Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

AK Partili İnceöz´den Avrupa´ya demokrasi dersi

AK Partili İnceöz´den Avrupa´ya demokrasi dersi

AK Partili İnceöz´den Avrupa´ya demokrasi dersi

Avrupa Parlamentosu İlerleme Raporu ve Almanya, Fransa, İtalya, Avusturya, Belçika´nın aralarında bulunduğu ülkelerden gelen Türkiye karşıtı açıklamalar ve eylemlere AK Parti´den sert tepki geldi. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, "PKK/PYD başta olmak üzere Türkiye, bölge ve dünya barışı için büyük tehlike oluşturan terör örgütlerine kucak açan Avrupa Birliği ülkeleri; demokrasisine ve iradesine sahip çıkmak için darbelere göğüs geren milletimize rağmen bu tutumunu sürdürmektedir. Ülkemize kendince demokrasi dersi vermeye çalışan Avrupa ülkelerine bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyorum. Demokrasilerde eli kanlı terör örgütlerine kucak açmak, sözcülerini parlamentolarda ağırlamak, taraftarlarının her türlü propaganda ve saldırı faaliyetlerine göz yummak yoktur? dedi.
AB´nin PKK´yı terör örgütü olarak kabul etmesine rağmen, örgüt liderlerinin her türlü faaliyetlerine izin vermesi ve bunun için imkânlarını seferber etmesi demokrasi ile değil ancak faşizmle açıklanacak bir tavır olduğunu vurgulayan İnceöz, ?Bu tavır, sadece terör örgütlerini güçlendirir. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin ardından milletine istikamet çizerek darbecileri alt eden, milleti için canını hiçe sayan cumhurbaşkanımızın konuşmalarına yasak koymak ancak Avrupa usulü demokrasinin sonucudur. Türkiye´de terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptıkları için haklarında gözaltı kararı bulunan pek çok ismi el üstünde tutarak, pasaport vermek, en üst makamlarda ağırlamak demokrasi ile kesinlikle bağdaşmamaktadır. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde, terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlara, milletvekili ya da gazeteci olduğu gerekçesiyle müsamaha gösterilmez. Yine kendi parlamentolarında muhalefete hoşgörülü davrandıklarını ve saygılı olduklarını iddia eden sözde demokrat Avrupalı dostlarımıza soruyorum. Dünyanın hangi parlamentosunda bir milletvekili ya da bir siyasi parti kendi ülkesine, devletine, hukuka aykırı bir şekilde meydan okumaktadır? Ya da dünyanın hangi parlamentosunda milletten oy alarak parlamentoya girdiği halde terör örgütü sözcülüğü yapan siyasiler barındırılmaktadır? Bir yandan; Türkiye´nin bölgedeki savaşlardan, zulümden kaçan 3 milyondan fazla mülteciye kucak açmasını görmezden geleceksiniz, bir yandan 15 Temmuz´da tarihin en sinsi terör örgütlerinden biri olan FETÖ´nün alçak darbe girişimine rağmen üç maymunu oynayacaksınız bir yandan da Türkiye karşıtı ne kadar terörist varsa kucak açacaksınız. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, kalkıp bir de ülkemize demokrasi dersi vereceksiniz. Bu kabul edilemez. Bizim demokrasiye, bölge ve dünya barışına katkı sağlamak için verdiğimiz mücadeleyi ve terör örgütlerine, darbecilere karşı duruşumuzu görmezden gelenlerden alacağımız hiçbir ders yoktur. Avrupa´yı iğneyi önce kendine batırmaya davet ediyorum? dedi.



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli