Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

7 Ayda 8551 Kişi İstihdam Edildi.

7 Ayda 8551 Kişi İstihdam Edildi.

7 Ayda 8551 Kişi İstihdam Edildi.

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ, İş ve Meslek Danışmanları ile birlikte Organize Sanayi Bölgesinde işverenler ile bir araya geldi. Ziyaret kapsamında Türkiye´nin iş elbiselerinde kurumsal markası İŞTEKS İş Elbiseleri Fabrikası, Tekstil sektöründe büyük bir ivme yakalayan Aksaray Organize Sanayi bölgesinde yeni açılan ATuğba Tekstil, Mercedes gibi dünya çapındaki markalara Otomotiv ve beyaz eşya sektörü için kalıp ve saç parça üretimi yapan Sarıgözoğlu Hidrolik Makina ve Kalıp Sanayi A.Ş, demir çelik sektöründe 40 yıldan fazla tecrübesi ile marka haline gelen Baydemir Profil Saç İnşaat Sanayi ve Limited Şirketi, İş Eldivenlerinde ulusal marka haline gelen Okçuerler İş Eldivenleri Tekstil Fabrikası Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği tarafından Aksaray Organize bölgesinde faaliyete geçecek olan TOBB Aksaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ziyaret edildi. Ziyaret kapsamında İşteks İş Elbiseleri ile 15 kişilik İşbaşı Eğitim Programı, ATuğba Tekstil ile 50 kişilik istihdam garantili meslek edindirme kursu, Sarıgözoğlu Otomotiv ile İşbaşı Eğitim Programı, Baydemir Profil ile artı istihdam programı, Okçuerler Eldiven Tekstil Fabrikası ile 20 kişilik istihdam garantili meslek edindirme kursu düzenlenmesine karar verildi.

İŞKUR 3500 İŞYERİNİ ZİYARET ETTİ.

            Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ bugüne kadar İş ve Meslek Danışmanlarımız ile birlikte 3500´ün üzerinde iş yerini ziyaret ettik, bu ziyaretlerimiz de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN´ın talimatları ile başlatılan Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi Kapsamında artı istihdam teşviki işbaşı eğitim programı, meslek edindirme kursları, genç ve kadın istihdamına yönelik teşvikler, engelli istihdamı ve teşvikler hakkında bilgiler veriliyor. Ayrıca kayıt dışı istihdam ve çocuk işçiliği ile mücadele iş sağlığı ve güvenliği öncelikli konularımızdır.

            Arzumuz gerçekleştirdiğimiz her ziyarette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın faaliyetleri ve teşvikleri ne anlatmak artı bir istihdam sağlamaktır.

OSB ZİYARETLERİNDE TEK GÜNDEM ÜRETİM - İSTİHDAM

            Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler ile olumlu bir netice odaklı ziyaretler olması bizleri memnun etmektedir. Bu ziyaretlerin iş ve meslek danışmanlarının da birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 odaklı çalışmanın neticesi bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´ın çağrıları Aksaray´da memnuniyet verici konumdadır.

            687 Sayılı Kanun hükmünde kararname ile düzenlenen artı istihdam teşviki ile 5.351 kişi istihdama yeni dahil olmuştur. İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 680 kişi, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 960 kişi, Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından açık iş ilanları doğrultusunda 1500 kişi, istihdam garantili meslek edindirme kursları kapsamında 60 kişi, toplamda 7 ay içerisinde 8551 kişiye istihdam edilmiştir.

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli