Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Bugün Aksaray`a Geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Bugün Aksaray`a Geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Mit Müsteşarı Hakan Fidan`a yönelik eleştirilere

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Mit Müsteşarı Hakan Fidan`a yönelik eleştirilere ilişkin "Türkiye`nin politikalarına, gelişmişliğine, demokrasi konusunda atmış olduğu adımlara ve Türkiye`nin birliğine yönelik bir anlayışa tahammülsüzlük olarak nitelendirilebilir" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu  bugün bazı incelemelerde bulunmak üzere Aksaray?a geldi.Soylu, Aksaray Belediyesini ziyaretinde,Aksaray`ın önemli bir kent olduğunu söyledi.Soylu, "Türkiye`nin büyümesini, zenginleşmesini, aslında kalkınmasını en iyi şekilde özetleyebilecek bir vilayettir. Bu bize hem ülkemize hem de vilayetimize çok ciddi bir şekilde öz güven sağlamaktadır" diye konuştu.Süleyman Soylu, şöyle devam etti:"Aksaray, ilmi, irfanı, inancı, geleneği ve ortaya koyduğu tüm medeniyetiyle çok önemli bir havzayı kendi içerisinde barındırmaktadır. Kentte atılan her adım bize hem tarihimizi hem de geleceğimizin sorumluluklarımızı ifade etmektedir. Bu açıdan burada olmanın ve bulunmanın bizim açımızdan çok daha farklı önemli bir durum söz konusudur. Aksaray kendi bölgesinde çok güzel bir izlenim oluşturmuştur. Ülkemizin göz bebeği bir şehir haline gelmiştir. Bunu hem inanarak, gözlemleyerek hem de sonuçlar itibariyle tüm samimiyetimle belirtmek istiyorum.

Soylu, bir gazetecinin "Mit Müsteşarı Hakan Fidan hakkındaki eleştiriler hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, gerek hükümetimizin yetkilileri gerekse partimizin yetkileri, bu konu hakkındaki görüşlerini net bir şekilde ortaya koymuşlardır" şeklinde yanıt verdi."Türkiye`nin politikalarına, gelişmişliğine, demokrasi konusunda atmış olduğu adımlara ve Türkiye`nin birliğine yönelik bir anlayışa tahammülsüzlük olarak nitelendirilebilir" diyen Soylu, şöyle konuştu:"Türkiye geçmiş dönemlerde bunu çok rahat bir şekilde gördü. 1971 muhtırası oldu. Bugünkü istihbarat örgütünden, o günkü Başbakan bilgi alamadı. 1980 darbesi oldu. Böyle bir örgütten böyle bir teşkilattan o günkü Başbakan bilgi alamadı. Söyle bir şey arzu ediliyor. Yani sivil yönetimlerin Batıda olduğu gibi her şeye hakim olduğu ama her seyden de sorumlu olduğu demokrasinin hukuk normlarının ve evrensel konuları içerisinde bir yönetim anlayışı değil daha parçalı. Farklı grupların dış etkilerin, farklı rüzgarların, farklı anlayışların istedikleri gibi yönlendirildiği, hükümetin de yönetiyormuş gibi yaptığı bir anlayış isteniliyor. Eğer Türkiye`de uzun yıllardan beri her meselede istemez gibi davranıp ama ulusalcılık konusunda da maalesef o manşeti kimseye bırakmayanlar, bugün Türkiye`de milli onuru açısından Türkiye`nin milli politikaları açısından, Türkiye`nin milli adımları açısından son 11 yılda yaşanan bütün gelişmelere en fazla sahip çıkılması gereken kimseler. En fazla sahip çıkması gereken gruplar olmasına rağmen maalesef bu meselelerin tamamında sessizliğe gömülmüşlerdir. Her şey açıktır.

Bu tür dış rahatsızlıkların kendileri açısından doğru yolda olduklarını gösterdiklerini ifade eden Soylu, "Büyük bir devlet olmak bedelli bir meseledir. Büyük devletlere talip olmak, büyük devletin bakiyesi olmak ve büyük devlete yönelik adımlar atmak elbette ki bedelli bir iştir. Bunun için bu bedeli göz önüme almayan bu işe talip olmasın. Bugün bu bedelin tamamını göz önüne alan ve bu ülkeyi ve bu bedeli de düşünerek yarına ait, neden bütün devletin unsurlarıyla oluşturmaya yönelik anlayışa sahip bir siyasal zihniyet ve bir siyasal mücadele söz konusudur. Bu, Türkiye için yapılmaktadır. Etrafımızdaki ülkeler için, kardeşliğimizi tesis edeceğimiz ülkeler için ve insanlık için gerçekleşecektir."

 

Konuşmanın ardından, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Soylu`ya el dokuması taşpınar halısı hediye etti.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli