Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Acil Servis,Bayramda da vatandaşın yanındaydı

Acil Servis,Bayramda da vatandaşın yanındaydı

Aksaray Devlet Hastanesinin Abdülmetin Ekecik Acil servisi ile Ş.V. Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk acil servisinde 9 günlük kurban bayramı tatili süresinde 10 bin 95 hastaya sağlık hizmeti verildi.

Aksaray Devlet Hastanesinin Abdülmetin Ekecik Acil servisi ile Ş.V. Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk acil servisinde 9 günlük kurban bayramı tatili süresinde 10 bin 95 hastaya sağlık hizmeti verildi. 

Acil servislerde tatil süresince son yılların en yoğun mesaisi vardı. Başta acemi kasaplar ile trafik kazalı ve adli vakalı hastalar olmak üzere acil servisler adeta doldu taştı.

ADH?nin yetişkin ve çocuk acil servislerinde ki yoğunluğa bağlı olarak ameliyathaneler ve yoğun bakım ünitelerinde de yoğunluk yaşandı.

Nöbetçi doktorlar, yardımcı sağlık personelleri, Aksaray halkının sağlıklı ve sorunsuz bir bayram tatili geçirmesi için fedakarca çalıştılar, aşırı yoğunluğa rağmen, zamanla yarışarak hastaların tedavilerini hızlandırıp, hasta ve hasta yakınları tarafından takdirle karşılandılar.

 

Aksaray Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz.Dr. Ahmet Korkmaz ve Başhekimi Uz.Dr.Ali Düzgün uzun bayram tatilini değerlendirerek, sağlık çalışanlarına özverili ve fedakarca çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Başta sağlık çalışanları olmak üzere Aksaray halkının geçmiş kurban bayramını kutlayan Uz.Dr. Korkmaz; tatil süresince trafik kazaları  ve adli vakalarda can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Uz.Dr.Korkmaz; Hasta ve hasta yakınlarının doktor ve sağlık çalışanlarına gösterdikleri anlayış ve sabırdan dolayı ayrıca teşekkür etti.

Korkmaz ?9 günlük bayram tatili süresince; Acil Servislerimize 39 farklı trafik kazasından 112 yaralı, bayramın birinci günü el, kol, ayak ve bacaklarından yaralanan 80 civarında acemi kasap, 31 adli vakalı hasta, aşırı et ve tatlı tüketimine bağlı olarak şeker, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları, alt ve üst solunum yolu enfeksiyonları, kadın doğum ve çocuk hastalar olmak üzere toplamda 10 bin 95 hastaya sağlık hizmeti verildi. Bayram süresince başta Acil Servislerimiz, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerimiz son yılların en yoğun mesaisini verdi. Tatil süresince hastanemizde görev yapan nöbetçi doktor ve yardımcı sağlık personeline özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Bayramlarında, ailelerinden feragat ederek, görevlerinin başında bayram geçirmişlerdir. Zamanla yarışarak insanların acılarını dindirmeye çalışmışlardır. Acil Servislerimizde yoğunluğa rağmen en iyi şekilde sorunsuz sağlık hizmeti verilmiştir. Acil Servise başvuran hasta ve hasta yakınlarımızı da yaşanan yoğunluk karşısında gösterdikleri anlayış ve sabırdan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum? dedi.

            ADH Başhekimi Uz. Dr. Ali Düzgün?de; Aksaray halkının ve sağlık çalışanlarının geçmiş kurban bayramlarını kutlayarak, bayram tatili süresince yetişkin ve çocuk acil servislerinde 5 tanesi uzman, 6 tanesi pratisyen 11 hekim ve 40 personelin günlük nöbet tuttuğunu söyledi.

Uz. Dr. Düzgün yaşanan trafik kazalarına da doktor ve sağlık çalışanlarının zamanla yarıştığını hatırlatarak, ?Acil servislerde yaşanan yoğunluğa rağmen sorunsuz 9 günlük bir bayram tatil geçirilmiş, 10 bin 95 hastaya sağlık hizmeti verilmiştir. Gayretli, fedakarca ve özverili çalışmalarından dolayı başta acil servis çalışanları olmak üzere bayramı nöbet tutarak geçiren tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum ? dedi.

 

 



Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Bursa merkezli Mahzen'e 24 gözaltı!
Bir testten daha başarıyla geçti
Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9887,34%1,76
  • DOLAR

    32,51% 0,07
  • EURO

    34,89% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2454,71% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4012,78% 0,50
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı