Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Aksaray Barosu´ndan birleşmiş milletlere mektup

Aksaray Barosu´ndan birleşmiş milletlere mektup

Aksaray Barosu Başkanı Av. Levent BOZKURT yaptığı yazılı basın açıklaması ile Doğu Türkistan´da

Aksaray Barosu Başkanı Av. Levent BOZKURT yaptığı yazılı basın açıklaması ile Doğu Türkistan´da  Çin Devleti tarafından Müslüman Türkler ´e yönelik yapılan katliamın görmezden gelinemeyeceğini ifade ederek Çin zulmünü kınadı. 

Baro Başkanı Bozkurt yaptığı açıklamada  Çin Halk Cumhuriyeti   tarafından , Doğu Türkistan´da   baskı altında  tutulan  Uygur Türkleri´ nin uzun yıllardan beri asimilasyona tabi tutulduğunu, şiddetin  artarak devam ettiğini ifade etti.

Tüm dünyanın gözü önünde  sırf dini inanışları ve ramazan ayında oruç tutuyor olmaları nedeniyle 28 müslüman Türk´ün Çin jandarması  tarafından  sorgusuzca öldürüldüğünü, dünya kamuoyunun ise bu duruma sesiz kaldığının altını çizen Bozkurt, ? Bugün Çin de düzenlenen köpek festivalinin  bile dünya kamuoyunda daha fazla gündem oluşturmasını kabul edemiyoruz. Doğu Türkistan da yaşayan Müslüman  soydaşlarımız bugün ;  düşünce , ifade ve inanç özgürlüklerinden mahrum kılınmışlardır. 1949 yılından beri devam eden büyük bir asimilasyon ve   sistematik bir sindirme politikasına maruz kalmaktadırlar. Tek suçları Müslüman olmak olan Uygur Türkleri´ nin   ,ibadet etmeleri,  mübarek Ramazan ayında oruç tutmaları yasaklanmıştır. Oruç tutanlar fişlenmekte , memurluktan atılmakta haksız ve  keyfi tutuklamalara maruz kalmaktadırlar. İbadet yerine Cin kanunlarının  tebliğ edildiği camiler birer birer kapatılmakta, mukaddes Kuran´ı Kerim-i okuyanlar ,evlerinde  bulunduranlar cezalandırılmaktadır.

Bugün dünyada Mısır da , Filistin de ,Suriye de , Kerkük´te ,Miyanmar da, Sri Lanka´da  Arakan da ve Afrika´da  müslümanlara yönelik şiddet tırmanmaktadır. Hoşgörü  dini olan İslam´a karşı , sözde Müslüman  İslamafobi  hizmetkarlarının  eylemleri sınır  tanımaz terör faaliyetine dönüşmüştür.?dedi.

Yaşananlara sessiz kalmayacaklarını ifade eden Bozkurt , dünya kamu oyunun dikkatlerini çekmek üzere BİRLEŞMİŞ MİLLETLERE bir mektup göndererek  HAK İHLALLERİNİN TESPİTİ VE RAPOR DÜZENLENMESİ için  göreve davet ettiklerini  ve sürecin takipçisi olacaklarını  söyledi.

Bozkurt, Başta Doğu Türkistan olmak üzere tüm dünya da  Müslüman olmaları nedeniyle zulüm ve işkence gören , şehit edilen Müslümanlara Allah´tan Rahmet diliyor , mübarek Ramazan ayında  İslam alemine yapılan saldırışların son bulmasını temenni ediyorum dedi. 



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false