Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

AGD´nin Düzenlediği Asrı Saadet Konferansları Yoğun İlgi Görüyor

AGD´nin Düzenlediği Asrı Saadet Konferansları Yoğun İlgi Görüyor

AGD´nin Düzenlediği Asrı Saadet Konferansları Yoğun İlgi Görüyor

 

Anadolu Gençlik Derneği Aksaray Şubesi tarafından organize edilen Asr-ı Saadet Konferanslarının bu haftaki konuşmacısı İlahiyatcı-Eğitimci Hasan Basri BALCI hocaefendi idi.

Balcı bu haftaki konferansında Peygemberimiz Hz Muhammed Aleyhisselam´ın hayatını fil vakasından itibaren anlatmaya başladı.

Öncelikle Peygemberimiz Hz Muhammed Aleyhisselam bizim için en iyi örnektir. Bizde onun için onun hayatını çok iyi öğrenmemiz ve hayatımızı ona göre dizayn etmemiz gerekir. Ashabın büyüklerinden ve Aşere-i Mübeşşere´nin yıldızlarından olan Sa´d b. Ebi Vakkas bir gün şöyle diyecekti: ?Biz çocuklarımıza Kur´an´dan herhangi bir süre öğretir gibi, Efendimiz´in hayatını öğretirdik.? Bu sözden de anlaşıldığı gibi Sahabe, Kur´an talimine gösterdikleri ilginin bir benzerini siyer talimine karşı gösteriyor ve bu konuda ellerinden gelen gayreti ortaya koyuyorlardı. Bizde çocuklarımıza peygamberimizin hayatını anlatan kitapları çokça okutmalıyız ve çocuklarımızı peygamber ahlakı ile yetiştirmenin gayreti içerisinde olmalıyız dedi.

Hocaefendi Fil olayında Kabenin rabbi olan Allahın, Kabeyi yıkmaya gelen ebrehe ve fil ordusunu ebabil kuşları ile hezimete uğratarak Kabesini koruduğundan bahsetti. Ve İslam tarihinde şahit olduğumuz savaşlarda melekleri ile destek vererek savaşlar kazandırdığından örnekler verdi. Ve günümüzde Müslümanların türlü türlü bela musibet ve savaşlarla karşı karşıya olduğunu ve ne zaman Allahın yardımı gelecek diye mırıldandıklarını görüyoruz dedi.

Değerli Müslümanlar Allahın yardımı öyle kolay gelmiyor. Biz Allah için ne yapıyoruz. Hayatımızın ne kadarını Kurana ve sünnete göre yaşıyoruz. Biz kurana ve sünnete göre yaşar isek O zaman Yüce Allah bize yardımını esirgemeyecektir dedi.

Hocaefendi özellikle tesettür konusuna da değinerek erkek olsun bayan olsun her ikisi de tesettürlü olacak. Tesettür deyince aklımıza modacıların sunduğu manken tiplemeleri değil. Allah ve Rasulunun gösterdiği tesettüre riayet edeceğiz. Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor; ?Cehennemliklerden iki sınıf vardır ki, ben onları görmedim. (Biri) Beraberlerinde sığır kuyrukları gibi kamçılar olup, onlarla İnsanları döven bir kavim, (diğeri) giyinmiş, çıplak, eğrilmiş ve eğrilten bir takım kadınlardır! Başları eğri deve hörgüçleri gibidir. Bunlar cennete giremeyecek, onun kokuşunu da duyamayacaklardır. Hâlbuki cennetin kokusu şu kadar ve şu kadar mesafeden duyulacaktır.?  buyurdular. Onun için tesettürün önemli olduğunu ve hafife alınmayacak bir konu olduğunu söyledi.

Asrı saadet konferansları her hafta Cuma günü saat 19:30 da Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda devam ediyor olup tüm halkımız davetlidir

 

 

 



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli