Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

AKÇED İzcileri Dünya İzcileriyle İletişim Kurdu

AKÇED İzcileri Dünya İzcileriyle İletişim Kurdu

AKÇED İzcileri Dünya İzcileriyle İletişim Kurdu

AKÇED (Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği) 14-15-16 Ekim 2016 tarihlerinde dünya İzcilik federasyonu tarafından organize edilen JOTA (Jamboree on theAir) , JOTI (Jamboree on the internet) faaliyetine katılarak sınırları ortadan kaldırıp Dünya İzcileriyle Kesintisiz iletişim kurdu

AKÇED izcilik birimi ve iletişim birimi işbirliği ile yapılan faaliyette hem kulüp kampı yapıldı hem de JOTA (Jamboree on theAir)  ve JOTI (Jamboree on the internet) faaliyeti gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan AKÇED (Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği) Başkanı; Her yıl Ekim Ayının 3. Hafta sonu yapılan ve Dünya İzcilik Federasyonu tarafından organize edilen JOTA-JOTİ faaliyetinin amacının dünya izcilerini kısa dalga telsiz yayını ve internet üzerinden birbirleriyle buluşturmak ve kaynaştırmak olduğunu, AKÇED olarak bu faaliyete bu yıl 3. Kez katıldıklarını ifade ederek KOÇAŞ Mesire alanında 14-16 Ekim 2016 tarihinde yapılan faaliyette; hem izcilik olarak Kulüp İZCİ KAMPI, hem de JOTA (Jamboree on theAir)  ve JOTI (Jamboree on the internet) faaliyeti gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Dernek Başkanı; Kamp kapsamında Değişik izci oyunlarının oynandığını, geleneksel sporlarımızdan olan Okçuluk faaliyetinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ayrıca; JOTA (Jamboree on theAir)  ve JOTI (Jamboree on the internet) faaliyeti kapsamında yurtiçi ve komşu ülkelerle Kısa Dalga (HF) telsiz görüşmeleri ile 30 kadar izcinin buralarda bulunan izcilerle görüşme ve tanışma fırsatı yakaladığını, özellikle izcilerimizin bu faaliyetten çok memnun kaldıklarını ifade etti.

JOTA (Jamboree on theAir)  ve JOTI (Jamboree on the internet)  NEDİR?

JOTA, her yıl Ekim ayının 3. Hafta sonunda yapılır. JOTA, yerel saatle Cumartesi saat 00.01´de başlayıp Pazar gecesi saat 23.59´a kadar sürer. Bununla beraber bazı etkinlikler, uzun mesafe zaman aralıkları gözetilerek, cuma´danpazartesi´ye kadar sürebilir.

Jamboree bilindiği üzere tüm dünya izcilerinin katıldığı çok amaçlı bir izcilik faaliyetidir. jota´nın tüm dünya izcilerinin havada buluştuğu bir faaliyet olduğunu söyleyebiliriz.
Uluslar arası nitelikte düzenlenen bu faaliyet dünya izcilerinin, kendi ülkelerinden birbirlerini havada ziyaret etmeleriyle gerçekleşir.
Bu faaliyet amatör telsizciler ve internet aracılığıyla dünyanın her bir yerinden izcilere ulaşılmasını sağlar. Bu sayede izciler diğer ülkelerdeki izcilerin yaptıkları faaliyetlerden haberdar olurlar. İzcilik içerisindeki en büyük katılımı sağlayan bu faaliyet her yıl Ekim ayında dünya izcilik bürosunun verdiği tarih ve saatler çerçevesinde 48 saat boyunca kesintisiz olarak sürdürülür. Faaliyet süresince çeşitli yarışmalar düzenlenir.
Amaç 48 saat süren bu faaliyette bir çok dünya izcisiyle görüşmek onlarla dostluk kurmak. karşılıklı barış mesajlarıyla ülkelerini ve izciliklerini tanıtmaktır.



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli