Aksaray

02.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10

Adile Ataklı: ‘Her gün anneler günüdür’

Adile Ataklı: ‘Her gün anneler günüdür’

67 Yaşındaki engelli oğluna bakan 87 yaşındaki Nazife Çeşmeci yılın annesi seçildi

Vali Şeref Ataklı`nın eşi Adile Ataklı Hanımefendi ev sahipliğinde şehit eşleri, gazi aileleri, koruyucu aileler ve sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sağladığı desteklerle çocuklarının eğitimlerini devam ettirmeye çalışan fedakâr annelerin katılımıyla `Anneler Günü` kutlama programı düzenlendi.

 

                Abaylar Tesislerinde düzenlenen törene Vali Şeref Ataklı`nın eşi Adile Ataklı, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan’ın eşi Asiye Bayhan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar`ın eşi  Ayşe Acar, Baro Başkanı Levent Bozkurt`un eşi İfakat Bozkurt, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan`ın eşi Zehra Aslan ve davetliler katıldı.

                Hazım Kulak Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Bahar Meral Şahin`in `Anne` konulu sunumunun ile başlayan `Anneler Günü` programı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin şiir ve türküler seslendirdiği programla devam etti.

                Karşılıklı sohbetle devam eden programda Vali Şeref Ataklı`nın eşi Adile Ataklı, programa davet edilen anneler nezdinden bütün annelerin `Anneler Günü`nü kutladı.

 

Annelik denildiği zaman bütün kadınların çok farklı şeyler hissettiğini belirten Ataklı, ‘Biz kadınlar bir anne olarak çok özeliz, hepimiz hepimiz bu özelliğimizi hissetmeliyiz.’ dedi.

 

Annelere saygının tartışılamayacağını belirten Ataklı, anneden babadan alınacak duanın önemine dikkat çekerek, ‘Gönülleri feth etmek çok önemli anne ve babasından hayır dua alan hiçbir evladın sırtının yere gelemeyeceğini düşünüyorum.’ dedi.

Aksaray’da yaptıkları aile ziyaretlerinde anne ve babaların evlatlarının ziyaret etmemesi veya edememesini dile getirdiğini vurgulayan Adile Ataklı, ‘Bu çok üzücü bir durum, anneler her zaman ziyaret edilmeli;  inancımız, örf ve adetlerimiz bunu emreder teşvik eder. Toplum olarak buna çok önem vermeliyiz. Anneler sadece anneler gününde değil her zaman yanlarına gidilerek elleri öpülüp onların hayır duası alınacak kimselerdir. Her gün anneler günüdür. Hepimiz çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmeli anne ve babasına ailesine topluma hayırlı bir evlat yetiştirme gayretinde olmalıyız.’ diye konuştu.

Adile Ataklı Hanımefendi daha sonra Aksaray’da 67 yaşındaki engelli oğluna büyük fedakârlıklar göstererek bakan 87 yaşındaki Nazife Çeşmecinin yanına giderek Çeşmeciyi bu yıl yılın annesi seçtiklerini söyledi. Çeşmeciyi tebrik ederek her zaman yanında olacaklarını belirten Ataklı, Ceşmeci’ye çeşitli hediyeler verdi.

Programa katılan şehit eşleri, gazi aileleri, koruyucu aileler ve diğer davetliler görüşlerini aktararak düzenlenen programdan duydukları memnuniyeti belirttiler.

 



81 ilin Milli Eğitim Müdürleri Ankara'da
Yüksek İstişare Kurulu Çankaya'da toplandı
LPG'ye indirim geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 1 Mayıs mesajı
Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şehit askerlerin ailesine başsağlığı mesajı
KOBİ’lerin dijital dönüşümüne 25 milyon Euro’luk destek
Kişinin yaşam maliyeti 22 bin 992 TL
Başkan Akbulut'tan 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı
İstanbul'da 1 Mayıs... 210 gözaltı!
Akıllı ulaşımda önemli zirve yarın başlıyor
Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor... İkinci etap Temmuz'da başlıyor
Metina'da 2 terörist etkisiz!
TL mevduatta stopaj oranları yükseldi
Tarımsal üretim kredilerinin esasları belirlendi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı