Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Acıpınar Ortaokulu Kütüphane Projesinde Mutlu Son

Acıpınar Ortaokulu Kütüphane Projesinde Mutlu Son

Acıpınar Ortaokulu Kütüphane Projesinde Mutlu Son

ASÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz´ın koordinatörlüğü ile yürütülen ?Hayat Okumakla Güzel? projesi kapsamında Aksaray Acıpınar Ortaokuluna Kütüphane sağlandı. Eğitim Fakültesi öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulaması dersi ile yürütülen proje neticesinde başta Dünya klasikleri olmak üzere, kültür, sanat, edebiyat içerikli temel eserler, bilim teknik serisi ve ansiklopedilerden oluşan 2.000 adet kitap tedarik edildi.

Proje uygulaması sonunda oluşturulan kütüphanenin teslim töreninde, Aksaray Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Görmez, Türk Eğitim Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, kitapsever tedarikçi Naile Kozan, Profesör Yılmaz´ın eşi Filiz Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı. Törenin açılışında Okul Müdürü Kamil Çelik, Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından okullarına kazandırılan kütüphane nedeniyle, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Proje koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, geçtiğimiz yıl Topluma Hizmet Uygulaması dersi ile Aksaray´da kasaba ortaokullarına sağlanan fen laboratuvarı çalışmasından sonra bu yıl kitap okumayı özendirmek için kütüphane projesine yöneldiklerini belirtti. Profesör Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti; ?Üniversite toplum işbirliğinin akademinin en önemli misyonudur.  Fakültemizde işlenen Topluma Hizmet Uygulaması dersiyle toplum ve eğitim faydasına pek çok hayırlı işlere imza atılmaktadır. İnsanlarının işini kolaylaştıran, konforunu sağlayan teknoloji beraberinde kitap okuma alışkanlığını götürmektedir. Kitap okumayan nesillerin, fikir ve irfanı gelişemez. Bu nedenle biz eğitimcilere kitap okutmada rol modellik hususunda büyük bir misyon düşmektedir.? Profesör Yılmaz, kütüphane projesinde özveriyle çalışan tüm öğrencilere, işbirliğinden dolayı Aksaray Milli Eğitime, bu projeye büyük destek veren başta Naile Kozan olmak üzere diğer kitapseverlere ayrı ayrı teşekkür etti. Aksaray Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Görmez konuşmasında Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz´ın yürüttüğü ?Hayat Okumakla Güzel? projesi ile Acıpınar Ortaokuluna önemli bir katkı sağladığını belirterek, bu hayırlı çalışmadan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. Türk Eğitim Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, Aksaray ilinde kitabı özendirmek için yürütülen bu projelerin oldukça sevindirici olduğunu ifade etti ve Profesör Yılmaz´a ve öğrencilerine Aksaray ili adına teşekkür etti.

Kütüphane teslim töreni sonunda Acıpınar Ortaokulunda dönem birincisi olan öğrenciye Profesör Yılmaz tarafından teşvik ödülü verildi. Projeye emek verenlere teşekkür belgesinin verilmesi, katılımcılara ve öğrencilere kütüphanedeki kitapların tanıtımıyla tören sona erdi.



Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Bakan Özhaseki: TOKİ ile yeni evler yapmaya devam edeceğiz
Depremzede aile hekimlerine zulüm iddiası!
Konut Fiyat Endeksi arttı
BUTEXCOMP Ankara ve İstanbul’da tanıtıldı
4 ilde 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,19% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2247,09% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı