Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Ahilik Haftası Aksaray’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı

Ahilik Haftası Aksaray’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı

Ahilik Haftası Aksaray’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar mehter takımı eşliğinde yapılan yürüyüş ile başladı.

Ahilik Haftası Aksaray’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar mehter takımı eşliğinde yapılan yürüyüş ile başladı. Hükümet Meydanında sagı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan programa Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan,  kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, burada yaptığı konuşmada,  ahiliğin kardeşlik, birlik, beraberlik gibi değerleri özünde topladığını ticaret ve ahlakı buluşturan bir hayat felsefesi olduğunu söyledi.

 

Ahiliğin ortaya koyduğu temel ilkelerle toplumun tüm kesimlerini kaynaştırarak Anadolu topraklarına yayan bir düşünce sitemi olduğunu ifade eden Vali Ataklı, şunları kaydetti:” Ahilik prensipleri, yüzyıllar boyunca hem esnaf ve sanatkarlarımız için hem de Anadolu insanı için şaşmaz bir ölçü ve kılavuz olmuştur. Ahilik anlayışının temelinde insan vardır. Ticari ve toplumsal hayatta iş ve meslek hayatında dürüstlük güvenilirlik, herkesin hak ve hukukuna saygı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olmak ahiliğin en önemli kurallarıdır. Günümüz sosyal ve ticari hayatını düzenleyen birçok kural aslen ahilik kültüründen izler taşımaktadır’ dedi.

 

 Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan ise geçmişteki değerlerine sahip çıkmayan toplumların önemli sorunlar yaşadığını belirterek, "Ahilik kültürü halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli alanlarda yetişmesini sağlayan ve onları hem ekonomik hem de ahlaki yönden geliştiren bir örgütlenmedir" dedi.

 

Aksaray Üniversitesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterisi ve törene katılan katılımcıların konuşmalarının ardından Vali Şeref Ataklı tarafından  Aksaray’da çeşitli meslek dallarında örnek gösterilen meslek erbaplarına ve yılın ahisi seçilen şapka imalatçısı Mustafa Mollaoğlu’na hediyeleri verildi.

 

Yılın Ahisi seçilen Mollaoğlu ve Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya, temsili şet kuşatılıp ahi cübbesi  giydirildi.

 

Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verildiği tören, mehter takımı gösterisi ve geleneksel Ahi Plavaı ikramı ile sona erdi.

 

 



Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% 0,02
  • EURO

    34,87% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2429,27% -0,02
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false