Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray belediyesi bayram mesaisi yaptı bayram tedbirleri alındı

Aksaray belediyesi bayram mesaisi yaptı bayram tedbirleri alındı

Aksaray belediyesi bayram mesaisi yaptı bayram tedbirleri alındı

Aksaray Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramını huzurlu ve sorunsuz şekilde geçirmesi için aldığı tedbirleri bayram boyunca bir bir yerinde uyguladı. Alınan önlemler sayesinde Aksaray´ın hiçbir noktasında olumsuz bir durum yaşanmadı. Belediye; Arefe günü vatandaşların mezarlık ziyaretini kolaylaştırmak aldığı önlem ve tedbirleri bayramının 4. gününe kadar sürdürdü. Her bayram yaşanan ve sahibinin elinden kaçan firari kurbanlık boğalar için Belediye bünyesinde kurulan ?Alo Boğam Kaçtı Timi? Bayram boyunca teyakkuzda bekledi ve her türlü ihbarı değerlendirdi.

          BAŞKAN YAZGI, HALK İLE BAYRAMLAŞTI

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ulu Camide Bayram namazını kıldıktan sonra halka ile bayramlaşarak Belediye Et Entegre Tesislerine geçti. Kesimhanede sıra bekleyen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Yazgı, burada da vatandaşların bayramını kutladı. Başkan Yazgı, yaptığı açıklamada belediye hizmetlerinin tam manasıyla halka ulaşması için bazı tedbirlerin alındığı söyleyerek ?Vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için her türlü önlemi almış bulunuyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız için belirlediğimiz 10 farklı kesim noktasında şuanda kesimler devam ediyor. Hizmetimiz bütün titizlikle ve incelikle devam ediyor. Buradan tüm İslam Aleminin, ülkemizin ve halkımızın Mübarek Kurban Bayramını kutluyor ve hayırla vesile olmasını diliyorum? şeklinde konuştu.

         BELEDİYE HİZMETLERİ AKSAMADI 

                   Aksaray Belediye, Kurban Bayramı tatili süresince hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için yeterli elemanları belirli birimlerde görevlendirilerek gerekli önlemleri aldı. Bayram süresi boyunca hiçbir vatandaş mağdur edilmedi. Belediye hizmetlerinde ise hiçbir aksama yaşanmadı.

            KESİMLER BELİRLENEN NOKTALARDA GERÇEKLEŞTİ

                        Aksaray Belediyesi, bayram öncesinde belirlediği kurban kesim noktalarının kesime hazır hale getirerek vatandaşların hizmetine sunacağını duyurmuştu. Belirlenen kesim noktalarına kurban platformu Belediye ekiplerince kuruldu.  Ayrıca vatandaşların su ihtiyacını gidermek için araçlarını su tankerleri kesim noktalarında bayram boyunca bekledi. Diğer bir yandanda vatandaşlara etlerini ve atıklarını koymak üzere poşet de dağıtıldı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların belirlenen kurban kesim yerleri dışında kesim yapmasına izin vermedi. Vatandaşlar, Aksaray Belediyesinin belirlediği noktalarda kurbanlarını kesti. Temizlik görevlileri, kesim noktalarında sürekli temizleyerek sağlıksız ve görüntü kirliliğine önüne geçti.

            ?ALO BOĞAM KAÇTI TİMİ? HİÇ DURMADI

                        Aksaray Belediyesi, Ulaşım hizmetlerinin aksamasına izin vermedi. Bayram tatilinin başlamasıyla beraber şehirler içi toplu ulaşım ile arası otobüs terminalinde yolcu otobüslerine yönelik denetimlerini sürdürdü. Belediye bünyesinde kurulan Boğam Kaçtı timi bayramda mesai dinlemedi. Bayramda firar eden kurbanlık boğalar sahiplerine zor anlar yaşattı. Aksaray Belediyesi 153 ?Alo Boğam Kaçtı? hattına ve 444 55 68 çağrı merkezine bu yönde sayısız ihbar geldi. Belediye bünyesinde kurulan ?ALO BOĞAM KAÇTI TİMİ? gelen bu ihbarlar doğrultusunda adreslere giderek kaçan firari boğaları uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirerek kurbanları sahiplerine teslim etti.

 

 



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli