Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Ak Parti 84 Köy Muhtarı İle İstişare Yaptı

Ak Parti 84 Köy Muhtarı İle İstişare Yaptı

Ak Parti 84 Köy Muhtarı İle İstişare Yaptı

Aksaray´da AK Parti İl Başkanlığı merkeze bağlı 84 köy muhtarı ile bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı. Düzenlenen toplantıda köy muhtarlarının6 talep ve önerileri alınırken, köylerle ilgili yapılacak olan çalışma ve projeler anlatıldı. 
Toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Milletvekili adayları Cengiz Aydoğdu, Doç. Dr. Mustafa Serdengeçti, İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Aktaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, Belediye Başkan Vekili Hami Kuzucu, İl Genel Meclis üyeleri ve merkeze bağlı toplam 84 köyün muhtarları katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, köylere hizmet konusunda ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek, ?1 Kasım seçimleri için süre az kaldı. Tabii bu süreçte sezonun sizin açınızdan biten yerleri var. Elimizden geldiğince göreve geldiğimizden beri köylerimize ve muhtarlarımıza her türlü desteği verdik. Bizim dönemimizde istişare toplantıları fazla olacak demiştik. Öyle bir süreçte göreve geldik ki seçimden kafamızı kaldıramadık. İnşallah bu seçimde ülkemiz tek başına iktidara kavuşur ve çalışmalarımıza kaldığı yerden devam ederiz. Köylerimizin bazı sıkıntıları var. Bu sıkıntıları elimizden geldiği kadar çözmeye çalıştık ama eksikliklerimiz de var. Aksaray büyük bir şehir oldu. Kısıtlı imkanlarla hizmetlerimizi sürdürmeye çalıştık. Bazı sorunları köklü çözmek adına farklı çalışma yoluna girdik. Mesela yollarımız vardı. Bazı köy ve belde yollarımızı karayolları ağına aldırmak için bir çalışma yaptık. Geçmiş aylarda 5 ve 6 milyon ödenek çıkarttık. Bunlarla eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Özellikle acil ihtiyaçlara cevap vermek istedik. İlk gelen 6 milyondan sıcak asfalt işini bitirmeye çalıştık. Borçlanmanın önünü açtık. Bundan sonraki süreçte borçlanarak hizmetin önünü açacağız. 40 milyon değil de 100 milyon bütçeyle çalışacağız. Bu gerçekten önemli bir hizmet olacak. İmkanlar dahilinde de bu borçlanmayı daha da artırıp ana arter sorunlarımızı halledip gündemden düşürmek istiyoruz. Bunu oturttuğumuz zaman önemli sorunlar ortadan kalkacak. Son gelen 5 milyon lira ile de tamamen kilitli taş parke alınmasına karar verdik ve bunları Köylere Hizmet Götürme Birliği´ne aktarıp köylerimize vereceğiz? dedi.
MEDAŞ İLE İLGİLİ SORUN ÇÖZÜLDÜ
MEDAŞ ile ilgili kısmen sorunların yaşandığına değinen Başkan Karatay, ?MEDAŞ ile ilgili kısmen sorunlarımız var. Defalarca MEDAŞ ile görüştük, kurumlarla görüştük. Bununla ilgili de bir düzenleme yapıldı ve işlemler başlıyor. Başvurusu olan kardeşlerimiz seri bir şekilde işlerini takip etsin. Biz köy muhtarlarımıza bir bilgisayar ve yazıcı hediye ediyoruz. Kayıtlarımız hızlı tutulsun ve hizmetlerimiz kısa sürede ulaşsın diye. Sorunlar çok, ihtiyaç bitmez ama biz ana konuları öncelikli kılmak üzere tüm sıkıntılarımıza çözüm bulacağız. Biz gerçekten hizmet konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyor ve göstermeye de devam edeceğiz? şeklinde konuştu.
Toplantıda bir konuşma yapan Kazıcık Tol Köyü Muhtarı Emin Koçak, Valiliğin başlattığı imar planının önemine değinerek, ?Biz artık kalıcı bir bakan istiyoruz. AK Parti İl Teşkilatına teşekkür ediyorum. Muhtarlar gününde bizleri bir araya getirerek görüşmemizi sağladılar. Valiliğimizin başlattığı imar planı ile ilgili çalışma şu anda karşımıza çıkıyor. Onun ne kadar önemli olduğunu burada bir kez daha gördük. O işin bir an önce bitmesi gerektiğini düşünüyoruz. Meranın üzerine, hazinenin üzerine ev yapmışızdır. Bu bizim ilin, köylerimizin kanayan yarası. Bizler de biraz sabırlı olmamız gerekir. Her şey bir günde tamamlanmıyor? dedi.
Köy muhtarlarının sıkıntılarını ve önerilerini alan AK Parti heyeti, sıkıntıları not alarak yapılması gereken çalışmaların hemen yapılacağını kaydettiler.



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli