Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Agik`ten Kadınlar Günü Programı

Agik`ten Kadınlar Günü Programı

Agik`ten Kadınlar Günü Programı

Aksaray Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, geniş kapsamlı bir program düzenledi.
Aksaray Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen “Kadınlar Günü” programına Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’nın eşi Zehra Aslan, AGİK Başkanı Hatice Şahin Eroğlu ve yüzlerce hanım davetli katıldı.
AGİK Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Şahin Eroğlu açılış konuşmasında salonu dolduran tüm hanımlara teşekkür ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı ve toplantıyı düzenlemekteki amaçlarının iş dünyasına yeni istihdamlar oluşturmak, iş kurmak isteyenleri yeni teşvikler konusunda bilinçlendirmek, kadınları çalışma hayatına kazandırmak ve sosyal sorumluluk projeleri ile sosyal olaylarda bilinç düzeyini arttırmak olduğunu kaydetti.
Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında kadınların önemine değindi ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınları Günü’nü kutladı. Kadınları çalışma hayatına kazandırmak amacı ile düzenlenen toplantıda hanımlara hitaben bir konuşma yapan Hasibe Yazgı, kadınların aile ile toplum arasında bir köprü olduğunu ifade ederek, “Az parayla çok iş yapmak az sermaye ile ayaklarını sağlam yere basmak kanaat sahibi kadınların o küçük sermaye ile iş hayatını kazanması ailesine katkıda bulunması. Onuruyla kazanabilen kadınların her geçen gün güzelleşen hikâyeleri, dünya kuruldu kurulalı insanların istekleri ve eldeki imkânların dağılışı arasında yoğun bir mücadele yaşanıyor. Bu mücadeleyi en çok yaşayan ise kadınlarımız. Kadın bir neslin yetişmesi öğrenmesi, etik ve kültürel açıdan yetinmesi noktasında toplumsal yetişmenin ve kalkınmanın temel unsurudur. Demokratik gelişmeler hızlı toplumsal değişimler sanayileşmeye bağlı olarak çeşitlenen meslekler, kadının ev hayatından iş hayatına çekmiş karşılaştığı zorluklar kadını kendi ayakları üzerinde durmaya yöneltmiştir. Geçmişten günümüze kadın toplum içerisinde önemli olduğu kadar birçok sorunla da karşı karşıya kalmıştır. Bu sorunlar karşısında, toplumsal refah ve huzurun sağlanması yaşam kalitesinin artması amacıyla kadınlarımızı öncelik alarak huzuru ve kalkınmayı destekleyecek uygulamalar yapılmaktadır. Unutulmamalıdır ki: Kadın aile ve toplum arasında bir köprüdür. Köprü yıkılırsa tüm değerler altında kalır. Bu sebeple kadını güçlendirmek iş hayatında üretkenliğini sağlamak gerekir. Ev içerisinde ekonomik düzeye bağlı sıkıntılarda, özellikle çocukların geleceği konusunda istediği kaygıya somut bir takım önlemler almak suretiyle ekonomik özgürlüğünü elde edebilmesi, sosyal haklardan faydalanabilmesi, kazandığımız en güzel değerlerden biri diye düşünüyorum. Biliyoruz ki: kadınlarımıza verilen değer ve eğitim aynı zamanda gelecek nesillerin insanlık kalitesini arttıracaktır. Siyasette, iş hayatında ekonomide, sosyal yaşam alanlarında velhasıl kadına hayatın her alanında güçlendirmek yine biz kadınların elindedir. Hep söylenen güzel örnektir: “balık vermek yerine, balık tutmayı öğretmek.” Yani bilgiyi vermek gerekir. Kadın kendisini bu toplumun temel öznesi görüp, bunu yaratılıştan gelen haklarının bir şansı olarak görüp toplumun merkezine taşırsa, toplum hak ve hukuk içerisinde birbirini korur hale gelir. Kadın mutlu olduğunda, ev mutlu olur, evler mutlu olduğunda, toplum mutlu olur ve dünün çaresiz kadınları yarından yarına güvenle bakıyor şimdi. Kendilerini ve bir toplumu değiştiren kadınlarımız toplumun yapısını dönüştürüp üreten hale getirdiklerinin farkında değiller belki. Ama dünya onlarla güzelleşecek, kadınlarımızı bilinçlendirmek adına bu programı düzenledikleri için Aksaray Girişimci Kadınlar Derneği’ne ve bu konuda kadınlarımıza desteğini esirgemeyen Hatice Şahin Eroğlu ablamıza çok teşekkür ediyorum” dedi.



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli