Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

AKMEK’te 132 Hanıma Sertifikaları Teslim Edildi

AKMEK’te 132 Hanıma Sertifikaları Teslim Edildi

Aksaray Belediyesi’nin kadınlara yönelik faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kursu’nda (AKMEK) 7 branşta eğitimlerini tamamlayan

         Aksaray Belediyesi’nin kadınlara yönelik faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kursu’nda (AKMEK) 7 branşta eğitimlerini tamamlayan 132 Kursiyere düzenlenen törenle birlikte sertifikaları verildi. Törene katılan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, açılan karma kurslar sayesinde erkeklerinde Akmek kurslarına katıldığını, sosyal tesiste şuan 650 kursiyerin eğitim aldığını bildirdi. Başkan Yazgı, ayrıca Kadın Aktivite Merkezi projesinde sona gelindiğinin müjdesini verdi.

       Aksaray Belediyesi hizmete sunduğu projelerde engelliler, yaşlılar kadın ve çocuklar için her zaman pozitif ayırımcılığı gözetiyor.  Bunların arasında son olarak kadınlar için yaptığı hizmetler arasında yer alan Akmek kursları yer alıyor. Mevcut Akmek Hizmet binasında açılan kurslara yoğun ilgi karşısında Aksaray Belediyesi yeni branşta yeni kurslar açtı. Bu kapsamda da Akmek kadın aktivite merkezinde 9 Şubat 2015’den bu yana yeni branşlarla birlikte toplamda 19 adet kurs açıldı. Diğer bir yandan adese alışveriş merkezi içinde Belediye tarafından açılan Sanat Atölyesiyle bu ürünleri teşhir ve satışını yapmaya başladı.

      Son olarak Akmek’te Giyim, çini işletmeciliği, kurdele nakışı, tel kırma, kâğıt rölyef, porselen boyama, çeyiz ürünleri hazırlama branşlarında eğitimlerini tamamlayan 132 kursiyere için sertifika töreni düzenlendi. Akmek merkez binasındaki törene Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.

        Başkan Yazgı, sertifika almaya hak kazanan hanımları tebrik etti ve konu ile ilgili yaptığı açıklamada “132 kursiyere eğitimleri başarı ile tamamladı. Kendilerini tebrik ediyorum. Bizler her alanda hanımlara hizmet sunmaya amaçlıyoruz. Hanımlar için kurduğumuz Sanat atölyesinde sizlerin yaptığı eserleri teşhir ediyor ve satışını yapıyoruz. Ve buradan elde edilen gelirle aile bütçesine katkı da bulunmasını sağlıyoruz. Sadece hanımların değil erkeklerin kursa katılma noktasında istekleri oldu. Buna bağlı olarak karma kurslar açtık. Bazı beylerde eşleriyle gelip kurslara katılmaya başladılar. Biz her kesime her noktaya ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

            Şubat ayında itibaren yeni kurslar açıldığını belirten Başkan Yazgı, “Yeni kurslar açmaya devam ediyoruz. Bu dönem için örneğin moda tasarımı ile giyim üzerine bir kurs açtık. Yine stilist, ahşap oyma,  kokulu sabun, yağlı boyama, resim ilk defa açılan kurslar arasında. Bugün itibarıyla Akmek bünyesinde 650 kursiyer var. Merkeze uzak mahallelerde Akmek kursları açılması konusunda talepler var. Biz bunları değerlendiriyoruz.  Önümüzdeki senelerde belli noktalarda Akmek atölyeleri kurmayı düşünüyoruz” dedi.

            Başkan Yazgı, Azmi Milli projesi ile kadın aktivite merkezi konusunda bilgi aktararak “Kadınlarımız için Kadın Aktivite Merkezi kurma düşüncemiz vardı biliyorsunuz. İçinde spor salonu, saunası, hamamı, toplantı alanı olan bir kompleks olacak. Projesi tamamlandı. İhale hazırlıkları başladı. İnşallah seçimden önce temelini atarız diye düşünüyorum. İnşallah birkaç sene de tamamlanarak sizlerin hizmetine sunacağız” dedi.

            Akmek’te çocuklu anneler için özel bir alan oluşturuldu. Anneler açılan kurslarda katılırken çocukları da kendileri için hazırlanan oyun odası hoşça vakit geçirebilecekler. Sertifika almaya hak kazanan 132 kursiyere belgeleri teslim eden Başkan Yazgı, eşi Hasibe Yazgı ve bayan Belediye Meclis üyeleri Çocuk Oyun Odasını ziyareti etti.

 



Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli