Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Aksaray Başbakan Verilen Sözlerin Tutulmasını Ve Yeni Müjdeler Bekliyor

Aksaray Başbakan Verilen Sözlerin Tutulmasını Ve Yeni Müjdeler Bekliyor

Aksaray Başbakan Verilen Sözlerin Tutulmasını Ve Yeni Müjdeler Bekliyor

*Önceliği Aksaray-Ulukışla olmak üzere Aksaray-Konya, Aksaray-Nevşehir Tren hatlarımızın hizmete girme tarihleri de belli olacak şekilde yapım ihalelerinin zaman geçirilmeden yapılması.

   Şu anda yeniden çed ve etüt proje öncesi  çalışmaları devam eden Aksaray-Ortaköy ve Ortaköy Kırşehir ile Kırşehir- Yozgat hattının ise etüt projesinin yapımı ene kısa zamanda ihale edilsin.

*Aksaray´la birlikte Şereflikoçhisar, Kulu, Cihanbeyli ve Haymana´nın da can damarı olan Milletler arası E. 90 Karayolunun 14 Nisan günü ihalesi yapılan otobandan en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin alınması.

*Yer altı sularının çekilmesiyle oluşacak ani obrukların ve bunların karayollarında sebep olacağı can ve mal kaybının önlenebilmesi için bölge dışından getirilecek yeterli sulama suyuna kavuşturulması.

  *İlk Baharda Araştırma hastanesinin yeni binaya taşınmasıyla boşalacak  Çocuk ve doğum evi polikliniği binasının  yolların kavşağında olmamız nedeniyle karayollarında meydana gelmesi muhtemel kazalardaki yaralılara en kısa zamanda müdahalesi için Trafik hastanesi haline getirilmesi.

 *Aksaray´ın başta kapatılan Petrol kuyuları ile sıcak sularıyla Altın madenleri olmak üzere sahip diğer yer altı zenginliklerinin MTA tarafından il genelinde yapılacak araştırmayla belirlenmesi.

   *Kapadokya Hava limanının yılın 12 ayı çalıştırılabilmesi için Aksaray ve Nevşehir le birlikte Kırşehir liler tarafından da kullanılabilmesi için bu il merkezi ve ilçelerinden buraya kestirme ulaşımın sağlanması

 *Hasan dağı ve Ihlara´yı ülkemizin en cazip yeri haline getirecek olan Teleferik ve  diğer tesislerin yapılması.

   *Her türlü milyonlarca ton malı depolayacak doğal yerlerin tespit edilerek bunların ekonomiye kazandırılması.

    Aksaray´ın Rüzgar ve Güneş enerjisi tesisleri için bu iki enerji yönüyle yeniden işinin ehli tarafsız kişilerce ölçüm yaptırılması ve mevcut lokal güneş enerjisi tarlalarından elde edilen yüksek veriminde göz önüne alınarak Enerji bakanlığı tarafından bu konuda yapılacak ihalelere Aksaray´ında dahil edilmesi sağlansın.

 

    Bu gün Ak Partinin 6. Olağan kongresine katılmak için ilimize gelecek olan Başbakan Yıldırım´ı bağrına basacak olan hemşerilerimiz önceliği ilimizin istikbalinin olmazsa olmazı olan hizmetler olmak üzere diğer ihtiyaçların zamanında sağlanmasını istediler.

 AKSARAY´LILAR? ÖNCELİKLE 2004´DEN BU YANA EN YETKİLİ AĞIZLARDAN EN AZ 7 DEFA SÖZÜ VERİLEN GEÇENSENE 10 ŞUBAT´TA İSE2017´DE HEM İHALESİ HEMDE YAPIMINA BAŞLANACAĞI BELİRTİLEN AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTININ İHALESİ HEMEN YAPILSIN?

   Başbakan Yıldırım´a seslenen hemşerilerimiz? Aksaray olarak 2002 Genel Seçimlerinden Cumhurbaşkanlığı hükümet yönetimi de dahil yapılan mahalli ve genel seçimler referandumundaki Türkiye 3.lüğü ve ondan önceki Türkiye 5. liği olmak üzere her zaman üstümüze döşüne fazlasıyla yerine getirdik.

  Şimdi sıra Başbakan Yıldırım ın UDH Bakanı olarak önce 2004 mahalli seçimleri öncesi Fatih mahallesinde,18 Aralık 2010 da önce OSB, ardından ise Ak Parti genişletilmiş il divan toplantısının yapıldığı Belediye Tiyatro salonunda.

     Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Başbakan olarak 26 Mayıs 2011 Ak Partinin Aksaray mitinginde, yine 2015 Genel Seçimleri öncesi etüt projesinin yapımını ihale edileceği.

     2017´nin Şubat ayında Başbakan Yıldırım´la ve 3 bakanla 10 Şubat Cuma günkü Aksaray ziyaretinde, DDY Genel Müdürü İsa Apaydın´ın 14 Nisan 2007 günkü ilimiz ziyaretin de yıl içinde ihalesinin yapılarak inşaatına başlanacağı belirtilen Aksaray-Ulukışla hattına öncelik verilmesi kaydıyla Aksaray-Konya ve Aksaray-Nevşehir hatlarının  bitiş tarihide belli olacak şekilde ihalesi yaptırılarak verilen söz yerine getirilsin.

   Şu anda yeniden Çed ve etüt projesi öncesi çalışmaları sahada aralıksız olarak devam eden Aksaray-Ortaköy ve Ortaköy Kırşehir ile Kırşehir- Yozgat hattının ise etüt projesinin yapımı ihaleside en kısa zamanda yapılsın.

AKSARAY´LA BİRLİKTE ŞEREFLİKOÇHİSAR,KULU,CİHANBEYLİ VCE HAYVAMANA´IN CAN DAMARI OLAN

OTOBAN´A GÖRE 60KM DAHA KISA OLAN VE YOL BOYUNCA 10 BİN KİŞİN ÇALIŞTIĞI E.90´IN ANKARA-POZANTI OTOBANINDAN EN AZ ŞEKİLDE ETKİLENMESİNİ SAĞLAYACAK TEDBİRLER ALINSIN !!!

*Aksaray´la birlikte Şereflikoçhisar, Kulu, Cihanbeyli ve Haymana´nın can damarı olan 14 Nisan 2017 günü ihalesi yapılan Ankara-Pozantı otobanından 60 Km kısa olan kenarında 10.000 kişinin ekmek yediği E. 90´ın 14 Nisan günü ihalesi yapılan otobandan en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin alınarak bunların zaman geçirilmeden yürürlüğe konmasını.

    Pancar ile hububat sulanmasının yanında son yıllarda hızla gelişen yonca ile Kavun ve Slaj mısır yetiştiriciliği nedeniyle yer altından çekilen suların seviyesinin 300 metrelerden daha da aşağıya çekilmesiyle  öncelikle Aksaray- Konya ve ardından ise Aksaray-Adana yolunda oluşacak ani obrukların ve bunların karayollarında sebep olacağı can ve mal kaybının önlenebilmesi için bölge dışından getirilecek yeterli sulama suyu ile ilimizin ihtiyacı karşılansın

    İlk Baharda Araştırma hastanesinin yeni yapılacak binaya taşınmasıyla boşalacak olan Nevşehir Asfaltının yanındaki Çocuk ve Doğum polikliniği binasının  yolların kavşağında olmamız nedeniyle  civarımızdaki karayollarında meydana gelmesi muhtemel kazalardaki yaralılara en kısa zamanda müdahale edilerek can kaybının milimize edilebilmesi için Trafik hastanesi haline getirilmesi.

  Aksaray´ın başta kapatılan Petrol kuyuları ile sıcak sularıyla yakın zamana kadar çalıştırılan Altın ve simli kurşun madenleri olmak üzere sahip olduğumuz diğer yer altı zenginliklerinin MTA tarafından il genelinde yapılacak çok teferruatlı araştırmayla belirlenmesi.

   Kapadokya Hava limanının yılın 12 ayı çalıştırılabilmesi için Aksaray ve Nevşehir le birlikte Kırşehir liler tarafından da kullanılabilmesinin sağlanması maksadıyla bu il merkezi ve ilçelerinden buraya  Aksaray´dan  sağlanan kestirme bir ulaşımın sağlanması

 *Hasan dağı ve Ihlara´yı ülkemizin en cazip yeri haline getirecek olan yıllar önce hazırlanan ve onaylanan Teleferik ve diğer tesislerin yapılabilmesi için gerekli ödenekler sağlansın.

   Akla gelebilecek her türlü milyonlarca ton malı depolayacak doğal yerlerin tespit edilerek bunların Aksaray, bölge ve ülkemiz ekonomisine kazandırılsın.

    Aksaray´ın Rüzgar ve Güneş enerjisi tesisleri için bu iki enerji yönüyle de yeniden işinin ehli tarafsız kişilerce ölçüm yaptırılması ve mevcut lokal güneş enerjisi tarlalarından elde edilen yüksek veriminde göz önüne alınarak Enerji bakanlığı tarafından bu konuda yapılacak milli ve milletler arası ihalelere Aksaray´ında dahil edilmesi sağlansın.

     Başbakandan yapılmasını istediğimiz bu taleplerimiz ilimiz Milletvekilleri Ak Parti Mky kurulu üyesi ve Grup Başkan vekili İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile yeni Kongrede  listesi ile göreve başlayacak olan İl Bakanı Hüseyin Altınsoy tarafından da konular sonuca ulaşıncaya kadar takip edilsin ?dediler.(HABER  Ali Genç)

 



İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu EBA'ya yüklendi
Aselsan'dan 35,1 milyon dolarlık ihracat
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli