlam kökle buluşturmak en asli vazifelerimizden biridir? dedi. Başkan Yazgı hikaye kitaplarının çocuklara ve kültür dünyasına hayırlı olmasını dileyerek Genç yazar Mahmut Ulu´ya, teşekkür etti.

Aksaraylı genç yazar, yazdığı romanlarla ve hikâyelerle Anadolu´nun mana erlerini günümüze taşımaya, onları yeni nesille buluşturmaya devam ediyor. İlk kitabı "Yunus Emre Aşka Ağlayan Derviş" kitabıyla çok satanlar listelerinin ilk sıralarında yer alan başarılı yazar, aynı başarı grafiğini "Hacı Bektaşi Veli Aşka Ağlayan Veli" "Somuncu Baba Aşkın Sırrı", Aşk Mabedinin İmamı Hz. Muhammed" "Aşkın Nefesi Hacı Bayramı Veli" kitaplarıyla da sürdürdü. Somuncu Baba Aşkın Sırrı filminin senaryosunu da yazarak bu alanda sağlam bir yer edindi.

Son çalışması "Anadolu Erenleri" ile yeniden okurlarıyla buluşan yazar, yer altı yer üstünden daha zengin bir coğrafyanın, ölüsü dirisinden daha diri bir ervahın mekânı olan bu kutsal toprakların günümüze taşınmayı bekleyen pek çok büyüğünün olduğunu belirtiyor.



Kırgızistan Ankara Büyükelçisi’nden KTO’ya ziyaret
Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli