Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Aksaray Belediyesi Tüm Mahallelerde Çalışmalarını sürdürüyor

Aksaray Belediyesi Tüm Mahallelerde Çalışmalarını sürdürüyor

Aksaray Belediyesi Tüm Mahallelerde Çalışmalarını sürdürüyor

Çiftlik Mahallesi Muhtarı Davut Sertkaya ?Mahalle sakinlerimiz adına başkanımıza Teşekkür ediyorum?

Aksaray Belediyesi şehrin muhtelif yerlerinde sıcak asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Çiftlik Mahallesinde altyapısı biten 15 sokak ve kanal boyu servis hattındaki yollarda sıcak asfalt çalışması yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Çiftlik Mahallesindeki asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, göreve geldiklerinde ?Aksaray´da asfaltı olmayan hiçbir Mahalle kalmayacak ?diyerek yola çıktıklarını ve bu kapsamda şehrin altyapısı biten bütün yollarını asfaltladıklarını belirterek Çiftlik Mahallesi ile ilgili şunları söyledi

?Muhtarın nezdinde bütün çiftlik mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. Biz göreve başladığımız da dedik ki ?Aksaray´ımızın asfaltı olmayan hiçbir mahallesi kalmayacak. Bütün vatandaşlarımızı çamurdan kurtaracağız? demiştik. Elimizden geldiği kadarıyla bu konuda çalışmaya devam ediyoruz.

Sizlerin de bildiği gibi bu sene çok sert bir kış geçti. Bazı yerlerde bozulmalar oldu. Şimdi hep havanın ısınmasını bekliyorduk ki; hava ısındığı zaman toprakla asfalt tam anlamıyla uyuşsun ve attığımız asfaltın faydası olsun diye. Şu anda şehrimizin muhtelif yerlerinde asfalt çalışmalarımız var.  

Çiftlik mahallemiz yüz ölçümü olarak büyük mahallelerimizden biri. Çiftlik mahallemizde 2 tane büyük caddemiz var. Tamamen asfaltlandı. 15´in üzerinde sokağa da sıcak asfalt yapıldı. Alt yapısı eksik olan birkaç sokağımız var orayla ilgilide satih kaplama çalışması yapacağız. Böylelikle bu mahallemizin yollarını asfaltlayıp halkımızın hizmetine sunmuş olacağız? dedi.

Çiftlik Mahallesi Muhtarı Davut Sertkaya ise ?Belediye Başkanımız Haluk şahin yazgı´ya çok çok teşekkür ediyorum. Verdiği sözde durdu ve sözlerinin hepsini gerçekleştirdi. Çiftlik Mahallesi sakinleri adına başkanımıza bir kez daha Teşekkür ediyorum? dedi.

ŞEYH HAMİT VE BEDİR MUHTAR MAHALLESİ ARASINDA YENİ BAĞLANTI YOLLARI AÇILDI

Aksaray Belediyesi, yeni yapılaşmaların olduğu bölgelere yeni bağlantı yolları açarak vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştırıyor.

Aksaray Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Şeyh Hamit ile Bedir Muhtar Mahalleri arasında 1070 metre uzunluğunda yeni bağlantı yolları açıldı.

Yeni yolların açıldığı bölgede inceleme yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı

?Şeyh Hamit ile Bedir Muhtar Mahallelerimiz arasında kalan yollar var. Burada yeni yapılaşmalar devam ediyor. Yeni yapılaşmalar yeni yol ihtiyaçları demek. O nedenden dolayı Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından yeni yollar açılıyor. Bu açılan yollarda gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra asfaltlanarak mahallemize bu hizmeti sunmuş olacağız.?

YAVUZ SULTAN SELİM´DE KANALİZASYON ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLADI

Aksaray Belediyesi, altyapı projeleri için İller Bankasından aldığı destek ile başladığı projeler arasında yer alan Yavuz Sultan Selim Mahallesinde, kanalizasyon çalışmalarına yeniden başladı.

İller Bankasından alt yapı projeleri için geçtiğimiz yıllarda 75 milyonluk kaynak aktarılarak şehrin birçok noktasında alt yapı projelerini hayata geçiren Aksaray Belediyesi, yeni çalışma döneminde kanalizasyon çalışmalarına Yavuz Sultan Selim Mahallesine hızlı bir başlangıç yaptı.

Geçen yıl aynı mahallede başlayan kanalizasyon çalışmaları esnasında zeminin gevşek ve su geçirgen yapıda olması nedeniyle sürekli göçükler yaşanmış ve çalışmalarda kısa süreli de olsa gecikme yaşanmıştı. Bunun önüne geçmek için farklı bir yol bulan Belediye Su Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, Aksaray´da ilk kez palplanş zemin uygulaması ile kanalizasyon çalışmaları sürdürdü.

Yavuz Sultan Selim Mahallesi palplanş zemin uygulaması sürdürülen kanalizasyon proje çalışmasına nedeniyle proje yeniden çizildi. Yeni projeye göre mahalleye 6 adet terfi merkezinin çeşitli çaplarda terfi hatları yapılması öngörülüyor. 2018 yılı sonunda mahalledeki kanalizasyon çalışmaların tamamen bitirilmesi hedefleniyor.

 

 

 



Gıdada tağşiş sağlığı tehdit ediyor
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Bakan Özhaseki: TOKİ ile yeni evler yapmaya devam edeceğiz
Depremzede aile hekimlerine zulüm iddiası!
Konut Fiyat Endeksi arttı
BUTEXCOMP Ankara ve İstanbul’da tanıtıldı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı