Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

8. Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi Aksaray Bilim Merkezi’nde Düzenlend

8. Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi  Aksaray Bilim Merkezi’nde Düzenlend

8. Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi Aksaray Bilim Merkezi’nde Düzenlendi

Girişimciliğin en önemli bilimsel buluşmalarından biri olan Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi’nin sekizincisi, Aksaray Bilim Merkezi’nde düzenlendi. Özbekistan TEAM University, KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi, Kazakistan Turan Üniversitesi, İstanbulNişantaşı Üniversitesi ve Dilkur Akademi başta olmak üzere, pek çok kurumun işbirliği ile organize edilen kongrenin ilki ve üçüncüsü Kıbrıs’ta, ikincisi Nevşehir’de, dördüncüsü İstanbul’da, beşincisi Makedonya’da, altıncısı Bosna Hersek’te ve yedincisi de Özbekistan’da düzenlenmişti. Sekizinci kongreyeTürkiye başta olmak üzere, Kazakistan, Kanada, Romanya, İngiltere, Yeni Zelanda, ABD, Nijerya, KKTC, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Arjantin, Pakistan, Gürcistan, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas ve Bangladeş olmak üzere 18 farklı ülkedeki 129 üniversiteden 337 akademisyen tarafından 215 bildiri sunuluyor.Sekizinci kongreyle birlikte 2 bin 544 akademisyenin hazırladığıbin 552 bildiri sunulmuş olacak. 

Açılış töreninde, girişimcilik konusundaMHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz KILIÇ,Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hasan Ali Karasar, Kongre Başkanı Prof.Dr.Himmet Karadal, KKTC’den Prof.Dr.Mustafa Tümer, Kazakistan’dan Turan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç.Dr.Gulzhanat TAYAUOVA, Azerbaycan’dan Devlet Pedagoji Üniversitesi Direktörü Doç.Dr.Yusif Aliyev vedünyanın en etkili bilim insanlarından Doç.Dr.A.Mohammed Abubakarbir açılış konuşması yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz KILIÇ, dünyanın birçok ülkesinden gelen bilim insanlarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.Aksaray'da belediyenin çok sayıda kurum ile iş birliği ile bilimsel bir kongrenin düzenlenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, şöyle konuştu:"Yerel yönetimlerin desteğini almak bilim insanları çok önemli. Uluslararası Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi gibi organizasyonları sürekli hale getirmek oldukça zordur. Sekizincisini düzenlemek bu açıdan oldukça manidar. Böyle bir sürdürülebilirliği de sağladıkları için kongre başkanı Prof.Dr.Himmet Karadal ve ekibine teşekkür ediyorum. Kongrede iki gün boyunca çok kıymetli hocalarımız girişimcilik üzerine sunumlar yapacaklar."

Kılıç, maddi unsurlarlayeni fikirlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan değere girişimcilik adı verildiğini hatırlattı.Girişimcilikte en önemli unsurun insana hizmet olması gerektiğini aktaran Kılıç, "Bu açıdan her türlü girişimcilik faaliyetini önemsiyorum. Girişimcilikte en önemli unsur cesaret ve hayallerin peşinde koşabilme. Girişimcilik konusunda maddi kaynak da tabii ki çok önemli yer teşkil ediyor. Hükümetimizin son dönemlerde aldığı kararlarla özellikle kadın ve genç girişimcilere yönelik teşvikleri de oldukça önemli. Kendi hayallerimizin peşinde cesaretle koşarak bunları gerçekleştirme çabasında olmamız gerekiyor." diye konuştu.

Kongre Başkanı Prof.Dr.Himmet Karadal ise girişimciliğin sadece ticari olmadığını sosyal boyutuyla bütün sorunların temelinde yenilik ve girişimcilikle alakalı bir ihtiyacın olduğunu ifade etti.Her insanda az ya da çok girişimcilik özelliğinin bulunduğunu anlatan Karadal, şunları kaydetti:"Bizler ülkemize akademik olarak yaptığımız çalışmalarla girişimciliği anlatıyoruz. Bu çalışmalar inşallah artarak devam edecek. Son kongremizi Özbekistan'da yapmıştık. 34 ülkeden 184 bildirisunulmuştu. Kongremiz hem bilimsel bilginin paylaşıldığı bir organizasyon, hem de sosyal sermayenin, işbirliği ve dostlukların geliştiği bir platformdur. Umarım bu etkinliğimizin Aksaray’ımızın da tanınmasına ve gelısmeşıne katkı saglayacaktır ınsallah” dedi.



Avukatlardan 'Büyük Savunma' mitingi
2024-EKPSS soru kitapçlıkları ve cevap anahtarları yayımlandı
Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
Oğuzhan Koç'tan Ankara'da unutulmaz konser
İzmit’te TÜGVA ve Ensar’a aktarılan paralar kesildi!
6 ilde 38 terör şüphelisine gözaltı
Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı
Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak
Irak ve Suriye'de 3 terörist etkisiz halde
Bozdoğan-30'da 147 gözaltı!
Türkiye için 'kuvvetli' uyarılar!
İstanbullular dikkat! Bugün bu yollar kapalı!
İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı