Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

AFRİN'DE YETİM VE ENGELLİLERLE BULUŞTULAR

AFRİN

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, iş insanları İbrahim Özel, Mustafa Ateş ve Şevket Yalçın'dan oluşan bir heyet Aksaray'dan gönderilen yardımları yerinde incelemek, yapılan diğer hizmetleri görmek üzere haftasonu AFRİN'e gittiler. Verimli bir gün geçirdiklerini ifade eden heyet, bilmedikleri daha fazla hizmete şahit oldukları için mutlu olduklarını belirttiler.
Ziyaret hakkında konuşan İHH Başkanı Özkan, yapılan iyiliklerin belki bugün değil ama yıllar sonra da olsa milletimiz ve devletimiz için hayra vesile olacağı temennisiyle hareket ettiklerini, bu bağlamda hayırseverlerin talepleri doğrultusunda yardım gönderilen ülkelere şahitlik ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Oldukça yoğun bir programla İHH'nın bir çok hizmetine şahit olan heyet Aksaray'a döndü.
Aksaray İHH Başkanı Önder Özkan sırasıyla ziyaretler hakkında bilgi verdi.

İHH REYHANLI LOJİSTİK MERKEZİ
İlk olarak Suriye insani yardım çalışmalarının yürütüldüğü İHH Reyhanlı Lojistik Merkezine varan heyete, uluslararası yardım kuruluşlarının da rahatça çalışabilecekleri ofislerin, toplantı salonlarının ve konteyner misafirhanelerin bulunduğu merkez tanıtıldı.

İHH REYHANLI EĞİTİM KÖYÜ
Heyet, yetimler için Katar'lı Raf Vakfının finansörlüğünde inşa edilen ve 990 Suriye'li Yetim çocuğun yaşadığı Eğitim Köyünün misafirhanesinde geceledi. Sabah ilk iş olarak köy gezildi. Dünyada bir ilk olduğu batılı gözlemcilerce de belirtilen köyde her şeyin düşünüldüğü belirtildi. Eğitim Köyü Koordinatörü Cüneyt Alnıaçık'ın yaptığı sunumda bir köyden daha çok modern bir küçük şehrin özel çocukların hizmetine sunulduğu bildirildi. 100 dönüm arazi üzerine kurulan köyde büyük bir zeytin tarlasının olduğu, toplanan zeytinlerin köyün giderleri için değerlendirildiği söylendi. Köyde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların da yer aldığını vurgulayan Alnıaçık, psikologlar, sağlık çalışanları, öğretmenler ve görevli annelerle birlikte önemli bir hizmet sunulduğunu sözlerine ekledi. Çocuklara MEB müfredatının yanısıra kendilerini rehabilite etmek ve geliştirmek amacıyla sanat ve kültürel çalışmalara teşvik ettikleri belirtildi. Heyette bulanan iş insanlarından Mustafa Ateş, özel çocuklara yapılan bu özel hizmetin tüm ülkelere örnek teşkil edeceğine inandığını ve bu tür kalıcı hizmetlerin çok kıymetli olduğunu ifade etti.

MODERN EKMEK FIRINI
Günde 170.000 ekmek üretim kapasitesine sahip fırını gezen heyet, hummalı bir çalışmaya şahit oldular. Hijyen kurallarının en yüksek seviyede uygulandığı fırında el değmeden üretilen ekmeklerin uzun banttan geçerek soğumasıyla paketlendiği belirtildi.

MUHAMMEDİYE KAMPI ZİYARETİ
AFAD tarafından kurulan kampta ekmek dağıtımı ve yetim aile ziyareti yapıldığını söyleyen Özkan, İHH'nın Afrin sınırlarında kurulu kamplarda günde 5450 paket ekmek dağıtıldığını, her pakette 10 ekmek olduğunu sözlerine ekledi. AFAD yetkilisinin "Burada bir Allah bir de Türkiye var." sözünün kamp ziyaretine damgasını vurduğunu söyleyen İHH Başkanı Özkan, gönderilen yardımların hayati öneme haiz olduğuna şahit olduklarını vurguladı. 

CİNDERES HAYIR ÇARŞISI ZİYARETİ
Aksaray İHH Heyeti Afrin'in Cinderes ilçesinde İHH Hayır Çarşısı'nı gezdi. Afrin'de Türkiye'den gönderilen kıyafet, ayakkabı ve diğer ürünlerin bir apartman bodrumunda mağaza sisteminde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldığı belirtildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Zeytindalı Harekat Bölgesi Koordinatörlüğü ile işbirliğinde tespit edilen başta yetimler olmak üzere ihtiyaç sahibi tüm ailelere bu hayır çarşısında belirli aralıklarla alışveriş imkanı sunulduğu ifade edildi. Aksaray'dan gönderilen bazı yardım tırlarında kıyafet, ayakkabı, vb ürünlerin de bu mağazalarda hayra dönüştüğü hatırlatıldı.
Heyette bulunan iş insanı Şevket Yalçın, savaşın insanları mağdur etmesiyle birlikte bir çift sade terliğin bile ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğuna şahit olduklarını ve Türkiye'den gönderilen kıyafetlerin en iyi şekilde dağıtıldığını görmekten dolayı çok sevindiklerini ifade etti. Afrin'de iki hayır çarşısı bulunduğu bildirildi.

TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITIM PROGRAMI
İHH Afrin Lojistik Merkezi'nde 'Birlikte Engelleri Aşalım Projesi' kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Zeytindalı Harekat Bölgesi Koordinatörlüğünün tespit ettiği çocuk, genç, yaşlı 60 engelli insana tekerlekli sandalye, gıda paketi, hasta bezi ve Aksaray'dan götürülen meyvelerin dağıtıldığını söyleyen Özkan, Aksaray'dan giden hayırseverlerin engellilerle yakından ilgilendiğini ve program boyunca resmi kurumlarla işbirliğinin önemine mutlulukla şahit olduklarını sözlerine ekledi. İHH Afrin Lojistik Merkezi'nde Aile ve Sosyal Politikalar Zeytindalı Harekat Bölgesi Koordinatörü, Gençlik ve Spor Bölge Koordinatörü ve güvenlik güçleri ile sohbet imkanı bulan heyet, kamu kurum ve STK uyumunun topluma hizmet kalitesindeki önemini sahada gördüklerini ifade etti.
Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk'ün engellilerle samimi sohbeti programda hoş sada olarak yerini aldı.

İŞYERİ ZİYARETİ
İHH Kalkındırma Projeleri kapsamında engelli insanlara ekmek kapısı mahiyetinde küçük işyeri açıldığını söyleyen Özkan, engelli bir vatandaşın dükkanının ziyaret edildiğini ve işyeri sahibi ile proje öncesi ve sonrası proje hakkında sohbet ettiklerini belirtti. Çocuklarının taleplerini yerine getiremediği ve bir baba olarak bunun çok zor bir durum olduğunu ifade eden engelli baba, kalkındırma projesi ile hayatlarının çok değiştiğini, bu vesileyle Türkiye'li hayırseverlere dua ettiğini sözlerine ekledi. Günlük cironun TL bazında yaklaşık 100₺ olduğunu öğrenen heyetin, Afrin'de bu gelirin bile aile için kıymetli olduğu belirtildi. Heyetin, 15000₺ proje bedeli ile bir engelli ailenin mutluluklarına şahit oldukları belirtildi. İHH Afrin Koordinatörü Salih Özdemir, bu şekilde 9 engellinin işyeri sahibi olduğunu söyledi.

İHH AFRİN ÇOCUK ŞENLİĞİ
Eğitimin her zaman en önemli hizmetlerden biri olduğuna Afrin'de de mutlulukla şahit olduklarını belirten İHH Heyeti, Gençlik ve Spor Bölge Koordinatörlüğü ve İHH işbirliğinde hazırlanan çocuk şenliğine katıldılar. Çocuklarla hem kapalı alanda hem de halı sahada oynama imkanı bulan heyetin %80i Yetim olan toplulukla çok eğlenceli vakit geçirdikleri bildirildi. Yetimlerle yapılan halı saha futbol maçından sonra Yetim ailelere gıda paketi ve alışveriş çeki dağıtımı yapıldığı belirtildi.

AFRİN ÖZEL HAREKAT KARARGAHI ZİYARETİ
Günün sonunda Özel Harekat Karargahını ziyaret eden Aksaray İHH Heyeti, Özel Harekat Şube müdürünün misafiri oldular. Moral mahiyetinde gerçekleşen ziyaretin neşeli ve samimi bir havada geçtiği ve tüm personelin Aksaray'a selam gönderdikleri belirtildi. Her daim asker ve polisimize dua ettiklerini, gençlere vatanın hangi koşullarda güvende olduğunu her fırsatta anlattıklarını ifade eden Özkan, Şube Müdürü ve personele Allah'tan kolaylıklar ve başarılar diledi.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Önder Özkan, iki günlük Reyhanlı ve Afrin programında hayırseverlerin bağışlarının yerine ulaştığına heyet olarak şahit olduklarını, heyetin yapıcı eleştirel bakış açısıyla belirttikleri tavsiye ve önerilerin not alındığını ve daha kaliteli bir insani yardım hizmeti için bunların merkezde değerlendirileceğini söyledi.
Program boyunca ilgilerinden dolayı resmi kurum amir ve çalışanlarına ve İHH koordinatörü Salih Özdemir'e teşekkür eden Özkan, bu tür ziyaretlerin halkımıza duyurulmasının şeffaflık ve iyilik yolunda önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.
Son olarak;
İslami, insani ve vicdani sorumluluk bilinciyle Afrin ziyaretine dahil olan, insani yardım çalışmalarına katkı sunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, iş insanları İbrahim Özel, Mustafa Ateş ve Şevket Yalçın'a teşekkür eden Özkan, Aksaray başta olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman gayrimüslim mazlum ve mağdur herkesin imdâdına yetişmeye devam edeceklerini ifade etti.



Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı