Aksaray

01.05.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:09

Adayların propaganda sırası belli oldu

Adayların propaganda sırası belli oldu

Adayların propaganda sırası belli oldu

Cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilerin TRT'de yapacağı propaganda konuşmalarının sırası için Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) kura yapıldı.

ANKARA (İGFA) - YSK, Cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilerin TRT'de yapacağı propaganda konuşmalarının sırası için bugün kura çekimi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı adaylarının birinci konuşma sırası Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan; ikinci konuşmanın sırası ise Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan ve Recep Tayyip Erdoğan şeklinde olacak.

Cumhurbaşkanı adayları 7 Mayıs ile 13 Mayıs günü saat 18.00 arasında "Konuşma ve görüntülü propaganda" hakkını kullanacak.

Bir günde en fazla kullanabileceği konuşma süresi 10 dakika olacak. Seçimin ikinci tura kalması halinde ise adaylar 24 Mayıs-27 Mayıs arasında konuşacaklar. İkinci kura kalan adaylar için ise 22 Mayıs'ta konuşma sırası için kura çekimi yapılacak.

Televizyonda yapılacak propaganda konuşmalarında, Türk bayrağı ile Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği büyüklükteki parti bayrağı konuşmacının arkasındaki panoya, ekrana net olarak görülebilecek biçimde asılacak veya ekrana verilecek.

Bu arada seçime katılacak siyasi partilerin de 10'ar dakikalık iki konuşma hakkı bulunuyor.

Buna göre ilk gün konuşma sıralaması; Yeniden Refah Partisi, İYİ Parti, Halkın Kurtuluşu Partisi, Adalet Partisi, Güç Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Adalet Birlik Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Vatan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Milli Yol Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Yenilik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Zafer Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Millet Partisi, Sol Parti, Genç Parti.

İkinci gün yapılacak konuşma sıralaması ise; Yenilik Partisi, İYİ Parti, Anavatan Partisi, Adalet Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Millet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, Vatan Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Memleket Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Yeniden Refah Partisi, Milli Yol Partisi, Sol Parti, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Zafer Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Adalet ve Birlik Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi.



Temassız limit tutarı yükseltildi
Diyanet'ten 'makam aracı' haberlerine açıklama
23 ilde 109 'Sibergöz'altı!
Özgür Özel: Her sendikanın etkinliğinde olacağız
Evcil Hayvan Maması sektörü dernekleşti
Huawei heyetinden Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na ziyaret
Başkan Altay: “Tarihi başlangıç yapıyoruz”
Turizm geliri ilk çeyrekte arttı
MSB: Hakurk'ta 5 terörist etkisiz
Süleyman Soylu: Önünde eğileceğimiz tek güç Allah'tır
Kaymakam Sevgili ve Başkan Kerman’dan önemli ziyaretler
THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor
Vali Çiçek’ten şampiyon takıma 100 bin lira ödül
KAAN için 'çoklu salan sistemi' geliştiriliyor
Bahçeli: Size kötü bir haberim var..!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,38% -0,08
  • EURO

    34,60% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2390,15% -1,83
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62
  • Çarşamba 23.6 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı