Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

780 Bin TL dolandıran 4 şüpheli kaçarken yakalandı

780 Bin TL dolandıran 4 şüpheli kaçarken yakalandı

Aksaray’da kendilerini hurdacı olarak tanıtan 4 kişi iş insanını 780 bin TL dolandırıp kaçarken polis ekiplerince yakalandı.
Olay, Meydan Mahallesinde bir bankada yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Z.A. (24), Y.A. (54), Z.K. (30) ve M.K. (32) kendilerini hurdacı olarak tanıtarak Aksaray’da geri dönüşüm şirketi olan Şaban A. (34) ve ortağı Ramazan S. (36) ile telefonla görüştü. 4 şüpheli, ellerinde yüklü miktarda hurda olduğunu ve satmak istediklerini belirtirken, Şaban A. ve ortağı Ramazan S. 780 Bin TL’lik hurda siparişi verdi. Anlaşmanın ardından Şaban A. ve ortağı Ramazan S. İzmir’e belirtilen adrese hurdaları almaları için kamyon gönderdi. Bu sırada parayı almak için İzmir’den Aksaray’a gelen 4 kişi, Şaban A. ve ortağı Ramazan S. ile bankada buluşarak 780 Bin TL’yi aldı. Hurdaların kamyonlara yüklenip gün içinde yola çıkacağını belirten 4 şüpheli daha sonra Aksaray’dan ayrılmak için geldikleri 35 GE 3042 plakalı otomobille kent merkezinden ayrıldı. 4 şüphelinin ayrılmasının ardından Şaban A. ve ortağı Ramazan S. İzmir’e gönderdikleri kamyon şoförünü arayarak hurdaları alıp almadığını sordu. Kamyon şoförünün belirtilen adreste hurda olmadığını ve adreste bulunan insanların bir şey bilmediğini söylemesi üzerine dolandırıldıklarını anlayan 2 ortak durumu hemen polise bildirdi.

Sultanhanı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yakaladı
İhbar üzerine harekete geçen Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri şahısların Konya istikametine ayrıldığını tespit etti. Bunun üzerine yol üzerinde bulunan Sultanhanı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bilgi veren asayiş ekipleri, otomobilin Sultanhanı istikametine geldiğini ve yolda güvenlik önlemi alınmasını söyledi. Sultanhanı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek Aksaray – Konya Karayolu üzerinde geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Gelen otomobilin kaçma riskine yönelik depolama yaparak trafiği kontrol altına alan Sultanhanı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 35 GE 3042 plakalı aracı durdurup 4 şüpheliyi de yakalayarak gözaltına aldı. Ekipler araçta yaptığı aramada poşet ve çantalar içinde bulunan 780 Bin TL’yi de ele geçirdi. Aksaray İl Emniyet Müdürlüğünden gelen ekiplerle birlikte yakalanan şüpheliler Sultanhanı İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Burada gerekli inceleme ve araştırmaların yapılmasının ardından 4 şüpheli Aksaray’a getirilerek Eğitim ve Araştırma Hastanesinde alınan sağlık raporlarının ardından sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, şüphelilerin bugün Aksaray Adliyesine sevk edileceği öğrenildi.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli