Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

81 Yıl önce bugün vilayettik ten düşürülmüştük

81 Yıl önce bugün vilayettik ten düşürülmüştük

81 Yıl Önce Bu gün Vilayetlikten Düşürülüp 2. İlçelik Esaretine Mahkum Edildik.!!!

         Tarihin Tekerrürü Başbakan Erdoğan’ın 26 Mayıs 2011 Ve 13 Mart 2014 Tarihilerinde Verdiği Tren Müjdesinin Gerçekleşmesinde!!! İnsanlığın hayat standardını yükselten sayısız ilkler ve teklerin merkezi Selçuklunun Şanlı Başkenti iyi insanlar ve zaferler diyarı Aksaray’ımız 81 yıl önce bu gün TBMM’sinde kabul edilen halen mantıklı ve hukuki bir sebebi ortaya konamayan 2197 sayılı kanunla 2 defa ilçe haline getirildi.

       Arkeolojik kazılar sonucunda elde edilen bilgilerle 11000 yıllık geçmişi olduğu kanıtlanan,bu şanlı geçmişiyle Dünyanın en eski 4 şehrinden birisi olma özelliğiyle de tartışmasız olarak şehirlerin atası olan Aksaray’ımızın bir daha hak etmediği duruma düşmemesi için kendisine yapılan haksızlıkların unutulmaması ve 94 yıllık rüyası olan tren hattı başta olmak üzere hakkı olan diğer tüm hizmetlere kavuşturulmasının zaman geçirilmeden sağlanması gerekiyor.!!!....

        1933’de Türkiye’nin elektrikle çalışan ilk un fabrikasıyla ve o zaman sayıları iki elin parmakların geçmeyen elektriği aydınlatma ve sanayisi ile ev ve iş yerlerindeki elektrikli aletlerde kullanıp köy ve beldelerinde de başlattığı eğitim ve imar çalışmalarının yanında çevre il ve ilçelerle arasındaki ulaşımıda çözüme kavuşturan Aksaray hiçbir haklı gerekçesi olmayan kanunla 1 asır içinde 2. defa ilçe haline getirildi.

    ” Bazı Vilayetlerini İlgası, Bazılarının Birleştirilmesi Hakkındaki 2197 Sayılı Kanun”la Aksaray’ımız 81 yıl evvel bu gün bir kış günü  Artvin,Osmaniye(Cebeli Bereket),Silifke,Şebinkarahisar ve Hakkari ile birlikte ilçeliğe düşürülmesini sağlayan bu kanun  27 Mayıs günü resmi gazetenin 2411 sayılı nüshasında yayınlanmasıyla ve bu kanun 3. Maddesinin amir hükmü gereği Aksaray 72 yıl içinde anlaşılmaz,akıl almaz,izah edilmez bir şekilde yeniden  ilçeliğe düşürülürken aynı kanunun14. Maddesinin amir hükmü gereği 1 Haziran’da ise yürürlüğe girmesiyle de 13 yıl süren Anadolu’nun yıldızı olmamızı sağlayan Vilayetliğimiz fiilen sona erdirildi.!!!

        Dünyanın ortasındaki coğrafi konumu ve bu konumundan gelen özellikleriyle akla gelen tüm yer altı ve üstü zenginlikleriyle güzelliklerine sahip Aksaray’ımızın 56 yıl sürecek 2. ilçelik prangasına çarptırılarak yeryüzünden âdete yok olmasını sağlayan o kanunda; Madde 1 – İçel ve Mersin vilayetleri birleştirilerek, merkezi Mersin olmak üzere “Mersin” vilayeti teşkil edilmiştir. “İçel” Vilayeti merkezi olan Silifke Vilayet merkez kazası mülhakatını ihtiva eden “Silifke Kazası”nın merkezi haline konulmuştur.

     Madde 2 – “Artvin” ve “Rize” Vilayetleri birleştirilerek merkezi “Rize” Kazasının merkezi haline konulmuştur.,“Yusufeli” Kazası bu günkü teşkilatıyla “Erzurum” Vilayetine bağlanmıştır.

   *Madde 3 – Aksaray Vilayeti lağvolunmuştur. Aksaray kaza haline konularak Arapsun Kazası ile birlikte Niğde Vilayetine ve Şerefli Koçhisar Ankara Vilayetine bağlanmıştır.

     Madde 4 – Niğde Vilayetine tabi Ürgüp Kazası bu günkü teşkilatıyla Kayseri Vilayetine bağlanmıştır.,Madde 5 – Hakkâri Vilayeti lağvolunmuştur. Hakkâri Kazası haline konularak Gevar Kazasıyla birlikte Van Vilayetine ve Beytüşşebap Kazası Siirt Vilayetine bağlanmıştır.

      Madde 6 – Cebelibereket(şimdiki Osmaniye ) Vilayeti lağvolunmuştur. Vilayetin merkez kazası olan “Osmaniye” kazası Bahçe, Dörtyol, Seyhan Kazaları ile birlikte Adana Vilayetine ve İslâhiye Kazası da Gazi Antep Vilayetine bağlanmıştır.

       Bu suretle teşekkül eden Adana Vilayetinin ismi merkezi Adana olmak üzere “Seyhan” tebdil olunmuştur.

     Madde 7 – Pazarcık Kazası, Maraş Vilayetinden alınarak Gazi Antep Vilayetine Behisni Kazası Gazi Antep Vilayetinden alınarak Malatya Vilayetin bağlanmıştır.

     Madde 8 – Şebin Karahisarı Vilayeti lağvolunmuştur. Vilayet merkezi olan Şebin Karahisar Kazasının merkezi olmuştur.

      İşbu kaza Aluçra Kazasile birlikte Giresun Vilayetine ve Suşehri, Koyuhisar Kazaları Sivas Vilayetine, Mesudiye kazası da Ordu Vilayetine bağlanmıştır.,Madde 9 – İşbu ilga, tadil ve teşkilat sebebile iktiza edecek olan hudut, tahvillerinin icrasına Dahiliye Vekili memurdur.

      Madde 10 – İlga edilen vilayetlerdeki memurlar hakkında 788 numaralı Memurin Kanununun 85 inci maddesi hükmü tatbik olunur.,Madde 11 – Vilayetlerin lağvi dolayısıyla hususi idarelere ait haklar ve vecibelerin ilhak olunan vilayetlere tefrik ve tevziine ve hususi idare teşkilatı ile diğer muamelelerinin tasfiyesine ve umumi meclislerile daimi encümenlerine ait işlerin tanzimine Dahiliye Vekili mezundur.(yetkilidir)

     Mülki taksimattaki tebeddül dolayısile hususi idarelere ait olup lağvedilen vilayetler namına mukayyet(sahip olunan) bulunan gayrimenkullerin bulundukları kazanın ilhak edildiği vilayet namına tapu kayıtları ve tasarruf vesikaları harçsız tashih olunur.

      Madde 12 – Yukarı maddeler mucibince yeniden teşkil edilecek altı kazada kullanılacak olan ve merbut (A) işaretli cetvelde derece, adet ve maaşları gösterilen memurlara ait teşkilat kadrosu 1452 numaralı kanunun 2 nci maddesine merbut (2) numaralı cetvele ilave olunmuştur.

      Madde 13 – 1452 numaralı kanunun 2 nci maddesine merbut (2) numaralı cetvelin Dahiliye, Maliye, Maarif, Nafıa ve Sıhhat ve İçtimai muavenet Vekaletleri ile Tapu ve Kadastro Umum Müdürlüğü vilayet kısımlarından merbut (B) işaretli cetvelde derece, adet ve maaşları gösterilen memurlar çıkarılmıştır.

    Muvakkat(Geçici) Madde – İlga edilen vilayetlerin meclisi umumi azalarının vazifeleri yeni intihap devresine kadar devam eder. Bu Kanunla birleştirilen vilayetlerin 1933 bütçeleri tasdik edildiği şekilde tatbik olunur.

     Kazalarile birlikte diğer bir vilayetle birleştirilen vilayetlerin daimi encümen azaları iltihak ettikleri vilayetin encümen azalarile birlikte meclisi umuminin içtimaına kadar vazife görürler.,Kazaları muhtelif vilayetlere dağıtmak suretile ılga edilen vilayetlerini daimi encümenleri mülgadır.

      *Madde 14 – Bu Kanun 1 Haziran 1933 tarihinden mutederdir.!(yürürlüğe girecektir)

       Madde 15- Bu Kanunun hükümlerini icraya İcra Vekilleri Heyeti memurdur.”deniliyor.

       AKSARAY’LI UNUTMAMALI ASLA VE ASLADA UNUTTURMAMALI!

        Aksaray’ın vilayetlikten düşürülerek yeniden ilçe olmayı asla ve asla hak etmediğini,ikinci hak etmediği uygulamanın ise tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de hiçbir ticari ve kültürel bağımızın olmadığı Niğde’ye bağlanması olduğunu belirten hemşerilerimiz tarihin tekerrürünün önlenmesi için öncelikle bize yapılan haksızlıkların unutulmaması ve bu tür haksızlıkların bir daha olmaması için 94 yıllık hayalimiz olan trene kavuşturulmamızda.!!!...

 94 YILLIK HAYALİMİZ, AK PARTİNİN 2004-2009 MAHALLİ SEÇİM VAADİ , ULAŞTIRMA BAKANININ 18 ARALIK 2010 MÜJDESİ VE BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN İSE 26 MAYIS 2011 VE 13 MART 2014’DE TEKRARLANAN MÜJDESİ OLAN TREN HATTI İÇİN AKSARAY YEK VUCUT OLMALI!...

     Başbakan Erdoğan’ın geçen hafta (13 Mart 2014 Perşembe) ilimize geldiği gün Yeni gün ve Güncel gazetelerimizde yayınladığımız haberdeki geleceğimizin olmaz ise olmazı olan haklı isteklerini tekrarlayan hemşerilerimiz “ Başbakan Erdoğan’ın da her vesileyle dillendirdiği gibi Siyaset hizmet sanatıdır.

     Bu sözün göz önüne alınarak 2002’den bu yana yapılan 3’ü Genel,2’si Mahalli Seçim ve 2’si ise Anayasa Referandumu olmak üzere Türkiye genelindekinin çok, çok üstünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun şahsında Ak Partiye Aksaray’lı seçmenler olarak verdiğimiz samimi desteklerimizin karşılığı zaman geçirilmeden verilmeli.

      Bunun için Ak Parti tarafından 2004’den bu yana 2’si Belediye Başkanı Nevzat Palta,1’i Meclis Başkanı Cemil Çiçek,1’si ise  eski Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ak Partinin şu anki İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı  Binali Yıldırım’ın 18 Aralık 2010’da.

     26 Mayıs 2011’de ise bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından partisinin Aksaray mitinginde hem  sözünü,hemde başlatılma talimatını verdiği,geçtiğimiz hafta bu gün(13 Mart 2014 Perşembe günü) ise yeniden sözüne Antalya-Kayseri arasındaki ve ilimizden de geçecek olan hattıda ettiği Tren  hattına zaman geçirilmeden başlanması için hepimiz tek vücut olmalıyız.

AKSARAYA TREN’İ GETİRMEK İANE DEĞİL!BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN!!!,ESKİ ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM’IN!!! VE BELEDİYE BAŞKANI NEVZAT PALTA’YLA AK PARTİNİN  VADESİ ÇOKTAN DOLAN BORCUDUR!

  Aksaray’la birlikte Ortaköy ilçemizi ve Kırşehir ilini Demir yolları hatlarına bağlayacak olan Başbakan Erdoğan’ın 26 Mayıs 2011’deki sözü olan bu hat özelde bu iki ilimizi ilgilendirirken genel olarak ise ülkemiz ekonomisine çok yönlü büyük katkılar sağlayacak.

 Bu katkının zamanında oluşması için bu tren hattına zaman geçirilmeden başlanılması Aksaray ve Aksaraylıya verilecek bir iane olmayıp aksine Ak Partinin 10 yıllık vadesi çoktan dolan borcudur.!!!...

   Bu borcun zamanında tahsil edilmesi için Aksaray’ın 7’sinden 70’ne kadar tamamı tek vücut olup alacağımız tahsil edilerek tarihin tekerrürünün önüne geçilmelidir” dediler.(Haber Ali Genç)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli