Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Aksaray Belediyesi Tarihi Değerlerine Sahip Çıkıyor

Aksaray Belediyesi Tarihi Değerlerine Sahip Çıkıyor

Aksaray Belediyesi Tarihi Değerlerine Sahip Çıkıyor

Tarihi değerlere çok büyük önem veren Aksaray Belediyesi, tarihi hamamla ilgili projelerin gerçekleştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Aksaray Merkez, Sofular Mahallesi Ulu Irmak kenarında II. Kılıçaslan zamanında 1156-1192´de inşa edildiği kabul edilen tarihi hamam, uzun yıllar toprağa gömülü olarak kalmıştı. Tarihi II. Kılıçaslan Hamamı´nın araştırma kazısı 2013 yılında yapılarak gün yüzüne çıkarılmış ve rölöve restorasyon proje çizim aşamasına getirilmişti. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, restoresi yeniden başlayan Tarihi II. Kılıçarslan Hamamı ile ilgili çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Yazgı yaptığı açıklamada şunları söyledi ? 2.Kılıçaslan Hamamında daha önce başlamış olduğumuz bir çalışma vardı. Kurulda yeniden bir değişiklik yapılarak projenin son hale getirilmesi konusu netleşti. Restore işini yapan arkadaşlarda 2 haftadır burada çalışmalarına devam ediyorlar. Bu tarihi hamamın ihale süresi 550 gün olarak değerlendirdi. 550 gün içerisinde kabası bitmiş bir halde ortaya çıkacak bir yapı olacak inşallah. Burada toplam inşaat alanı 750 metre kare açık alan avlu kısmında 300 metre kare olmak üzere, Kılıçarslan hamamını tarihi o eski ve güzel dokusuyla inşallah ortaya çıkartmış olacağız. Burada emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Müteahhit arkadaşlarımızın da inşallah 550 günden daha kısa sürede bize teslim etmesini umuyoruz. Yapımı gerçekleştirdikten sonra buranın kullanımı ile ilgili farklı düşüncelerimiz var. İnşallah bittikten sonra nasıl ve ne şekilde kullanacağımızın müjdesini de o zaman veririz.?dedi

Müteahhit firma yetkilisi ise yaptığı açıklamada yapının dışarıdan zarar görmesini engellemek için tedbir aldıklarını belirterek ? Hamamla ilgili askı ve güçlendirme imalatlarımızı yapacağız. Çevre duvarı imalatlarımız büyük ölçüde tamamlandı.10-15 gün içinde bitirmiş olacağız. Böylece yapının dışarı ile olan bağlantısını tamamen kesmiş olacağız. Bununla beraber temel yalıtımlarımızı yapacağız. Yapıdaki güçlendirme çalışmalarını dış beden duvarlarından başlamak suretiyle aşağıdan yukarıya doğru tamamlayacağız. Nasip olursa kışa kadarda büyük ölçüde toparlamış olacağız? şeklinde konuştu.

Tarihi II. Kılıçarslan Hamamının günümüze kadar gelmiş ender Selçuklu Hamamlarından birisi olduğuna dikkat çeken yetkililer, Hamamın restorasyon yapıldıktan sonra şehir merkezindeki gezilebilecek turizm merkezlerinden birisi olma özelliğini taşıyacağını kaydettiler.



1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli