Aksaray

08.05.2024

  • İMSAK 03:56
  • GÜNEŞ 05:32
  • ÖĞLE 12:45
  • İKİNDİ 16:35
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18

Ak Parti Aksaray Beldiye Başkan Adayı Yazgı çalışmalarına devam ediyor

Ak Parti Aksaray Beldiye Başkan Adayı Yazgı çalışmalarına devam ediyor

Ak Parti Aksaray Beldiye Başkan Adayı Yazgı çalışmalarına devam ediyor

Ak Parti Aksaray Beldiye Başkan Adayı Yazgı çalışmalarına devam ediyor

Artık musluktan su içeceğiz

Su konusunda uygulayacağı proje ile ilgili bilgiler veren Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, artık Aksaraylının bardağını musluğun altına koyduğunda suyu gönül rahatlığı ile kana kana içeceğini vurguladı. Aksaray’da suyun miktar ve kesintisiz akma olarak bir sorununun olmadığını ancak ‘Kaliteli Su’ sorunu olduğunu önemle belirten Yazgı, “Uygulayacağımız kaliteli su projesi ile artık halkımız musluktan gönül rahatlığı ile su içebilecek. Suyumun kalitesini artıracağız diyen Yazgı, Kendisinin inşaat mühendisi olduğunu ve bu tip projelerin hayata geçirilmesi noktasında gerekli teknik donanıma sahip olduğunu da belirtti. “Çok şükür suyumuz akıyor. Ama bizim için önemli olan kaliteli suyumuzun olması. Bezim tek derdimiz, tek isteğimiz bu. Peki, biz bunu nasıl yapacağız. Burada mühendislik olgusunu vurgulamak istiyorum. Bir mühendis nasıl bakar olaya; mühendis önce sorunu ortaya koyar. Elindeki verileri ortaya koyar. En sonunda çözüm için yeni aşamalara bakar ve ona göre çözümü bulur. Bizim problemimiz ne, kaliteli suyumuzun olmaması. Peki, elimizdeki veriler ne. Suyu iki türlü temin ediyoruz. Biri yer altı suyu, biri de yer üstü dediğimiz Mamasın Barajı’ndan alınan su. Yüzde 55 civarında barajdan, yüzde 35 civarında yeraltından alıyoruz, yüzde 15 civarında da diğer kaynaklardan aktarılan sular var. Şimdi öncelikle yapacağımız barajdan aldığımız yüzde 55 oranındaki su miktarını minimuma indirmek, daha sonra hiç almamak. Biz o suyu sadece tarımda kullanmak istiyoruz. Yeraltı sularını ön plana çıkaracağız. Bağlı köy’de var su kaynağımız 150-200 litre arasında su alıyoruz. Yaptığımız incelemeye göre bu 400 litreye kadar çıkabiliyormuş. Bizim saniyede 500 litreye ihtiyacımız var. Ama tamamını da bir yerden temin etmek yanlış. Yalnız Ceviz’de başkanımız bir çalışma başlatmıştı. Biz bunları konuştukça, kasabalardan gelen başkanlarımız da bizim kasabada su var gelin alın diyor. Bunların haricinde su ile ilgili depolarımızı ve arıtma tesisimizi modernleştireceğiz,” diye konuştu. Bu projeleri AB Bakanı Mevlüd Çavuşoğlu ile de paylaştığını ve kendisinin bizzat ilgilendiğini vurgulayan Yazgı, şöyle devam etti, “Bakanımız projelerimizi incelemiş. Bana dediği, senin projelerinin çoğuna biz Avrupa birliğinden hibe alırız. Danışmanın da ekibinde benden dedi. Ben bütün kapıları açarım, su konusu zaten önemli bir konu dedi. Katı atık, sıvı atık gibi aklınıza ne gelirse, kültürel anlamda da var, illa bunlar da olacak değil. AB’nin fonları var. Bakanımız da bana 50 sayfalık bir kitapçık hazırlatmış. Sırf bu konuları nasıl çözebilirim diye. Biz sadece günü bekliyoruz, 31 Mart sabahını bekliyoruz.”

Aksaray yeşile bürünecek

Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, “Aksaray’ımız bir dönemler yeşil Aksaray olarak anılırdı. Şimdi çorak Aksaray olarak anılıyor. Biz bunun daha da kötü olmaması için bir başlangıç yapalım istiyoruz. Bu hepimizin görevi ve el ele Aksaray’ı yeniden yeşile büründüreceğiz” dedi. Yazgı, Cumali ve Bekir Darılmaz’ın organize ettiği program ile Ak Bank Caddesi’nde bulunan esnaflarla bir araya geldi. Programda projeleri ve projelerin oluşum evreleri ile ilgili bilgiler veren Yazgı, “Biz projelerimizi yaparken çok farkı kesimlerin görüşlerini ve düşüncelerini aldık. 7 yaşındaki çocuğumuzdan tutunda 70 yaşındaki amcamıza, teyzemize varana kadar her kesimin düşüncesini aldık. Bunlarla yetinmedik Konya Büyük Şehir Belediyesine gittik. Onların tecrübesinden de faydalandık. Akıl akıldan üstündür. Bizim şuan yaşadığımız sıkıntıları onlar 15 sene öncesinden halletmişler. Bursa, Ankara, İstanbul belediyelerimizi ve başkanlarımızı ziyaret ederek onlardan fikirler aldık. Bu doğrultuda projelerimizi hazırlayarak halkımızın, sizlerin arasına indik,” dedi. Burada yaptığı konuşmasında Aksaray’ın yeniden yeşile bürünmesi için yapacağı çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Aksaray Ak Parti Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, “Yeşil bir Aksaray’ı yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz. Kılıçarslan Tepesi’nden başlamak üzere, mahallelerimizin muhtelif yerlerinde yapacağımız yeşillendirme çalışmalarıyla bizler bu yeşile sahip çıkacağız. Bu sadece belediyenin işi değil. Belediye gerekli çalışmaları yapar, ama bunu korumak hepimize düşüyor.”diye konuştu.  

Tüm Aksaray’ın belediye başkanı olacağım

Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, Makas Kahvehanesinde gerçekleştirilen toplantıda Kılıçaslan, Taşpazar ve Tacin Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Aksaray için hazırlanan projelerinden bahseden yazgı, belediye yönetimimize, özellikle sosyal alanlarda planlama ve düzenleme işlevi yükleyen bir modeli esas alacaklarını ifade etti ve “Türkiye’de sosyal devleti tesis eden AK Parti, yerel yönetimlerde de sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmete devam edeceğiz dedi. Tarihi değerler ve kültürel miraslara sahip çıkılması hususunda yapacağı projeleri madde madde aktaran Yazgı, şöyle devam etti; “Kılıçarslan Türbesi, Bedriye Medresesi, Darphane, Kılıçarslan Hamamı, Tarihi konaklarımız, diğer türbelerimizi restore edilerek Aksaray ile bütünleştireceğiz. Bedir muhtar Mezarlığımızın çevresini düzenleyerek ziyaretçilerin daha ferah bir ortamda kabristanlık ziyareti yapmalarına olanak sağlayacağız. Manevi önderlerimizi tanıtım günleri düzenleyeceğiz. Azmi Milli’yi sanat sokağı yapacağız ve Azmi Milli aynı zamanda bilim ve sanat müzesi olacak. Bizler Aksaray’ın bu tarihi ve manevi değerlerini gün ışığına çıkararak Aksaray’a bu noktada çok farklı bir vizyon kazandıracak ve Kentin çehresini AK belediyecilik geliştirmeye devam edeceğiz. Yazgı, bu toplantının ardından Kılıçaslan Mahallesi’nde düzenlenen ev toplantısına katıldı. Seçim çalışmaları kapsamında mahalle ziyaretlerini aralıksız sürdüren Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, gerçekleştirdiği bu mahalle toplantılarında su ve mahalle meclisi projesi ile ilgili genel değerlendirmelerde bulundu. Yazgı, “Ben burada her şeyi anlatıyorum ama uygulamaya geçmedikten sonra hiçbir mantığı yok. Bizler projelerimizi hayata geçireceğiz. Mahalle meclisleri bu işlerin takipçisi olacak. Mahalle meclisleri ile ilgili de gittiğimiz her yerde ben iddialı bir şekilde şunları söylüyoruz. Ben belediye başkanı olurda bu mahalle meclisini yapmaz isem o zaman bu kapıdan içeri beni almayın. Bu mahalle meclisleri bizim önemsediğimiz ve değer verdiğim bir kodudur, Sizlerle sürekli diyalog halinde olmamız lazım. Bu sistem işleme konulduğu zaman sizlerde memnun kalacaksınız bizde memnun olacağız,” dedi. Yönetime geldiğimde tüm Aksaray’lı vatandaşlarımızın başkanı olacağını ifade eden yazgı, “İnşallah Kentsel ulaşım ve gelişim, Tarihi değer ve kültürel miraslar,  Sosyal, Aile, Çevre ve alt yapı, Çevresel,  Yönetim, Kentsel dönüşüm, Vizyon ve Marka şehir projelerimize teveccüh gösterip bizi desteklerseniz biz de bu projeleri hayata geçirmek adına gece gündüz çalışacağız. Yönetime geldiğimizde birileri gibi sadece bize oy verenlerin değil, tüm Aksaray’ın belediye başkanı olacağız” şeklinde konuştu. 



Bakan Şimşek'ten istikrar mesajı
Azerbaycan Başbakanı Külliye'de
Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi’nden Başkan Aras’a ziyaret
Heydar Aliyev İzmir'de anıldı
Türkiye'nin elektron hızlandırıcısı devrede
Satışlar azaldı, konut kredisi borçlanmaları arttı!
Başkan Zeyrek'ten kadın kooperatifleri sözü
Yörüngede 7 deney icra edecek
TBMM Başkanı Kurtulmuş Havana'ya geçti
Konya'da Selçukya şairleri okullarda
2023'te 16 milyon icra-iflas kararı alındı
Külçe altın getiride zirveyi kaptırmadı!
Girişimcilikte marka değeri yükseliyor
İlklerin kadın hakem ikilisi Avrupa Ligi Finali'nde
Araştırma Komisyonu Erzincan'da
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10264,54%-0,70
  • DOLAR

    32,25% -0,01
  • EURO

    34,69% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2400,94% 0,04
  • Ç. ALTIN

    3898,42% -0,15
  • Çarşamba 20.9 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Perşembe 22.9 ° / 10.2 ° Güneşli
  • Cuma 25.4 ° / 11.7 ° false