Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

Afetle mücadele planı hazır

Afetle mücadele planı hazır

Afetle mücadele planı hazır

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediyenin tüm birimlerini kapsayan, STK’ler, Arama Kurtarma Dernekleri, akademisyenler, gönüllüler ile yapılan çalışmalar ve çalıştaylar sonucunda hazırlanan, “ABB Afet Müdahale Planı”nı imzaladı.

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, olası afetlere karşı etkili müdahalede bulunmak, kaynakları en etkili şekilde kullanmak ve kenti güvenli yarınlarla buluşturmak adına ulusal ve uluslararası belgelerin öncülüğünde rehberlik eden “Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet Müdahale Planı”nı hazırladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, STK’ler, Arama Kurtarma Dernekleri, akademisyenler, gönüllüler ile yapılan çalışmalar ve çalıştaylar sonucunda hazırlanan “ABB Afet Müdahale Planı”nı düzenlenen törende imzaladı.

PLAN HER TÜRLÜ AFET VE ACİL DURUMLARA MÜDAHALEYİ İÇERİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet Müdahale Planı, öncelikle kent genelinde ve ülkede yaşanabilecek her türlü afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak ana destek çözüm ortakları ve koordinasyonu sağlamak amacıyla birimlerin uygulama alanlarını kapsıyor.

Plan; Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP), İl Afet Müdahale Planı, İl Risk Azaltma Planı (İRAP) ve 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde elde edilen teknik veriler esas alınarak özenle hazırlandı. STK’ler, Arama Kurtarma Dernekleri, akademisyenler, gönüllüler ile yapılan çalışmalar ve çalıştaylarda plana dâhil edildi.

“ABB AFET MÜDAHALE PLANI” İLE GÜVENLİ YARINLAR

Hazırlanan plan ile güvenli yarınlara bir adım daha yaklaşıldığını belirten Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, hazırlanan planla ilgili şu bilgileri verdi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet Müdahale Planı’nın amacı; Afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak çalışma grupları ve koordinasyon birimlerine ait görevleri ve sorumlulukları tanımlamak. Bu kapsamda; afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemektedir. Yerel yönetimlerde en kapsamlı ve bilimsel çalışma olan “ABB Afet Müdahale Planı” ile güvenli yarınlara bir adım daha yaklaşarak, Ankara’mızı ve ülkemizi afetlere karşı daha güçlü ve güvenli hâle getirmek için mücadelemizi bırakmayacağımızı bilmenizi isterim.” 

Planda, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ilgili tüm birimleri afet mücadelesine dâhil edilirken ayrıca afet anında nasıl müdahalede bulunulacağı, araç/envanter durumu, personel görevleri ve müdahale tanımları da yer alıyor.



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı