Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

AK Parti Belediye Başkan Adayı Yazgı çalışmalarına devam ediyor

AK Parti Belediye Başkan Adayı Yazgı çalışmalarına devam ediyor

AK Parti Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı çalışmalarına devam ediyor

Projelerini genel olarak önce iş, önce ahlak ve önce insan sloganı ile hayata geçirdiklerini ifade eden Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray’ın ufkunu açacak vizyon projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yazgı, “Vizyon projeler kapsamında; Tuzlu Su, MinyaTürk, Selçuklu Parkı, Eski Terminal, Şehir Girişleri, Ulaşım Master Planı, Efor Kavşağı alt geçit projelerimizle Aksaray’ın vizyonunu yükselteceğiz.”dedi. “Ne yapacağımız değil nasıl yapacağımız önemlidir. Şehrimizi birlikte yönetelim. İyi bir lider, iyi bir hizmetkâr olmalıdır. Şehrimizde yapacağımız vizyon projeler ile Aksaray’ımızı parmakla gösterilir bir il konumuna getireceğiz. Vizyon projelerimiz kapsamında yıllardır atıl durumda olan Tuzlu Su yepyeni ve modern bir yapılanma ile termal turizme kazandırılacak. Çevre düzenlemesi ve yeşil alanları ile tatilcilerin vazgeçilmez mekânlarından bir tanesi olacak.”dedi. Vizyon projeler kapsamında yapacağı bir diğer önemli uygulamanın da eski terminal alanının yapılanması olduğunu vurgulayan Başkan Adayı Yazgı, “Eski terminal kentsel dönüşüm çerçevesinde modern bir görünüm ve yapılanma ile Aksaray’ın en dikkat çeken ve ufkunu açacak bir alan olacak. Eski terminal alanı yeni görünümü ile o bölgenin önemini de ciddi oranda artıracak. Ayrıca Efor kavşağına yapacağımız alt geçit ile trafikte yaşanan yoğunluk ve sıkışıklıkta çözülmüş olacak,” diye konuştu. Vizyon projeler kapsamında yapacağı şehir girişlerini Aksaray’a özgü hale getirmek ve Selçuklu eserlerinin yer alacağı MinyaTürk Aksaray ve Selçuklu Parkı ile Aksaray’ın tarihi değerleri ile anılmasına katkı sağlayacaklarını vurgulayan Yazgı, “Minik bir Aksaray inşa edeceğiz. Aksaray’a gelenler bu parklarımızı gezerek Aksaray’ın tarihi ile ilgili önemli bilgiler edinecekler. Tarihi ve kültürü ile tarihin sayfalarını dolduran Aksaray artık Türkiye genelinde ve Dünya’da bu tarihi dokusu ile anılacak. Şehir giriş ve çıkışlarında da şehrimizin manevi değerlerini ön plana çıkararak yolu Aksaray’dan geçenin ve Aksaray’a gelenlerin şehrin girişinde nasıl manevi bir kente geldiklerini algılayacaklar,” dedi.

“Biz ‘Halkın hizmetkârıyız”

Kuracakları meclislerle Aksaray’ı vatandaş ile yöneteceklerini ifade eden Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, “Benim vatandaşın arasında olmam, Hem sorunları ve sıkıntıları yerinde görmem lazım, hem de onlarla iletişimimi koparmamam lazım dedi. Yapacağımız her hizmeti vatandaşımızla yapmamız lazım. Bizim insanların hakkını gözetmemiz gerektiğini belirtmek isterim. Belediye başkanlığı makamı sorumluluk yükü çok ağırdır. Herkese emanet gözüyle bakmamız lazım. Yaşlı teyzelerimiz de, küçücük çocuklarımız da, Engelli vatandaşlarımız da, kimsesiz de bize emanet. Belediye başkanı halkın hizmetkârıdır. Bu bilinçle hareket etmemiz gerekiyor. Bu kapsamda ben makamında oturan ve her şeye imza atan bir belediye başkanı olmayacağım, belli bir sistem kurup, görevleri dağıtacağım. Herkese bir görev verecek ve sadece kontrollerini yapacağım. Ben sizlerin arasında olacağım. Mahalle meclisleri, esnaf meclisleri, muhtar meclisleri, istişare heyetimiz ile ve kent konseyimiz ile sık sık biraya geleceğiz. Artık bizim kaybedecek zamanımız yok.” dedi.

“Çehremiz değişecek”

Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk şahin Yazgı, Aksaray’ın çehresini, çevresel projelerle değiştireceklerini vurgulayarak, çevresel projelerle Aksaray’ın hem özlenen yeşile hem de 7’den 70’e insanların rahat edeceği mekânlara kavuşacağını kaydetti. Çevre projeleri kapsamında özellikle kuracakları Masal Park ile çocukların içerisinde Nasrettin Hoca’nın, Keloğlan’ın Hacivat ve Karagöz gibi karakterlerin yer alacağı düşlerindeki masal parkına kavuşacaklarını kaydetti. Bunların yanı sıra okulların ve camilerin çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları ile de çehresinin değişeceğini ifade eden Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, “Biz hizmet için bu yola çıktık. 7’den 70’e herkesi ilgilendiren ve herkesin rahat edeceği projelerimiz var. Çocuklarımız için de gençlerimiz için de, yaşlılarımız için de Aksaray’ı daha yaşanılabilir bir kent haline getireceğiz. Oturma yerleri yapacağız, spor alanları yapacağız. Bu projelerimizle çevremizi göze daha hoş bir görünüme kavuşturmak için çalışacağız,” dedi.

“Adilane bir sistemle sorunları çözeceğiz”

 

AK Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı beraberinde Milletvekili İlknur İnceöz ve İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ile birlikte, Aksaray’da faaliyet gösteren servisçilerle bir araya geldi. Servisçi esnafların sorunlarını dinleyen Yazgı, “Gerek minibüsçü esnaflarımızla gerekse servisçi esnaflarımızla el ele vererek yaşadıkları sorunları çözeceğiz. Artık Aksaray’da sorun diye bir şey olmayacak,” dedi. Başkan Adayı Yazgı, “Bizim amacımız Aksaray’ın kapasitesini artırmak,  Aksaray’ın büyük şehir olması için gerekli alt yapıyı yapmak. Biliyorsunuz yeni yasalarımız geliyor, artık büyük şehir statüsündeki çalışmalar başlayacak. Bunları yaparken de bizim karşılaştığımız bazı engeller var, bazı ufak problemler var bunları çözmemiz lazım. Bunların başında da ulaşım geliyor, hem minibüsçü kardeşlerimiz, hem servisçi kardeşlerimizin sorunları geliyor. Bazı aksayan noktalar var. Bunları el birliği ile çözmeliyiz. Benim derdim artık Aksaray’da sorun diye bir şeyin olmaması. Adilane bir sistemle gereken ne ise herkes görüşlerini ortaya koyarak gerek minibüs gerekse servis noktasında bir çalışma yapacağız,” diye konuştu. Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı; “Ak Parti iktidara gelmeden önce Türkiye adeta yere düşmüş, ayağa kalkmak için bir el uzanmasını bekliyordu. Başbakanımız siz vatandaşlarımızın desteğiyle, Başbakan olduktan sonra çok önemli icraatların altına imza attı. Ve 12 yıl öncesi ile bu güne baktığımızda geldiğimiz nokta çok iyi. Aksaray’da Duble yol yoktu, Organize Sanayimizde yok denecek kadar az fabrika vardı, Üniversite, Doğalgaz yoktu. Bunların hepsini Aksaraylı hemşerilerim istiyordu ve şükür ki biz bunları gerçekleştirdik,” dedi. Milletvekili İlknur İnceöz; 30 Marttan itibaren pırıl pırıl bir Aksaray için, Aksaray’ın evladı olan, sizlerin arasından çıkan ve teşkilatımızın da birçok kademesinde görev alarak çalışkanlığını ispat eden Haluk Şahin Yazgı gereken gayreti gösterecektir. Adaylığı açıklandığı andan itibaren de yaptığı çalışmalar önce Aksaray’ın sorunlarını tespit etmek ve daha sonra da o sorunları çözmek ve ilimizin ufkunu açacak proje çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Artık Aksaray’ın yeni çıkardığımız büyük şehirler yasasına göre büyük şehir olmaya hazırlanması lazım. Haluk başkanımızın da söylediği gibi, bizlerin hedefi büyük. 10 yılda Aksaray’ın yakaladığı büyüme ivmesi ortada. 10-12 yıl önce çalışır çalışmaz 20 fabrika ve 50 çalışan vardı. Şimdi ise bunlar 10 kata yakın büyüme sağladı. Bizler bu oranların daha da büyümesi için elimizden gelen hizmet gayretini göstermeye devam edeceğiz,” diye konuştu. 



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılında 101 proje
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 23 Nisan stantlarına ziyaret
DSP Keşan İlçe Başkanı Nalbantoğlu’ndan 23 Nisan açıklaması
Bir suç örgütü daha çökertildi! Mahzen-31'de 8 gözaltı
Yurtta bugün hava nasıl? Marmara'nın batısı yağışlı...
Türkiye 23 Nisan'ı coşkuyla kutluyor
'Kalkınma Yolu'na imzalar atıldı
Toplu ulaşımda 23 Nisan hediyesi
Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı
Düzce'de BELMEK kursiyerleri dünya barışı için üretti
TBMM'de 23 Nisan temalı yarışmalar ödüllendirildi
İpotekli konut satışları yüzde 49 azaldı
Canbey’den 23 Nisan mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 'Sur' açıklaması
MEB şube müdürlerinin yer değiştirme kılavuzu yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,31
  • EURO

    34,76% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,58% -0,69
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false