Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Ahilik Haftası Kutlama Komitesi Başkan Yazgı´yı Ziyaret Etti

Ahilik Haftası Kutlama Komitesi Başkan Yazgı´yı Ziyaret Etti

Ahilik Haftası Kutlama Komitesi Başkan Yazgı´yı Ziyaret Etti

Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları kapsamında ?Ahilik Haftası Kutlama Komitesi? Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´yı ziyaret etti. Başkan Yazgı, Ahiliğin, esnaf ve sanatkâr arasında dayanışma ile birlik ve beraberliği sağlayan bir teşkilat olduğunu ifade etti.

 Aksaray Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, İl Ticaret Müdürü Vahit Özer, Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyeleri ve beraberinde yılın Ahisi seçilen Çapan Özkanlı ile birlikte Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´yı ziyaret etti.

 Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan Ahiliğin önemi hakkında bilgiler verdi.

Ceylan ? Osmanlıdan günümüze kadar gelen Ahilik kültürünü yayma, geliştirme ve yaşatma adına heyetimizle birlikte belediye başkanımızı makamında ziyaret ettik. Ahilik haftamızı inşallah her yıl olduğu gibi Aksaray´ımızda ve ülkemizde huşu ile kutlayacağız. Esnaf ve sanatkârlarımızla memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bizim de esnalarımızın Ahi Evran Hazretlerinin 13. Yüzyılda kurduğu esnaf teşkilatları gibi o kültürle, o anlayışla, o ahlakla çalışmaları için gayretlerimiz var. 15 Temmuzda olduğu gibi, Hükümetimize yapılan para politikası gibi konularda da esnaf ve sanatkârlarımızın ayakta durarak devletimize, hükümetimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza büyük destek ve katkıları oldu. Yanında dimdik durdular hiçbir şeye tenezzül etmeden fırsatçılıklara zemin hazırlamadan esnaf ve sanatkârlarımız devletin yanında olmayı başardı. Bu tabi ki Osmanlı döneminden Selçuklu döneminden ve Kurtuluş Savaşından tutunda bugün günümüze kadar Türk Milletinin birlik ve beraberliği için esnaf ve sanatkârların ne kadar büyük bir kaynak olduğunu hep birlikte yaşayıp görüyoruz. Esnaf ve sanatkârlarımız bütün zor günlerde, dar günlerde devletin bölünmez bütünlüğünü sağlamak adına ezanın dinmemesi, bayrakların inmemesi ve vatansız kalmamak için bütün gayretlerini ortaya koymuştur.? şeklinde konuştu.   

Başkan Yazgı, Ahilik Kültürünün yüzyıllar boyunca süre gelen bir teşkilat olduğunu belirtti. 

 Belediye Başkanı Yazgı, Aksaraylı esnaf ve sanatkârların Ahilik haftasını kutlayarak şunları söyledi  ?Medeniyetimizin esaslarından bir tanesi de Ahilik teşkilatı. İşin can damarı ticaret erbapları ve Ahilik teşkilatıdır. İlk eğitimi orada veriyorlarmış, ahlakı da orada öğretiyorlarmış, insanca yaşamayı da orada öğretiyorlarmış.  Bu kurum ne kadar büyük ve güçlü olursa medeniyette daha iyi ayakta durabiliyormuş. Dolayısıyla bu tarihten bize gösterilen bir nokta oldu. İnsana hizmet etmek en büyük vazifedir. Önce tabi ki Allaha kulluk edeceğiz. Sonra da insanlara hizmet edeceğiz. Bizde esnaflıkta aldığımız eğitimi ve kültürü belediye de uygulamaya çalışıyoruz. Belli bir noktaya getirdik. Birçok projemiz var. Allah nasip ederse onları da ayağa kaldırmak için çalışacağız. ?dedi.   

Başkan Yazgı, Ahilik Haftası münasebetiyle Esnaf Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan´a, kutlama komitesine ve oda başkanlarımıza nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Esnaflarımızdan Yılın ahisi seçilen Çapan Özkanlı´yı da tebrik ediyorum? dedi.



Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,70% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2495,97% 0,49
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli