Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

AK PARTİ KADIN KOLLARI, FİNANSAL OKURYAZARLIK SEFERBERLİĞİNİ BAŞLATTI

AK PARTİ KADIN KOLLARI, FİNANSAL OKURYAZARLIK SEFERBERLİĞİNİ BAŞLATTI

AK PARTİ KADIN KOLLARI, FİNANSAL OKURYAZARLIK SEFERBERLİĞİNİ BAŞLATTI

AK Parti Aksaray Kadın Kolları İl Başkanlığı koordinesinde ?Finansal Okuryazarlık Seferberliği? semineri düzenlendi.
 
?Finansal okuryazarlık seferberliği´´ alanında uzman Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Serap Çoban katılımlarıyla, gerçekleşen seminerde Aksaraylı kadınlar ile buluştu.
 
İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkan Adayı Evren Dinçer, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat ve Yönetim kurulu üyeleri, İlçe Kadın Kolları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili bayanın katıldığı seminerde, finansal okuryazarlık, konusunda bilgiler aktarıldı. 
 
Finansal okuryazarlık seferberliğini değerlendiren AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, ?Bu bizim genel merkez ekonomi işleri bakanlığımızın 81 ilde yaptığı bir program. Hocamız Doç. Dr. Serap Çoban tarafından bayanlarımıza paranın nasıl yönetileceği, daha pratik, daha profesyonel ve kurumsal anlamda bize çok değerli bilgiler sundu. Güzel bir program oldu. Bayanlarımızın ekonomiye katkı sağlaması için ve finansal okuryazar olabilmeleri için bir destek az da olsa bir katkımız olur inşallah.? dedi. 
 
AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar kadının siyasal hayatta, ekonomik hayatta ve sosyal hayatta daha çok yer alması için daha çok önemli düzenlemeler yaptığını aktaran Polat, ?Aynı zamanda siyasette kadının daha çok temsili noktasında Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla her seçimlerde, her yönetimlerde mutlaka kadın kontenjanı uygulamış, ekonomik hayatta olduğu gibi siyasal hayatta da, sosyal hayatta da kadının daha çok aktif rol alması iktidarlarımız döneminde sağlanmıştır.? ifadelerini kullandı.
 
Mali krizler ve küreselleşmenin baş gösterdiği bu günlerde böyle bir programın yapılmasının çok daha anlamlı olduğunu aktaran Belediye Başkan Adayın Evren Dinçer de, ?Hepimiz bir şekilde finansal yönetimin içerisindeyiz, ekonomiyle iç içeyiz. Erkekler kadar kadınlarda finans yönetimini ve mali bütçenin yönlendirmesi noktasında ev hayatında ekonominin içerisinde alışveriş noktasında, temizlik ürünleri noktasında bayanlarımız alışverişlerini ev bütçesini dengeleyebilme adına iyi şekilde planlaması gerekiyor. Mali bütçenin, paranın doğru kullanılmasının hem ülke ekonomimize hem aile bütçemize katkı sağlayacağını çok iyi biliyoruz.? şeklinde konuştu.
 
Ülkelerin kalkınması ileri gitmesi aynı zamanda kadının da ekonomik ve sosyal hayatta son derece aktif rol oynamasını önemi ve annelerimiz ve kadınlarımızın, aile bütçelerinin yönetilmesinde önemine vurgu yapıldığı seminerde Doç. Dr. Serap Çoban, finansal okuryazarlık hakkında bilgiler sundu.
 
Seferberlik programına katılan bayanlara sertifikaları kendilerine tek tek teslim edildi ve son olarak toplu hatıra resmi çektirilerek etkinlik son buldu. 
 


Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli